Hur kan vi Minska Din Skatt

0
140

 

Det här inlägget är det sista i vår del fem i serien om att ta ansvar för din ekonomi under 2010. Varje artikel i serien har handlat om en pelare av personliga finanser—att sätta mål, att spara, investera, och att vara ordentligt försäkrad. Dagens ämne handlar om hur lagligt att skära ditt skattebesked.

Om du är som många människor som arbetar för en arbetsgivare, du kanske inte vet exakt hur mycket du betalar i skatt varje år. Naturligtvis vet du att skatterna dras av från din lönecheckar och som du kan vara berättigad till en återbetalning på skatten tiden. Men inser ni att skatter är förmodligen din största utgift? Eftersom de tar en så stor tugga av din inkomst, är det smart att minska dem på alla möjliga sätt. Nu, jag menar inte att du gör något olagligt för att undvika att betala skatt. Men även IRS uppmanar folk att inte betala mer i skatt än lagen kräver.

Hur kan vi Minska Din Skatt

Så hur gör man egentligen för att sänka skatterna utan att kringgå lagen? Här är de fem bästa sätt:

Strategi #1: Justera Din Källskatt

Många människor har för mycket federal skatt som tagits ut från sina lönecheckar. Du är i båten om du får en stor återbetalning av skatt varje år. Jag vet att det verkar motsägelsefullt, men att få en återbetalning av skatt aldrig hjälper din ekonomi. Tänk på detta: När du lämnar en skattedeklaration, du är verkligen bara lösa upp med regeringen. Om du inte betalar tillräckligt under året genom löneavdrag för att täcka din skatt bill, då måste du betala mellanskillnaden om skatt dag. Eller om du betalat din skatt bill, du får en återbetalning av skatt för överskott.

Så mottar en återbetalning av skatt är helt enkelt en indikation på att du överlämnas alldeles för mycket pengar till regeringen. Istället bör du ha fått pengar och få det att fungera tjäna en fin avkastning i pension eller sparkonto. Att ta emot en högre lön nu, snarare än att få en återbetalning av skatt i framtiden, faktiskt inte sänka din skatt bill, men det ger dig en omedelbar löneförhöjning så att du kan styra mer av din surt förvärvade pengar. Du justera din källskatt genom att fylla i Formuläret W-4 och skicka den till din arbetsgivare någon gång under året. W-4 kan vara förvirrande, så att få lite hjälp med det genom att använda Källskatt på Räknaren irs.gov.

Skattelättnader är ett av de mest kraftfulla sätt att sänka din skatt eftersom de minskar den faktiska skatt bill dollar för dollar.

Strategi #2: Ta Skattelättnader

Skattelättnader är ett av de mest kraftfulla sätt att sänka din skatt eftersom de minskar den faktiska skatt bill dollar för dollar. Det är som att gå till mataffären med en $3 kupong. Om din totala räkningen är $75, med kupong innebär att du bara betalar $72. Tja, skattelättnader slash beloppet av den skatt som du är skyldig på samma sätt. Se om du är berättigad till någon av dessa tio skatt poäng:

 • Child Tax Credit

 • Barn-och Beroende Vård Kredit

 • Förvärvsinkomst Kredit

 • Kredit för Äldre eller Funktionshindrade

 • Pensionssparande Bidrag Kredit

 • Amerikansk Möjlighet Skatt Kredit

 • Livstid Att Lära Kredit

 • Nonbusiness Energi Egendom Kredit

 • Bostäder Energieffektiv Fastighet Kredit

 • Bostad Kredit

Strategi #3: Ta Skatteavdrag

Avdraget är ett belopp som IRS kan du subtrahera från din beskattningsbara inkomst, såsom bidrag studielån intresse, och vissa IRA bidrag. När du minskar din beskattningsbara inkomst, och du också sänka din skatt. Till exempel, om din beskattningsbara inkomst är $40,000—men du är berättigad att göra anspråk på $10 000 i tillåtna avdrag—då får du bara betala skatt på $30,000. Det bästa sättet att se varje tillåtna avdrag är att se Schema A i Form 1040, eftersom det är där du hävdar att specificerad avdrag. Det finns också ett instruktionsblad för Ett Schema, som ger dig information om alla de avdrag.

Strategi #4: att Bidra till att Skatte-Uppskjuten Pension Konton

Pension konton, precis som med traditionell IRAs, arbetsplatsen 401(k)s, och Keoghs (som är för egenföretagare) är bra sätt att sänka din skatt bill. Det beror på att du inte betalar skatt på de pengar du bidrar med till dem tills du återkalla det i framtiden. Att inte eliminera skatten, men du skjuter upp det för många år.

Strategi #5: Att Använda Hälso-Och Sjukvårdsutgifter-Konton

Det finns flera program som har skapats för att hjälpa till att kompensera för de ökande kostnaderna för hälso-och sjukvård:

 • Hälso-och sparkonton (HSA)

 • Flexibla Utgifter Arrangemang (FSA)

 • Hälsa Ersättning Arrangemang (HRA)

De tillåter dig att betala för vissa sjukvårdskostnader med skattefria pengar och kan kombineras med en hög självrisk hälso-planen i vissa fall. Om du är berättigad till en av de skattemässigt gynnade konton, missa inte chansen att spara skatt genom att spendera före skatt pengar på kvalificerad vård eller barnomsorg kostnader. Ta en titt på IRS Publikation 969 för fullständig information.

[[AdMiddle]

Innan jag går vill jag påminna er om att varje år IRS slutar upp med miljontals dollar som försöker att återbetala skattebetalarna. Om du nyligen flyttade det är en bra idé att fylla i en adress ändra form—det är IRS-Formulär 8822 att se till att dina pengar följer dig. Eller ännu bättre, som en återbetalning av skatt för direkt insättning på ett särskilt konto, som din heath sparkonto, pension konto, eller en bank sparkonto. Du kan även delas upp mellan flera konton genom att fylla i Blankett 8888.

Pengar Flicka Ljudbok & Kontaktinfo
 
Tack till alla som har laddat ner min senaste ljudbok, Pengar Flicka 10 Steg till ett skuldfritt Liv. Få din kopia idag på Audible.com, Amazon.com eller i iTunes store. Det är ett bra sätt att stödja podcast och få på vägen till en bättre ekonomisk framtid. Du kan alltid skicka din e-post kommentarer eller frågor till mig på money@quickanddirtytips.com.

Fler Resurser:
IRA Bidrag: Avdrag Och skatteavdrag
Pengar Flicka Podcast #151: Vad är den Utvidgade Första Bostad skattereduktion?
Pengar Flicka Podcast #153: Hur man kan Sänka Din Skatt med Energieffektiva Förbättringar
Pengar Flicka Podcast #84: Få Veta Hälso-och sparkonton
Pengar Flicka Podcast #154: Den Nya Roth IRA Regler för 2010

Bild med tillstånd från Shutterstock