Is Chocolade Echt Uitgestorven?

0
108

Als uw news feed ziet er iets in mij, het is vaak vol van verschillende neemt in een verscheidenheid van nieuwsmedia al over een soortgelijk onderwerp. De laatste tijd is de wetenschap nieuws is er vol van verhalen over het dreigende uitsterven van de cacao plant, een plant die, natuurlijk, heeft de uiterst belangrijke taak van het verstrekken van ons met chocolade.

Maar is er echt reden voor paniek? Een beetje meer te graven, blijkt dat vele, zo niet alle, van de artikelen in verband met de sterke stijging van de waarschuwingen van het vermogen van de klimaatverandering te vegen uit de chocolade zoals wij die kennen een link naar een enkel artikel geschreven voor een nieuwsbron. In andere woorden, geen origineel onderzoek artikel.

Dit soort van afhankelijkheid van één artikel is meestal een recept voor problemen, vooral als dat artikel is een interpretatie van iemand anders van de resultaten en niet de resultaten zelf. Zelfs in onderzoek, echter, wetenschappers altijd putten uit meerdere bronnen of herhaalde experimenten meerdere keren. Goede originele wetenschappelijke artikelen zullen altijd hun nieuwe resultaten in de context van wat al bekend is.

Hier in het Dagelijks Einstein hebben we eens besproken vergelijkbare gevallen waar verschillende nieuwsbronnen zijn het promoten van een pakkende kop die niet volledig of nauwkeurig de oorspronkelijke bron van informatie. Bijvoorbeeld, tijdens het onderzoek naar een serie van artikelen die beweren dat wetenschappers hadden bepaald de beste tijd van de dag om te drink koffie, ik vond de nieuwsmedia al gewezen terug naar een blog post door een neurowetenschappen PhD-student die gewoon was te denken over mogelijke toekomstige onderzoeks-gebieden. Dus terwijl gleaning maximale alertheid van mijn koffie klinkt geweldig, en er was niets verkeerd of onjuist over de oorspronkelijke bron, de follow-up van de artikelen gepresenteerd wat leek op een evidence-based conclusie, maar was eigenlijk meer een hypothese.

Dus hoe zit dat originele chocolade-artikel, die veroorzaakt roer? De titel alleen al, “Chocolade is goed op weg om te gaan uitgestorven in 40 jaar” is een sterk voorgevoel en maakt me onmiddellijk wilt eten van de chocolade in mijn huis. Just in case.

Het artikel stelt verder dat “cacao planten zijn gepland om te verdwijnen door het zo vroeg 2050 dankzij het warmer en droger weer.”

Het belangrijkste onderzoek op basis van het citaat in het artikel verschijnt een artikel van de National Oceanic and Atmospheric Administration, een verhaal wat op zichzelf al een samenvatting van een aantal van de cacao-gerelateerde resultaten gepresenteerd in 2014 rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Zowel de NOAA artikel en het IPCC-rapport zijn goed onderzocht, betrouwbare bronnen.

Echter, terwijl de beide voorzien van duidelijke waarschuwingen over de invloed van wisselende temperaturen op gewassen zoals cacao, bedreigen noch cacao uitsterven. Als er sprake is van een dergelijk onderzoek, is het niet aangehaald. De toekomst van de cacao gewassen beschreven voor het jaar 2050 door de geciteerde bronnen in plaats omvat het feit dat “de stijgende temperaturen zal druk op de geschikte cacao teelt gebieden bergop” en de ongelukkige realiteit dat 89.5% van de cacao-productie sites bestudeerd door de auteurs van het rapport worden voorspeld “minder geschikt.”

De klimaatverandering vormt een gevaar voor de veiligheid, zowel voor individuen en naties, en moet dus serieus worden genomen. Maar de noodklok voor het bewijs wordt stevig op zijn plaats kan verzwakken vertrouwen in evidence-based resultaten wanneer ze zijn steviger begrepen. Echter, het artikel in kwestie niet aanwezig zijn sommige werkelijk interessante feiten over de houdbaarheid van de chocolade in het tijdperk van klimaatverandering. Ze zijn gewoon helaas verborgen achter een misleidende titel.

Laten we eens kijken naar vier eenvoudige chocolade feiten—van zowel de originele NOAA artikel en de veelgeciteerde nieuws artikel—die zijn net zo interessant.

1. Cacaobomen kunnen alleen worden geteeld in een zeer smalle strook van breedtegraden.

Om te gedijen, en de productie van de chocolade die wij graag eet, cacao bomen vereisen constante temperaturen, een hoge luchtvochtigheid, veel regen, weinig wind, en de bodem rijk is aan voedingsstoffen, zoals stikstof. Al deze voorwaarden zijn slechts voldaan binnen ~20 graden van de evenaar (zowel naar het noorden of zuiden). Dus meer dan de helft van de wereld van de chocolade is gemaakt door slechts twee landen: Ivoorkust en Ghana, Indonesië wordt weer een toonaangevende producent. Deze landen zijn voorspeld te zien een stijging van de temperatuur zo hoog als bijna vier graden (Fahrenheit) of twee graden (Celsius) die zal ongetwijfeld invloed hebben op hun gewassen.