5 Sätt att Överleva Ditt Barns Witching Hour

0
135

Du kliver in genom dörren, lägg din laptop fall på köksbänken, och innan du ens kan hälsa dina barn, dina barn tårar av hans pull-up och fortsätter att springa genom huset, nakna, tvillingarna slåss om vem som kommer att visa dig sin bok till biblioteket första, och hunden bestämmer sig för att skälla hans hjärna på grund av din barnvakt pojkvän har precis kommit på sin motorcykel, något som verkar saknas en ljuddämpare. Välkommen till witching hour.

Oavsett vad du kallar det, det verkar vara en galen tid på dagen, oftast precis innan middagen, då de flesta barn och barn faller isär. Skrik, gnäll, argumentera, stökiga beteende, you name it. Under denna påfrestande tid, föräldrar står inför den mest påfrestande delen av sitt föräldraskap dag och göra allt i sin makt bara för att överleva!.

Bo lugnt och sätta din broom stick tillbaka i garderoben. Oavsett om du är en arbets-eller vistelse-at-home förälder, Mäktiga mammas 5 favorit tips kommer att hjälpa dig att inte bara survivebut frodas under den fruktade witching hour.

Tips #1: Övergången Dig Själv Först

Om du har varit på språng hela dagen, antingen på kontoret eller hemma för vård av barn non-stop, när du närmar dig middag timmars du förmodligen känner frazzled och arbetar på nära-tom tålamod. För att hålla från att förlora din kropp och ditt humör, du behöver växla om och lämna yrkes-och/eller föräldraskap skyldigheter på den främre luckan och ta hand om en eller två personliga behov innan du hanterar din fast barnen och middag.

Se också: 5 Sätt Att ” Själviska Föräldraskap Kan Gynna Din Familj

 

Skapa vissa ritualer för att koppla dig till exempel att parkera bilen på uppfarten när de återvänder från jobbet och lyssnar på lite avslappnande musik medan du tar några djupa andetag innan du går inuti. Om du har varit hemma hela dagen, ta en kopp kaffe eller ett glas kolsyrat vatten (eller vin) samtidigt som du tittar genom ett magasin för 10 minuter.

Oavsett vad du väljer, hitta något som kommer att signalera din övergång från dagens vansinne. När jag var hemma på heltid med mina 8 barn, jag övergick till kvällen genom att läsa ett eller två kapitel ur en roman. Vi ville inte titta på en massa TV under dagen, så jag har sparat en 15-minuters sing-a-long DVD för dem att titta på 4:30 pm, som tillät mig att sitta tyst i köket och fly med en snabb läsning. Med tiden DVD var över, skulle jag lätt komplett 2 kapitel och kände mig lite mer utvilad och redo att hantera middag preparat och skranglig barn.

Se också: 8 Sätt att Lätta Ditt Föräldraskap Belastning

 

Tips #2: Ansluta och Visa Tillgivenhet

När du har tillåtit dig själv 10 minuter att expandera, kan du hoppa rätt in och spendera lite tid att återknyta kontakten med ditt barn. Sätta din mobiltelefon åt sidan, ta en berättelse och sitta i soffan tillsammans och mysa och läsa i 10 minuter. Eller om det är fint väder, gå ut och ta en promenad eller spela på bakgården för lite så att ditt barn kan både bränna bort lite energi och inse att du är hemma och redo för att vara med honom under några timmar. Dessa saker behöver inte ta en hel del tid, men om du stannar upp och ge ditt barn lite uppmärksamhet och kärlek, du kommer att ange takten för en mer lugn kväll istället för att rusa in genom dörren sent från jobbet och lanserar sig själv till att göra middag på fluga.

Se även: Hur Rutiner som Kan Förenkla Ditt Liv

 

Om det är något du verkligen måste göra direkt, fråga ditt barn om hon kommer att hjälpa dig. Kanske katten måste matas och hon kan hjälpa till att fylla vatten skål eller handdukar som har suttit i tvättmaskinen hela dagen måste kastas i torktumlare. Låt henne vara din hjälpreda för varje uppgift som hon kan bidra till, vilket får henne att känna ansvar och ger två av er lite extra tid i processen.