Hvornår Bør Du Bekymre Dig Om Forfrysninger?

0
152

På trods af at leve i det solrige Sydlige Californien som en voksen, jeg har faktisk brugt det meste af min barndom i Gaithersburg, Maryland, et land med fire årstider, og en tilsyneladende uendelig vinter, som minder om Arendelle (fra Disney-tegnefilm “Frosne” selvfølgelig). Jeg er nødt til at sige, at jeg ikke gå glip af at køre i den dybe sne, glider på isen og ikke-meget-nådigt landing på min røv (jeg kan ikke tælle antallet af gange, det er sket), eller en følelse, som om mine arme og ben er frosne til kernen på trods af at tro, jeg var sportslige passende vinter påklædning (det meste af tiden).

Det er ikke sjovt at leve i en konstant vinter byge…medmindre selvfølgelig du er Queen Elsa. Hvis du har boet overalt bortset fra vestkysten generelt, kan du spekulerer på, hvad frostbite selv virkelig er. Hvordan kan du fortælle, hvis du har det? Og hvordan kan du behandle det? Bemærk, at det korrekte svar er IKKE til at henvende sig direkte varme. Denne viden er afgørende.

Hvad er Forfrysninger?

Det er vigtigt at skelne mellem “frostnip” fra “forfrysninger.” I den tidligere, nogen symptomer oplevet er vendt med rewarming, og uden varige skader på vævet. I ægte forfrysninger, men den ekstreme kulde temperatur forårsager celledød og fremkalder en inflammatorisk reaktion i rewarming proces, og dermed forårsager skade på væv via disse to processer. Selv yderligere skade, hvis væv er genindfrosset igen efter optøning proces er allerede begyndt. Det er vigtigt at undgå dette ved behandling af forfrysninger.

De fleste opstå forfrysninger på tips af fingre, tæer, næse, hage, kinder og ører. Frost temperaturer kan skade vores organer inden for minutter til timer af eksponering. Den skade, der kan variere i sværhedsgrad. Unnervingly, når frosne mennesker kan ikke i første omgang oplever nogen symptomer overhovedet. I virkeligheden, frosne område kan føle følelsesløs. Ingen ubehag. Huden på det sted, hvor frysning kan føle sig hårdt i første omgang, og synes bleg og hvid med omgivende rødme omkring det.

Men når optøningen begynder, ud over at føle en kold fornemmelse i det påvirkede område, kan det medføre, prikken, følelsesløshed eller svaghed i samme område. Det kan også begynder at danne en blisterpakning, som er en blod – eller væske-fyldt lille lomme på huden. Huden er som regel røde diffust over det berørte område, men efter dage til uger, kan det gå i sort, hvis forfrysninger er svær. Dette repræsenterer den smadrede væv kaldes en “sårskorpe,” og kan falde ned på sit eget. Hvis alvorlige, men amputation kan være nødvendigt at fjerne den smadrede væv.

Hvordan til Behandling af Forfrysninger

De tre gyldne regler for en mistanke om, forfrysninger behandling, som omfatter følgende:

  1. Flytte til et varmere miljø så hurtigt som muligt.
  2. Hvis tøjet er vådt, skal du fjerne det.
  3. Efterhånden varm frostbitten region (bemærk: efterhånden er der ikke pludselig). Gør dette fortrinsvis ved nedsænkning i området i varmt vand (ikke for varmt). Den anden mulighed er at placere det berørte område mod et varmere område af kroppen, såsom at placere din frostbitten finger under armhulerne

Hvad man IKKE skal Gøre Med Forfrysninger

Nu, at vi er i stand til at udslette visioner af Mary Katherine Gallagher (fra “Saturday Night Live”) jamming hendes fingre dybt op i hendes armhuler (og efterfølgende lugte til dem), lad os tale om, hvad vi ikke bør gøre med en mistanke om forfrysninger:

  • Som antydet ovenfor, nedsænk ikke forfrysninger i varmt vand, hvilket yderligere kan skade vævet. Selv om det måske intuitivt føler det, som om varmt vand ville være passende…det er det IKKE. Brug varmt vand.
  • Gør ikke yderligere skade frostbitten væv. Så hvis det er den finger, må du ikke bruge fingeren. Hvis det er det evaluerede system, skal man ikke gå på foden. Dette kan også yderligere skade vævet.
  • Forsøg ikke rewarming over et komfur eller brand. Væv er ganske skrøbelig og sårbar—det er lettere modtagelige for en brænde end normalt, sundt væv.
  • Ikke varm væv, hvis der er en chance for, at det at være frosset igen. Som anført ovenfor, er den skade, der bliver mere omfattende, hvis den forfrysninger er optøet og derefter re-frosset igen. Så hvis du sidder fast vandring i den sne, for eksempel, du måske ønsker at genoverveje rewarming dine tæer, når du ved, du bliver nødt til at bruge disse tæer for at vende tilbage til civilisationen i sneen.
  • Gnid ikke frostbitten område. Gnidning er også forårsager yderligere skader på den nu meget sarte væv.
  • Brug ikke en ispose direkte over din hud. Hvis du bruger is som en form for behandling for muscle brokken og smerter, må ikke anvende den uden en form for barriere i mellem isen og huden. Bruge et håndklæde eller en klud, og gælder ikke længere end 15 minutter ad gangen.

Så, fyr is væsener, næste gang du hovedet ud for at søge efter din forsvundne søster med isnende beføjelser (med en is mejetærsker og taler snemand tagging sammen) glem ikke, at ski maske, hat, vanter, og tøj lag.

Del dine ideer og få mere at vide hurtig og beskidt tips med os på Huset Opkald fra Lægen, Facebook, Twitter og Pinterest-sider! Hvis du har lært noget her i dag, eller bare for at nyde alle-ting-medicinsk, du kan også lytte og tegne Huset Opkald Læge podcast på Apple Podcasts, Spotify, Soundcloud, og Stitcher.

Bemærk, at alt indhold, som her er udelukkende til informationsbrug. Dette indhold kan ikke erstatte medicinsk rådgivning, og erstatter ikke lægelig vurdering eller argumentation med din egen personlige sundhed udbyder. Vær altid søge en autoriseret læge i dit område, og om alle sundhedsrelaterede spørgsmål og problemstillinger.