Om Du Refinansiera eller Konsolidera Din Student Lån?

0
163

En av de största ekonomiska utmaningar som många studenter inför är att betala tillbaka sina studielån. Utbildning skulder kan ta över ditt finansiella liv och gör att du känner dig maktlös. Du vill göra smarta beslut om din skuld, men ibland svar är bara inte klart.

Sanningen är att du har mer kontroll över din skuld än du kanske tror. Så, om du inte revisited din student lån återbetalning strategi, det är en bra tid att bekanta sig med alternativen.

I det här inlägget, jag kommer att täcka skillnaden mellan refinansiering och konsolidera din student lån. Du får lära dig hur dessa alternativ gör skuld som är mer hanterbar och överkomlig i pris, vilka typer av lån är berättigade, och de bästa ställena att handla om något av alternativen är rätt för dig. Plus att jag ska svara på en fråga från en podcast lyssnaren om hur man hanterar förfallna lån som student.

Vad är Student Lån Konsolidering?

Förståelse konsolidering och refinansiering kan vara förvirrande eftersom de termer som ofta används synonymt och för olika typer av lån, såsom kreditkort och bostadslån. I detta inlägg kommer jag granska hur konsolidering och refinansiering gäller att studiemedel endast.

Konsolidering innebär att kombinera flera student lån till ett nytt lån. Tanken är att hantera ett konto med en månatlig betalning förenklar ditt finansiella liv. Du är mer benägna att känna sig överväldigad eller oavsiktligt låt en förfallodagen slinker igenom om du arbetar med flera lån än om du har bara en.

Sant konsolidering är endast tillgänglig för lån som ursprungligen kom från ett statligt program, till exempel ett Direkt Lån, Stafford Lån, Perkins Lån, eller PLUS lån.

Men hur du kan använda en konsolidering beror på vilken typ av student lån som du har. Och du får olika resultat från konsolidera federal lån kontra konsolidera privata lån.

Sant konsolidering är endast tillgänglig för lån som ursprungligen kom från ett statligt program, till exempel ett Direkt Lån, Stafford Lån, Perkins Lån, eller PLUS lån. Regeringen erbjuder en produkt som kallas en Direkt Konsolidering Lån, vilket gör att du kan kombinera de flesta typer av federal student lån (men inga privata lån) till en ny, fast ränta på lån.

Fördelen är att det kostar inget att få en Direkt Konsolidering Lån. Men problemet är, att det i allmänhet inte att spara pengar, eftersom räntan är fast som ett vägt genomsnitt av räntorna på gamla lån som kombineras, avrundat uppåt till närmaste en åttondel av en procent.

Men konsolidering kan ge dig möjlighet att ändra din amorteringsplan. Till exempel, om du har lån med 10 års amortering, du kanske kan förlänga konsolidering sikt, upp till maximalt 30 år.

Sträcker ut längden på ditt lån minskar de månatliga betalningarna, vilket kan spara pengar på kort sikt. Men du betalar mer ränta under hela löptiden för lånet.

Din kredit historia och nuvarande finansiella situation är inte faktorer för att få godkänt för en federal konsolidering, så det är ett bra alternativ om du har problem med att göra din månatliga betalningar. Öka ditt kassaflöde också förbättrar din-skuld-till-tal, som gör att du mer sannolikt att få godkänt för andra kreditinstitut, till exempel en student loan refinance, billån eller bolån.

Om du redan är bakom på studielån betalningar och vill konsolidera, måste du antingen fånga upp genom att göra tre på varandra följande månatliga betalningar första, eller samtycker till att betala tillbaka ditt nya konsolidering lån enligt en av flera inkomstgrundad återbetalning alternativ plan.

Konsolidering kan ge dig tillgång till återbetalning alternativ plan eller förlåtelse program som du inte hade innan. Men det kan också leda till att du förlorar vissa fördelar som kommer med din ursprungliga lån. När ditt lån betalas ut och du utfärdas en Direkt Konsolidering Lån, ditt gamla lån som inte längre finns—så se till att du förstår vad som står på spel.

Notera också att du bara kan konsolidera-student-lån i ditt namn. Utbildning lån tas ut av dina föräldrar eller make / maka kan inte kombineras med din federal student lån.

Se även: Hur att Bygga Kredit Med en säker Kreditkort