Gør Ristning Sojabønner Ødelægge Protein?

0
128

Q. Har ristning soja bønner ødelægge deres protein struktur og efterfølgende deres ernæringsmæssige værdi?

A. Her er det korte svar: Ristning sojabønner kan ændre strukturen af proteiner, men det behøver ikke ødelægge deres ernæringsmæssige værdi.

For dem, der er interesseret i biokemi, her er en lidt længere forklaring: Proteiner er lange kæder af aminosyrer, der er snoet ind i komplicerede tre-dimensionelle figurer. Når du heat proteiner, aminosyrer kan vride ind i en anden konfiguration. En omkonfigureres (eller denatureret) protein ikke længere ville være i stand til at udføre sin funktion, der er udpeget i et levende soja plante-men det er stadig lige så nyttige for dig som en kilde til proteinindholdet. Uanset om de er i deres oprindelige former eller denatureres af varme eller andre faktorer, som for alle protein-molekyler, du spiser, er brudt ned i de enkelte aminosyrer, der så kan recombined i dine celler til at danne de proteiner, du har brug for.

Billede venligst udlånt af Shutterstock