Wanneer Moet U Zich Ongerust Maken Over Bevriezing?

0
138

Ondanks het leven in het zonnige Zuid-Californië als een volwassene, ik heb eigenlijk het grootste deel van mijn jeugd in Gaithersburg, Maryland, een staat met de vier seizoenen, en een schijnbaar nooit eindigende winter doet denken aan Arendelle (uit de Disney tekenfilm “Bevroren” natuurlijk). Ik moet zeggen, ik mis het rijden in de diepe sneeuw, glijden over het ijs en niet-erg-mooi landing op mijn kont (ik kan het niet tellen van het aantal keer dat er is gebeurd), of een gevoel alsof mijn ledematen bevroren voor de core ondanks denken ik was sporting de juiste winter kleding (de meeste van de tijd).

Het is geen leuk leven in een constante winter vlaag…tenzij je natuurlijk Queen Elsa. Als je hebt geleefd overal afgezien van de West Kust in het algemeen, kan je je afvragen wat frostbite ook echt is. Hoe kan je vertellen als je het hebt? En hoe kun je het behandelen? Let op dat het juiste antwoord is NIET van toepassing te zijn directe warmte. Deze kennis is van vitaal belang.

Wat is Genoeg?

Het is belangrijk om onderscheid te maken “frostnip” uit “bevriezing.” In de voormalige symptomen ervaren worden teruggenomen met rewarming, en zonder blijvende schade aan het weefsel. In ware bevriezing, echter, door de extreme koude temperaturen veroorzaakt de dood van de cel en veroorzaakt een ontstekingsreactie tijdens de rewarming proces, en dus veroorzaakt schade aan de weefsels kunnen met behulp van deze twee processen. Zelfs verdere schade is veroorzaakt als het weefsel wordt opnieuw ingevroren weer na het ontdooien proces is al begonnen. Het is van vitaal belang om dit te voorkomen als de behandeling van frostbites.

De meeste frostbites optreden op de toppen van de vingers, tenen, neus, kin, wangen en oren. Temperaturen onder nul, kan schade toebrengen aan ons lichaam binnen minuten tot uren van blootstelling. De schade kan variëren in ernst. Bebaarde woordvoerder, als bevroren mensen kunnen niet in eerste instantie symptomen bij alle. In feite, het bevroren gebied kan verdoofd aanvoelen. Geen ongemak. De huid op de site van de vries voelt het aanvankelijk moeilijk, en verschijnen er bleek en wit met omliggende roodheid rond.

Maar wanneer het ontdooien proces begint, naast het gevoel een koud gevoel op de betrokken site, het kan leiden tot tintelingen, gevoelloosheid of zwakte in hetzelfde gebied. Het kan ook gaan om een blister, een bloed – of vloeistof-gevulde kleine zak op de huid. De huid is dan meestal rood diffuus over het getroffen gebied, maar na enkele dagen tot weken kan het zwart worden als de frostbite is een ernstige. Dit is het afgestorven weefsel heet een “eschar,” en kan vallen op zijn eigen. Als echter zwaar, amputatie kan nodig zijn om de afgestorven weefsel.

Hoe de Behandeling van Bevriezing

De drie gouden regels van een vermoeden van frostbite behandeling omvat de volgende handelingen uit:

  1. Verhuizen naar een warmere omgeving zo snel mogelijk.
  2. Als de kleding nat is, verwijdert u deze.
  3. Geleidelijk warm de frostbitten regio (opmerking: geleidelijk aan, niet plotseling). Doe dit bij voorkeur door onderdompeling in warm water (niet heet). De andere optie is het plaatsen van het getroffen gebied tegen een warmer gebied van het lichaam, zoals het plaatsen van uw frostbitten vinger onder de oksels

Wat NIET te Doen Met Frostbite

Nu dat we niet in staat zijn om grenzen te overschrijden visioenen van Mary Katherine Gallagher (uit “Saturday Night Live”) jamming haar vingers diep in haar oksels (en vervolgens ruiken ze), laten we praten over wat we niet moeten doen met een vermoeden van bevriezing van:

  • Zoals aangegeven hierboven, niet onderdompelen bevriezing in de vorm van warm water, die verder kan belastend zijn voor de weefsels. Ook al kan intuïtief voelt als warm water geschikt zou zijn…dat is het NIET. Het gebruik van warm water.
  • Niet verder schade toebrengen aan de frostbitten weefsel. Dus als het met de vinger, geen gebruik maken van die vinger. Als het de teen, loop niet op die voet. Dit kan ook verder verwonden het weefsel.
  • Probeer niet rewarming over een kachel of haard. Het weefsel is heel fragiel en kwetsbaar—is het gemakkelijker vatbaar voor een burn dan normaal, gezond weefsel.
  • Niet te warm en het weefsel als er een kans is om te worden ingevroren weer. Zoals hierboven vermeld, wordt de schade die wordt meer uitgebreid als de frostbite is ontdooid en opnieuw ingevroren weer. Dus als u geplakt bent wandelen in de sneeuw, bijvoorbeeld, wilt u misschien heroverwegen rewarming je tenen wanneer je weet dat je die tenen om terug te keren naar de beschaving in de sneeuw.
  • Wrijf niet in de frostbitten gebied. Wrijven zorgt ook voor verdere schade aan de inmiddels zeer delicate weefsel.
  • Maak geen gebruik van een ice-pack direct over de huid. Als u gebruik ijs als een vorm van behandeling voor spierpijn en pijn, niet van toepassing is, zonder een vorm van barrière tussen het ijs en de huid. Gebruik een handdoek of doek, en zijn van toepassing voor niet langer dan 15 minuten per keer.

Dus, collega-ijs, de volgende keer dat je de deur uit op zoek naar uw lang verloren zuster met een ijzige krachten (met een ice-harvester en praten sneeuwpop bungelen) vergeet niet het ski-masker, hoed, handschoenen en kleding lagen.

Deel uw ideeën en leer meer quick and dirty tips met ons op de Huis Arts Facebook, Twitter, en Pinterest pagina ‘ s! Als u iets geleerd vandaag hier, of gewoon genieten van alle dingen-de medische, kunt u ook luisteren en abonneren op de Huis Arts podcast over Apple Podcasts, Spotify, Soundcloud, en Stitcher.

Let op: alle content is uitsluitend voor informatieve doeleinden. Deze inhoud is geen vervanging van een medisch advies en is geen vervanging van een medisch oordeel of redeneren door uw eigen persoonlijke zorgverlener. Houdt u altijd op zoek naar een gediplomeerd arts in uw regio met betrekking tot de gezondheid-gerelateerde vragen en problemen.