Gör Rostning Sojabönor Förstöra Protein?

0
145

Q. Har rostning soja bönor förstöra deras protein struktur och därefter deras näringsvärde?

A. Här är det korta svaret: Rostning sojabönor kan ändra strukturen på proteiner men som inte förstöra deras näringsvärde.

För dem som är intresserade i biokemi, här är en något längre förklaring: Proteiner är långa strängar av aminosyror som är vridna i komplicerade tredimensionella former. När du värmer proteiner, amino syror kan vrida in en annan konfiguration. En konfigureras om (eller denaturerat) protein skulle inte längre kunna utföra sin avsedda användning i en levande soja växt-men det är fortfarande lika användbar för dig som en källa till protein. Oavsett om de är i sina ursprungliga former eller denaturerad av värme eller andra faktorer, som alla de proteiner du äter bryts ned till enskilda aminosyror, som sedan kan vara modifierat i dina celler för att bilda de proteiner du behöver.

Bild med tillstånd från Shutterstock