2017 Ord af Året

0
153

Før du helt psykologisk gå videre til 2018, lad os få lidt sjovt at kigge tilbage på de ord, i år fra 2017.

Collins Dictionary, Amerikansk Dialekt Samfundet og Nyheder på Nettet Corpus: Falske Nyheder

Den klare vinder i word-of-the-årige tåbeligheder var “falske nyheder,” valgt af mindst tre forskellige organisationer: American Dialect Society, Collins Dictionary, og Nyheder på Web-Korpus.

American Dialect Society ordet er baseret på en live-afstemning af mennesker, der deltager Linguistic Society of America årlige møde, som jeg havde håbet, til at deltage i dette år, men ikke på grund af rejse problemer. Det ser ud som en masse sjov, og ud over at “fake news” – som ordet af året, er deltagerne valgte også “broflake” som den mest kreative ord af året, blending “bro” som “dude” med den sidste del af “snefnug” og defineres som “en mand eller dreng, der mangler modstandskraft eller mestringsstrategier i lyset af uoverensstemmelser eller tilbageslag.” De har også valgt “#MeToo” som hashtag af året.

“Fake news”, der også vandt i deres “mest tilbøjelige til at lykkes” kategori. Tidligere “mest tilbøjelige til at lykkes” vindere “ægteskab mellem kønnene” og “ghost” (hvilket betyder, at brat ende et forhold ved at afskære kommunikation, især online).

Collins er en engelsk ordbog, og bemærkede en 365% stigning i udtrykket “fake news” i 2017 løbet af 2016. Collins blog-indlæg talte om begrebet dukker op i 2016, når folk lagde mærke til en lang række af falske nyheder historier om AMERIKANSKE præsidentkandidater og derefter om, hvordan begrebet for alvor tog fart i 2017, når det begyndte at blive kastet rundt af politikere til at beskrive en historie, de ikke kunne lide.

Jeg var stadig en journalistik professor i 2016, undervisning i sociale medier, og jeg husker, at jeg bliver virkelig forskrækket over alle de falske nyheder på Facebook, og så er der bare forfærdet, da udtrykket “fake news” er blevet politiseret i 2017, fordi det gjorde det så meget sværere at tale om det virkelige problem. Men folk var ved hjælp af udtrykket markant oftere i 2017.

Nyheder på Web-Korpus er kørt ud af Brigham Young University af Mark Davies, og det valgte også “fake news” som ordet af det år, der er baseret på data, der kigger på ord, der viste en stor stigning i brug i løbet af de foregående år og bestemmende for, hvor ofte et ord, der er eller har været brugt i almindelighed. De fandt, at i deres corpus, “fake news” blev brugt “mere end fem gange så meget i 2017, som det var i 2016,” så en endnu større stigning end Collins så.

“Alternative fakta”, som vandt “eufemisme of the year” i Amerikansk Dialekt Samfund stemme, kom ind på andenpladsen i Nyheder på Web analyse.

Et par andre interessante ting frem fra den Nyheder på Nettet corpus:

Første, selv om brugen af navnet “Trump” kun steget med omkring 50%, at de fandt en stor stigning i ord, der stammer fra “Trumf”, herunder “Trumpism,” “Trumpworld,” “Trump-lignende”, er “sølle kram,” og så videre.

For det andet fandt de, at “skælde ud spinner” haft en stigning i slutningen af Maj 2017, men brændt ud, der matcher, hvad jeg så på hylderne i butikken. De syntes at være overalt, men kun for en stund.

Hver anden 2017 word-of-the-year vinderen havde også en politisk sensibilitet.