Gjør Steking Soyabønner Ødelegge Protein?

0
147

Q. Har steking soya bønner ødelegge deres protein struktur og senere deres ernæringsmessige verdi?

A. Her er det korte svaret: Steking soyabønner kan endre strukturen av proteiner, men som ikke ødelegge deres ernæringsmessige verdi.

For de som er interessert i biokjemi, her er en litt lengre forklaring: Proteiner er lange strenger av aminosyrer som er vridd inn i intrikate tre-dimensjonale figurer. Når du varme proteiner, aminosyrer kan vri til en annen konfigurasjon. En konfigureres (eller denaturert) protein ikke lenger ville være i stand til å utføre sitt eget funksjon i en levende soya plante-men det er fortsatt like nyttig for deg som en kilde til kostfiber og protein. Uavhengig av om de er i sine opprinnelige former eller denaturert ved varme eller andre faktorer, som alle protein molekyler du spiser er brutt ned i individuelle aminosyrer, som deretter kan bli saman i dine celler til å danne proteiner du trenger.

Bilde gjengitt med tillatelse fra Shutterstock