Ska Du Träna Samtidigt Som Man Sjuk?

0
193

Jag håller för närvarande på att komma över en kall. I själva verket, när jag skriver detta har jag en varm dryck och en låda av vävnader precis bredvid min laptop. Det är inte en dålig kallt (eller ens en människa kallt), det är bara tillräckligt för att reta mig, avbryta min sömn, och få mig att missa ett par pass. Det är lågsäsong för mig så det är inte en big deal, men när det händer på våren eller mitten av sommaren, jag är inte så stolt över att missa träning. I själva verket kan jag få rent ornery.

Det verkar inte spela någon roll hur många gånger jag blir sjuk under utbildningen säsongen eller hur många gånger de idrottare jag coachar falla offer för en av säsongens influensa, det gör jag fortfarande en hel del av hand-ränderna över huruvida jag bör hoppa på min cykel eller förskrivning av ett tungt lyft session för mina kunder.

Men oroa dig inte. Detta skulle inte vara Snabb och Smutsig Tips om jag inte har några riktlinjer som du kan följa. Men innan jag får till dem, låt oss tala om immunsystemet.

Vad är Immunförsvaret?

Immunförsvaret består av sex komponenter som gör sitt bästa för att skydda dig från främmande inkräktare.

  1. Lymfkörtlar och lymfatiska systemet, som att känna igen och bekämpa invaderande patogener.

  2. Luftvägarna, vilket skapar slem, hostar och nyser för att fånga och ta bort föroreningar.

  3. Hud, en relativt tunn men effektiv barriär mot invaderande patogener.

  4. Vita blodkroppar, vilka angrepp av patogener i ditt blod och andra vävnader i kroppen;

  5. Din mjälte, är ett viktigt organ som hjälper till att skydda dig från bakteriella infektioner.

  6. Din mage och tarm. Din magsyra dödar skadliga bakterier och goda bakterier som lever där hjälpa till i kampen mot patogener och absorbera näringsämnen. Antikroppar som utsöndras av din intestinala celler också bidra till att kämpa mot främmande inkräktare.

Vad Gör Immunförsvaret Hälsa Betyder?

Vi faktiskt svälja ett förvånansvärt högt antal bakterier och patogener varje dag,

Varje dag kommer vi i kontakt med tusentals olika virus och bakterier. Vi rör saker som en plats på en buss eller i en kundvagn på ica och då vi rör oss. Buggar kan sedan få tillgång till våra kroppar genom våra slemhinnor ytor (ögon, näsa, mun, eller en paus i vår hud).

Majoriteten av den tid de invaderande fiende kommer att motarbetas av våra mäktiga vita blodkroppar, vilket fånga och döda buggar innan de kan replikera och in i vårt blodomlopp.

Vi faktiskt svälja ett förvånansvärt högt antal bakterier och patogener varje dag, men de flesta av dem dör i vårt saliv eller i syra och friska bakteriell miljö i magen. Tyvärr en del buggar som är starkare än andra eller har muterat i ett sätt att kringgå vårt immunförsvar, och då är vi mottagliga tills vårt immunförsvar anpassar sig och hittar ett sätt att döda den nya versionen av inkräktare.

Vad Innebär Nedsatt Immunförsvar Menar?

Ordbokens definition är: En medlemsstat i vilken en persons immunförsvar är försvagat eller frånvarande. Men för oss vara entusiaster, det blir mer komplicerat än så.

När vi engagerar oss i en akut släng av tung träning, att träna faktiskt inducerar immunförsvaret svar, som liknar de som orsakas av infektion. Normalt, om du är utvilad, du kommer att återhämta sig från detta ganska snabbt, men i tider när du fyller på extra träning eller laddas ner med andra livet betonar (eller båda), detta immunsvar kvarstår och dina chanser för att bli sjuk är mycket högre.

I synnerhet, uthållighetsträning och långa perioder av utbildning, om det inte hanteras på rätt sätt av en dedikerad coach, kan försvaga vårt immunförsvar. Rekrytering av vita blodkroppar att bekämpa off patogener kan minskas och förhöjda nivåer av stresshormoner (särskilt kortisol) kan försvaga den inflammatoriska komponenten av immunförsvaret och som kan möjliggöra en patogen att måla staden röd.

Även om detta inte resulterar i några brutto-och snorkiga sjukdom, en gång i våra system, patogener och deras medföljande toxiner kan orsaka inflammation och kräver energi för att utplåna från våra kroppar—den dyrbara energi som vi normalt skulle använda för att optimera vår återhämtning och hantera vår anpassning från alla våra hård träning.

De viktigaste faktorer som kan hämma immunförsvaret är: Ökad intensitet av träning, ökad varaktighet av motion, sömnbrist, psykisk stress, näringsfattiga kost, kalorirestriktion, låga kroppsfettet, resa ofta, och drickande.

Låt oss komma till det goda nyheter.