2017 Ord av Året

0
102

Før du helt psykologisk gå videre til 2018, la oss ha det litt moro å se tilbake på ordene i år fra 2017.

Collins Dictionary, Amerikansk Dialekt Samfunnet og Nyheter på Nettet Corpus: Falske Nyheter

Den klare vinneren i word-of-the-år follies var “falske nyheter”, valgt av minst tre ulike organisasjoner: Amerikansk Dialekt Samfunnet, Collins Dictionary, og Nyheter på Nettet Corpus.

Den Amerikanske Dialekt Samfunnet ord er basert på en levende stemme ved mennesker som oppsøker Linguistic Society of America årlig møte, som jeg hadde håpet å delta på dette året, men var ikke på grunn av problemer med reisen. Det ser ut som mye moro, og i tillegg til “falske nyheter” som ordet av året, og deltakerne valgte også “broflake” som den mest kreative ordet av året, blending “bro” som “dude” med den siste delen av “snowflake”, og er definert som “en mann eller gutt som mangler spenst eller mestring i møte med uenighet eller tilbakeslag.” De valgte også “#MeToo” som hashtag av året.

“Falske nyheter” vant også i sin “mest sannsynlig å lykkes” – kategorien. Tidligere “mest sannsynlig å lykkes” vinnere inkludert “ekteskap likestilling” og “ånd” (som betyr å brått slutt på et forhold ved å kutte av kommunikasjon, spesielt på internett).

Collins er en Britisk ordbok og noterte 365% økning i begrepet “falske nyheter” i 2017 over 2016. Den Collins blogg innlegg snakket om begrepet dukker opp i 2016 når folk la merke til et stort antall falske nyheter om OSS presidentkandidatene og deretter om hvordan begrepet virkelig tok av i 2017 når det begynte å bli kastet rundt av politikere for å beskrive noen historie de ikke liker.

Jeg var fortsatt en journalistikk professor i 2016, undervisning i sosiale medier, og jeg husker jeg ble virkelig skremt av alle de falske nyheter på Facebook, og da blir du bare skuffet når begrepet “falske nyheter” ble politisert i 2017, fordi det gjorde det så mye vanskeligere å snakke om det virkelige problemet. Men folk brukte begrepet merkbart mer ofte i 2017.

Nyheter på Web Corpus er kjørt ut av Brigham Young University Mark Davies, og den valgte også “falske nyheter” som ordet av året basert på data, se på ord som viste en stor økning i bruk i løpet av det siste året, og kontrollere for hvor ofte et ord er eller har vært brukt i generelle. De fant at i deres corpus, “falske nyheter” ble brukt “mer enn fem ganger så mye i 2017 som det var i 2016,” så en enda større økning enn Collins så.

“Alternativ fakta”, som vant “omskrivning av året” i Amerikansk Dialekt Samfunnet stemme, kom på andreplass i Nyheter på Web-analyse.

Et par andre interessante ting som dukket opp fra Nyheter på Nettet corpus:

Første, selv om bruken av navnet “Trumf” bare økt med om lag 50%, fant de en stor økning i ord avledet fra “Trump,” inkludert “Trumpism,” “Trumpworld,” “Trump-som,” “Trumpery,” og så videre.

Andre fant de at “fidget spinner” hadde en topp i slutten av Mai 2017, men fizzled ut, noe som samsvarer med det jeg så i butikkhyllene. De virket å være overalt, men bare for en stund.

Alle andre 2017 word-of-the-år vinneren hadde også en politisk følsomhet.