Når Bør Du Bekymre Deg For Frostskader?

0
105

Til tross leve i solfylte Sør-California som en voksen, jeg faktisk tilbrakte mesteparten av barndommen i Gaithersburg, Maryland, en stat med fire årstider, og en tilsynelatende uendelig vinteren minner om Arendelle (fra Disney tegneserie “Frosset” selvfølgelig). Jeg har å si, er jeg ikke gå glipp kjøring i dyp snø, å skli på isen og ikke-veldig-allernådigst landing på min rumpe (jeg kan ikke telle antall ganger det har skjedd), eller følte det som om mine lemmer er frosset til kjernen, til tross tenker jeg ble sportslige riktig vinteren antrekk (mesteparten av tiden).

Det er ikke morsomt å leve i en konstant vinter forfjamset…med mindre selvfølgelig du er Dronning Elsa. Hvis du har bodd hvor som helst bortsett fra West Coast generelt, lurer du kanskje på hva frostbite selv egentlig er. Hvordan kan du vite om du har det? Og hvordan kan du behandle det? Merk at riktig svar er IKKE å søke direkte varme. Denne kunnskapen er viktig.

Hva er Frostskader?

Det er viktig å skille mellom “frostnip” fra “frostskader.” I den tidligere, noen symptomer oppleves reverseres med rewarming, og uten permanent skade på vev. I ekte frostskader, men den ekstreme kalde temperaturer fører til celledød og induserer en inflammatorisk respons i løpet av rewarming prosessen, og dermed forårsaker skade på vev via disse to prosessene. Ytterligere skade er forårsaket hvis vevet er refrozen igjen etter tining prosessen har allerede begynt. Det er viktig å unngå dette ved behandling av frostbites.

De fleste frostbites oppstå på tuppen av fingre, tær, nese, hake, kinn og ører. Subzero temperaturer kan forårsake skade på kroppen vår i løpet av minutter til timer etter eksponering. Skaden kan variere i alvorlighetsgrad. Unnervingly, når frosne mennesker kan i utgangspunktet ikke opplever noen symptomer i det hele tatt. Faktisk, den frosne området kan føle deg nummen. Ingen ubehag. Huden ved siden av frysing kan føles vanskelig i utgangspunktet, og vises blek og hvit med omkringliggende rødhet rundt det.

Men når tining prosessen begynner, i tillegg til å være en kald følelse i det berørte området, kan det føre til prikking, nummenhet eller svakhet i det samme området. Det kan også begynne å danne en blemme, som er en blod – eller væskefylte liten lomme på huden. Huden er vanligvis rød diffust over det berørte området, men etter dager til uker kan det slå svart hvis frostbite er alvorlig. Dette representerer deadened vev kalles en “eschar,” og kan falle av på egen hånd. Hvis alvorlig, men amputasjon kan være nødvendig å fjerne deadened vev.

Hvordan til å Behandle Frostskader

De tre gylne reglene for en mistenkt frostskader behandling omfatter følgende:

  1. Flytte til et varmere miljø så snart som mulig.
  2. Hvis klærne er våt, fjerner du det.
  3. Gradvis varme frostskader regionen (merk: gradvis, ikke plutselig). Gjør dette fortrinnsvis ved neddykking området i varmt vann (ikke for varmt). Det andre alternativet er å plassere det berørte området mot en varmere område av kroppen, slik som å plassere din frostskader på fingeren under armhulene

Hva du IKKE skal Gjøre Med Frostbite

Nå som vi er i stand til å utslette visjoner av Mary Katherine Gallagher (fra “Saturday Night Live”) jamming hennes fingre dypt opp i henne armhulene (og senere lukte dem), la oss snakke om hva vi ikke bør gjøre med en mistenkt frostskader:

  • Som antydet ovenfor, ikke senk frostskader i varmt vann, noe som kan skade vevet. Selv om det kan intuitivt føler som om varmt vann ville være riktig…det er det IKKE. Bruk varmt vann.
  • Ikke ytterligere skade levende vev. Så hvis det er fingeren, ikke bruk fingeren. Hvis det er tå, ikke gå på foten. Dette kan også ytterligere skade på vev.
  • Ikke forsøk rewarming over en ovn eller brann. Vevet er ganske skjøre og sårbare—det er lettere utsatt for en brenne enn normalt, sunt vev.
  • Ikke varm vevet hvis det er en sjanse for at det skal bli frosset igjen. Som nevnt ovenfor, kan de skade blir mer omfattende hvis frostbite er tint og deretter re-fryst igjen. Så hvis du sitter fast på fottur i snøen, for eksempel, ønsker du kanskje å tenke gjennom rewarming tærne når du vet at du vil ha til å bruke disse tær for å gå tilbake til sivilisasjonen i snøen.
  • Ikke gni frostskader på området. Gni også fører til ytterligere skade på nå svært skjøre vev.
  • Ikke bruk en ispose direkte over huden din. Hvis du bruker isen som en form for behandling for muskel aches og smerter, må du ikke bruke det uten en form for barriere i mellom isen og din hud. Bruk et håndkle eller en klut, og gjelder for ikke lenger enn 15 minutter av gangen.

Så, stipendiat is skapninger, neste gang du drar ut på jakt etter en lang mistet søster med iskalde krefter (med en is harvester og snakker snømann merking langs) ikke glem ski-maske, lue, votter, og klær lag.

Del dine ideer og lære mer rask og skitne tips med oss her på Huset Ringe Lege er Facebook, Twitter og Pinterest sider! Hvis du har lært noe her i dag, eller rett og slett nyte alle-ting-medisinsk, du kan også lytte og abonnere på Huset Ringe Legen din podcast på Apple Podcaster, Spotify, Soundcloud, og Stitcher.

Vær oppmerksom på at alt innhold her er kun for informasjonsformål. Dette innholdet er ikke erstatte en medisinsk råd, og ikke erstatte en medisinsk vurdering eller begrunnelse av din egen personlige helsepersonell. Du må alltid søke en lisensiert lege i ditt område om alle helse-relaterte spørsmål og problemstillinger.