Hur att Sluta att Överge Projekt

0
140

Var och en av oss har övergett ett projekt vid en viss punkt, om så enkla som förfallit träningsplan eller så komplicerat som att la Sagrada Familia i Barcelona, som tekniskt sett har varit under konstruktion sedan 1882.

Men varför händer detta? Vad får mellan lampa av den ljusa idén och mållinjen i genomförandet? Visar sig att det finns massor av skäl, som tur för oss, innebär att det finns massor av lösningar. Denna vecka, efter begäran från från lyssnaren Soni från Sydney, Australien, vi ska titta på varför vi överge projekt och hur man ska rädda dem.

Första, låt oss organisera oss: Det finns två stora hinkar med skäl för att överge projekt. Den första hinken är fylld med problem med motivation—du egentligen inte vill göra projektet, du ser inte poängen, eller att det är tråkigt eller motbjudande.

Den andra hinken är fylld med problem av uppföljning. Dessa är markant annorlunda: du kan inte ta sig tid, kan inte bli organiserad, eller känner dig överväldigad.

Första saker först: Låt oss börja med lösningar på problem från första hink—motivation.

Tips #1: Gräva djupt för att hitta “varför”

Det är viktigt att ge en flygande bild om vad du gör. Projekt ofta blir övergivna på grund damm sparkade upp med något nytt projekt—att ändra dina vanor, gör oglamorösa arbete, sätta i långa timmar—kan moln högre stor bild av potentiella fördelarna.

Så hitta ett övertygande svar på frågan, “Varför gör jag detta i första hand?” Varför är du med detta meningslösa algebra klass? Eftersom få din GED skulle öppna upp bättre arbetstillfällen och göra dig till en bra förebild för dina barn. Varför ska du gå igenom smärtan av att ge upp eller? Eftersom du vill få ut av trött-fast cykeln och känner mig mer i kontroll. Varför är du slogging bort på detta papper? För att få ett lån skulle göra det möjligt för ditt företag att verkligen ta fart.

Tips #2: att Tänka om ansvarighet

Ett klassiskt tips för att bli motiverad för ett projekt är “berätta det för någon så att du är ansvarstagande,” “dela med dina mål på sociala medier”, eller “skicka ut i universum.” Att hålla dig ansvarig underverk för vissa individer, men inte för alla. I själva verket, för många, det slår bakut.

För många av oss, känsla ansvariga är som att de känner sig instängda, kontrolleras eller berövas—så snart du vet att andra förväntar sig ett visst resultat från och med du, du gör uppror och förlorar all motivation. Counterintuitively, överklagandet av att inte göra ditt projekt växer exponentiellt så snart du gör saker för allmänheten.

De perfektionister bland oss också få förlamas genom att berätta för andra, eftersom du kan fastna sprattlade, stöka, eller göra en mindre än fantastiskt jobb. Du skulle mycket hellre arbeta med något i privat tills det uppfyller dina krav, och sedan avslöjar det till världen. Berätta för världen innan du är klar töms din motivation snabbare än en holey luftmadrass.

Om någon av dessa tankesätt ringer sant för dig, det är okej att hålla ditt projekt för dig själv. Om du spelar dina saker nära till västen får du jackpotten, det är helt försvarbar.

Tips #3: kom Ihåg att det är skeden

Ett nytt projekt kan vara som en kärleksaffär. Vid första, vi är slagna—det är allt vi kan tänka på. Vi får lite spänning bara tänka och planera och skapa vårt projekt. Men sedan något skift. Precis som alla relationer har en första kampen, varje projekt har som första betungande uppgift. Även om det kan vara kul att bilden själv ser söt i din nya träningskläder, nu kommer när det är tjugo grader och mörkt ute och det är dags att gå till gymmet. Det är roligt att tänka på att starta en matblogg, men vid en viss punkt att du inser att det är riktigt, riktigt svårt att ta en bild på en charkuterivaror styrelsen som inte ser äckligt.

Det är den punkt där vi överge saker—när det slutar vara grejer av fantasi och börjar saker i verkligheten. Men precis som lösning för varje relation problemet är inte “börja ett annorlunda förhållande,” lösningen för att träffa de praktiska detaljer i ett projekt behöver inte vara “hitta ett nytt projekt.”

Vilket leder oss till utförande. Därför, låt oss ta itu med den andra hinken skäl för att överge projekt—problem av uppföljning. Jag kommer att hoppa klassiker, som bryter ner projekt i lagom stora steg (även om det kan göra underverk—det är en klassiker av en anledning). Här är några av mina favoriter.