Hvordan å Slutte å Forlate Prosjekter

0
99

Hver av oss har forlatt et prosjekt på enkelte punkt, om så enkelt som en forspilt øvelse plan eller så komplisert som Sagrada Familia i Barcelona, som har teknisk sett vært under bygging siden 1882.

Men hvorfor skjer dette? Hva blir mellom lyspæren av den lyse ideen og mållinjen for ferdigstillelse? Det viser seg at det er massevis av grunner, som, heldigvis for oss, betyr det at det er mange løsninger. Denne uken, etter forespørsel fra lytteren Soni fra Sydney, Australia, vil vi se på hvorfor vi forlate prosjekter og hvordan å berge dem.

Først, la oss få orden: Det er to store bøtter med grunner for utsettelse av prosjekter. Det første verdiområdet er fylt med problemer av motivasjon—du egentlig ikke ønsker å gjøre prosjektet, trenger du ikke å se poenget, eller det er kjedelig eller aversive.

Den andre bøtta er fylt med problemer med å følge gjennom. Disse er markert forskjellige: du kan ikke få tid, kan ikke få organisert, eller føler deg overveldet.

Første ting først: La oss starte med løsninger på problemer fra første bøtte—motivasjon.

Tips #1: Grave dypt for å finne den “hvorfor”

Det er viktig å gi en flygende fig om hva du gjør. Prosjektene blir ofte forlatt fordi støv sparket opp av noen nye prosjekt—endre dine vaner, gjør glamorøst arbeid, sette i lange timer—kan sky loftier stort bilde av potensielle fordeler.

Så finn et overbevisende svar på spørsmålet, “Hvorfor gjør jeg dette i første omgang?” Hvorfor tar du dette meningsløst mattetimen? Fordi å få GED ville åpne opp for bedre jobber og gjør du en god rollemodell for barna dine. Hvorfor skal du gå gjennom smerten av å gi opp kaffe? Fordi du ønsker å få ut av lei-fast syklus, og føler seg mer i kontroll. Hvorfor er du slogging bort på denne papirarbeid? Fordi å få et lån vil gjøre det mulig for en liten bedrift å virkelig ta av.

Tips #2: Revurdere ansvarlighet

Et klassisk tips for å bli motivert for et prosjekt som er “fortell det til noen, slik at du er ansvarlig,” “del dine mål på sosiale medier,” eller “sende det ut til universet.” Holde deg ansvarlig fungerer underverk for enkelte individer, men ikke for alle. Faktisk, for mange, det backfires.

For mange av oss, følelse av ansvar er knyttet til følelsen innesperret på, kontrolleres eller fratatt noe—så snart du vet at andre forventer et visst resultat fra deg, kan du gjøre opprør og mister all motivasjon. Counterintuitively, appell av ikke å gjøre prosjektet vokser eksponentielt så snart du gjør ting ut i offentligheten.

De er perfeksjonister blant oss også få bundet av å fortelle andre, fordi du kan få fanget floundering, rote opp, eller gjør en mindre enn fantastisk jobb. Du vil mye heller jobbe med noe i private til det oppfyller dine krav, og trykk deretter avsløre det til verden. Å fortelle verden før du er klar deflates din motivasjon raskere enn en holey air madrass.

Hvis noen av disse tenkemåter ring sant for deg, er det greit å holde prosjektet ditt til deg selv. Hvis du spiller ting nær vest får du jackpot, det er helt forsvarlig.

Tips #3: Husk at det er stadier

Et nytt prosjekt kan være som et kjærlighetsforhold. Først, vi er slått—det er alt vi kan tenke på. Vi får en liten spenningen bare tenkning og planlegging og bilder av prosjektet vårt. Men så var det noe som skift. Akkurat som alle forhold har en første kampen, hvert prosjekt har som første byrdefull oppgave. Mens det kan være morsomt å se for deg som leter søt i den nye treningsklær, i det øyeblikket kommer når det er tjue grader og mørkt ute og det er på tide å gå til gym. Det er morsomt å tenke på å starte en mat blogg, men på et tidspunkt må du innse at det er veldig, veldig vanskelig å ta bilde av et charcuterie styret som ikke ser ekkelt.

Det er det punktet hvor vi forlate ting—når det slutter å være en uoppnåelig fantasi og begynner å bli ting av virkeligheten. Men akkurat som løsning for ethvert forhold problemet er ikke “start et annet forhold,” løsningen til å treffe den kjedelige av et prosjekt trenger ikke å være “finne et nytt prosjekt.”

Hvilket bringer oss til gjennomføring. Derfor, la oss takle den andre spann av grunner for utsettelse av prosjekter—problemene med oppfølging gjennom. Jeg skal hoppe over klassikere, som å bryte ned-prosjekter i bite-sized trinn (selv om det kan arbeide underverk—det er en klassisk for en eller annen grunn). Her er noen flere av mine favoritter.