Be Diva: Är Omvänd Osmos Behandlat Vatten en Bra Idé?

0
170

Q. jag har installerat en omvänd osmos system för vårt dricksvatten. Men jag ser en hel del motstridiga uppgifter om huruvida omvänd osmos är bra eller dåligt. Vad är din syn på det?

A. Det finns en hel del sätt att filtrera och rena vatten, och olika metoder är mer (eller mindre) är effektiva på att ta bort olika föroreningar. Omvänd osmos är ett bra sätt att ta bort föroreningar som nitriter och arsenik, till exempel, men inte så bra på att ta bort flyktiga organiska föreningar. När du väljer en vatten filtrering system, är det alltid en bra idé att veta vad som händer i din lokala vatten, eftersom både typ och nivå av föroreningar varierar kraftigt från region till region.

Se Även: Vad som finns i Ditt Vatten

En nackdel med omvänd osmos är att det också tar bort alla nyttiga mineraler från vattnet. Faktum är att många vatten på flaska företag använder omvänd osmos för att rena kranvatten och sedan lägga mineraler tillbaka—vilket också förbättrar smaken på vattnet. Eftersom systemet redan är installerat, se bara till att du får massor av mineraler från andra källor.

Se Även: Är Mineralvatten en Bra Källa för Näring?

Omvänd osmos filtrering system från Shutterstock