Moet Je De Oefening Terwijl U Ziek Was?

0
126

Ik ben momenteel aan meer dan een koude. In feite, als ik dit schrijf heb ik een warm drankje en een doos tissues naast mijn laptop. Het is niet een slechte koude (of zelfs een man koud), het is net genoeg om me te ergeren, te onderbreken in mijn slaap, en doe mij missen er een paar trainingen. Het is het seizoen voor mij, dus het is geen big deal, maar als het gebeurt in het voorjaar of de zomer, ik ben niet zo cavalier over het missen van een training. In feite, ik kan het ronduit gewone.

Het maakt niet uit hoe vaak ik ziek word tijdens de training van het seizoen, of hoe vaak de atleten ik coach ten prooi te vallen aan een seizoensgebonden griep, ik doe nog steeds veel met de hand uitwringen over of ik wel of niet moet springen op mijn fiets of het voorschrijven van een zware hijs-sessie voor mijn klanten.

Maar maak je geen zorgen. Dit zou niet de Quick and Dirty Tips als ik niet een paar richtlijnen die u kunt volgen. Maar voordat ik aan die, laten we praten over het immuunsysteem.

Wat is het Immuunsysteem?

Uw immuunsysteem is opgebouwd uit zes onderdelen die hun best doen om u te beschermen tegen vreemde indringers.

  1. De lymfeklieren en het lymfestelsel, waardoor het herkennen en bestrijden van binnendringende ziekteverwekkers;

  2. Respiratoire systeem, waardoor slijm, hoest en niest te vangen en verwijderen van verontreinigingen;

  3. Huid, een relatief dunne maar effectieve barrière tegen binnendringende ziekteverwekkers;

  4. Witte bloedcellen, die de aanval van ziekteverwekkers in het bloed en andere weefsels van uw lichaam;

  5. Uw milt, een belangrijk orgaan dat helpt je te beschermen tegen bacteriële infecties;

  6. Je maag en darmen. Uw maagzuur doodt schadelijke bacteriën en de goede bacteriën die daar leven helpen bij de bestrijding van ziekteverwekkers en voedingsstoffen absorberen. Antilichamen die worden uitgescheiden door uw intestinale cellen ook helpen om te vechten tegen vreemde indringers.

Wat Doet Het Immuunsysteem Gezondheid Betekenen?

We daadwerkelijk het inslikken van een verrassend hoog aantal bacteriën en ziekteverwekkers elke dag,

Elke dag komen we in contact met duizenden verschillende virussen en bacteriën. We raken dingen zoals een zitplaats op een bus of op een kar in de supermarkt en dan raken we ons gezicht. De fouten kunnen dan toegang krijgen tot ons lichaam via onze mucosale oppervlakken (ogen, neus, mond, of een breuk in onze huid).

De meerderheid van de tijd de binnenvallende vijand zal worden gedwarsboomd door onze machtige witte bloedcellen, die vangen en doden van de bugs voordat ze kunnen repliceren en in onze bloedbaan.

We daadwerkelijk het inslikken van een verrassend hoog aantal bacteriën en ziekteverwekkers elke dag, maar de meeste van hen sterven in ons speeksel of in het zuur en gezonde bacteriële omgeving van de maag. Helaas, sommige bugs zijn krachtiger dan anderen, of hebben gemuteerd in manieren te ontwijken ons immuun reactie, en dan zijn we gevoelig tot ons immuun-systeem past en vindt een manier om te doden de nieuwe versie van de indringer.

Wat Doet Immuungecompromitteerde Betekenen?

De woordenboek definitie is: Een toestand waarin een persoon het immuunsysteem is verzwakt of afwezig zijn. Maar voor ons uitoefening liefhebbers, het is ingewikkelder dan dat.

Als we meedoen aan een acute aanval van zware oefening, die training daadwerkelijk stimuleert het immuunsysteem reacties, vergelijkbaar met die welke zijn veroorzaakt door een infectie. Normaal gesproken, als je goed uitgerust bent, u zal herstellen van dit vrij snel, maar in tijden wanneer u laden op de extra trainingen of beladen met al het andere leven benadrukt (of beide), deze immuunrespons blijven bestaan en dat de kans op ziek zijn veel hoger.

In het bijzonder, duurtraining en lange periodes van opleiding, als deze niet goed wordt beheerd door een toegewijde coach, kan verzwakken ons immuunsysteem. De werving van de witte bloed cellen om te vechten tegen ziekteverwekkers kan worden verminderd en verhoogde niveaus van stresshormonen (vooral cortisol) kunnen verzwakken de inflammatoire component van het immuunsysteem en dat kan de ziekteverwekker te schilderen de stad rood.

Zelfs als dit niet resulteren in een bruto-en snotterige ziekte, eenmaal in ons systeem, pathogenen en hun begeleidende toxinen kan leiden tot ontsteking en energie te bannen uit ons lichaam—de kostbare energie die we normaal zou gebruiken voor het optimaliseren van onze spieren herstel en het beheer van onze aanpassing van al ons harde training.

De belangrijkste factoren die het immuunsysteem onderdrukken zijn: toename van de intensiteit van de oefening, de toegenomen duur van de oefening, slaaptekort, psychologische stress, nutriënten-arme dieet, calorie beperking, laag lichaamsvet, frequent reizen, en zwaar drinken.

Laten we in het goede nieuws.