Hoe Plan Goed met Deadlines en Mijlpalen

0
107

Vandaag gaan we verkennen hoe om te gaan met een achterstand op een project. Eens leefden we allemaal heerlijk in de natuur. We liepen van boom tot boom en aten fruit, zette af en toe saber-toothed tiger, en in het algemeen feestte op welke aard verschaft. Het leven was goed! Het was ook kort. Heel kort. Te kort. Er moest iets veranderen.

En iets deed. De oude Babyloniërs uitgevonden wetenschap. Specifiek, zonnewijzers. Eindelijk, we konden het bijhouden van de tijd en het coördineren van onze activiteiten op manieren die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. We konden het bouwen van piramides, en zorg ervoor dat de kleine stukjes op de top aangekomen toen we klaar waren, nadat we hadden al de stukken aan de onderkant. Het leven was goed (tenminste, als je de Farao).

En natuurlijk, de bekroning van onze nieuwe mogelijkheid om de tijd is dat voor de eerste keer in de menselijke geschiedenis, kunnen we een deadline missen. Dat opende het menselijk ras tot een nieuwe reeks van emoties, variërend van schaamte, woede, wanhoop en verdriet. De menselijke ervaring is gegroeid door sprongen en grenzen.

Je kan jezelf verdrinken in de schande van het missen van deadlines met een paar eenvoudige project management trucs.

Zorg Ervoor Dat Uw Plannen Zijn Realistisch

U kunt alleen achterblijven als u heeft ingesteld dat een mijlpaal in de eerste plaats. Vermoedelijk heb je een deadline omdat je planning opgenomen van een zorgvuldige afweging van wat er moest worden gedaan om te bereiken van uw leverbaar. Als u van plan bent te brei je shmoopie een aantal spannende ondergoed voor hun verjaardag, het ondergoed beter gedaan worden door de tijd van de verjaardag van rollen rond.

Als je scoping van uw project, zorg ervoor dat je het kiezen van realistische termijnen. Als je nog nooit in geslaagd om te breien spannend ondergoed in minder dan twee maanden, plan aan de slag bij de minste die ver van te voren.

Stel Tussenpersoon Termijnen

Samen met uw deadline, kies dan een paar mijlpalen die zal u laten weten dat u heeft vooruitgang geboekt. Vier weken, moet u afgerond hebben op de tailleband en een poot van het ondergoed. Als je mist die deadline, je zult weten dat je nodig hebt om crank die breinaalden in een hogere versnelling.

Onrealistische Deadline? Mislukken Vroeg!

Dit klinkt fijn en elegant. Maar gewoon tussen ons, uw puntige-haired baas waarschijnlijk maakt schema ‘ s zonder daadwerkelijk consulting iedereen die weet hoe lang een en ander daadwerkelijk te nemen. Ze eisen het onmogelijk de resultaten met onrealistische deadlines.

Dus het instellen van een tussentijdse mijlpaal voor de afgelopen tijd u denkt dat u zult in staat zijn om aan te tonen dat de planning was absurd, belachelijk onhaalbaar zijn. Op die manier, je baas zal worden gedwongen om de confrontatie met de onrealistische planning zo vroeg mogelijk, terwijl er nog tijd is om erachter te komen iets realistisch om te doen.

Check-in Vaak te Minimaliseren Hoe Ver Achter Je Vallen

Niet alleen moet je deadlines stellen bij belangrijke mijlpalen, maar het is het beste om een soort van deadline ongeveer twee keer per week, zelfs als het alleen zelf opgelegd.

Mijlpalen zijn wanneer u een inventarisatie te maken van uw vooruitgang. Als u in een keer een week, je zou kunnen verliezen een hele week aan het werk voor je merken hoe ver achter je te hebben gevallen. Als u tweemaal per week, u zult merken dat de dingen uitglijden wanneer ze slechts twee of drie dagen achter.

Inhalen…Als Je Kan

Dit klinkt vrij onschuldig, toch? Het is slechts een drie-daagse slip. Hoe lang zou het eventueel in te halen? Voor de jaren, een deel van mijn hersenen denken, “het duurt drie dagen te halen uit een drie-daagse slip.” Hmm, nee. Dat is totaal verkeerd.

Laten we aannemen dat u kiest 25% voor overwerk tien uur in plaats van acht— tot u hebben ingehaald met het gemiste werk. Elke dag dat u nog hoeft te doen dat de hele dag werken, en dan heb je 1/4 van een gemiste dag werken. Het duurt vier dagen van overuren te maken om een dag te slippen. Als je gleed drie dagen, het zal 12 dagen (bijna drie weken) in te halen. Dat is waarom het is leuk om check-ins om de twee tot drie dagen. Als u na een week voordat het te merken slip, het duurt een hele maand overuren te halen, ervan uitgaande dat je kan zelfs werken die veel overuren en blijven gezond.

Als Je niet Kan inhalen, Wijzigen van Uw Bereik

Natuurlijk, we weten allebei dat het opzetten van 25% voor overwerk voor een maand eigenlijk helemaal niet gaat gebeuren. Zelfs als je in de uren, zou je worden, als gebakken, als Charleston pickel door het einde van de dag. Uw werk zou zuigen. En trouwens, je hebt een leven om te leven, en spannend ondergoed die je nodig hebt om te breien! U kunt het zich niet veroorloven om te verkruimelen in een angst-ridden bundel van onzekerheden alleen maar omdat een puntige-haired bozo baas weigert te luisteren naar de realiteit.

En dat is de reden waarom u uw geplande “afgelopen tijd dat je weet dat het te laat is” mijlpaal. Als dat een slips, het is tijd om te gaan zitten met de baas. Leg de situatie uit, en stellen dat u rescope de rest van het project, alleen deze keer met een meer realistische termijn. Geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs dat de plannen onrealistisch was, je baas zal vermurwen en herstellen van uw projectplan aan gezond verstand.

In het zeer onwaarschijnlijke geval dat uw baas nog steeds weigert de realiteit onder ogen zien, is het tijd om het heft in eigen handen. De oude Babyloniërs uitgevonden meer dan alleen zonnewijzers; ze vond ook menselijke offers. Heb je breinaalden. Misschien is het tijd om te bellen met je baas in voor een meer intense, “hart tot hart” gesprek.

De piramides kunnen zijn afgerond volgens planning, maar sindsdien is er niets anders is. Geen stress. Stel deadlines en mijlpalen zo kunt u uw voortgang volgen. Set mini-termijnen elke twee tot drie dagen voor jezelf, zodat je nooit meer vallen te ver achter zonder het te merken. Kleine slips, vereisen grote werk om te herstellen. Als je baas geeft je onrealistische doelen, zorg ervoor dat u een nieuwe mijlpaal voor het eerste moment dat u zult in staat zijn om te bewijzen aan je baas dat het project moet worden rescoped. En dan zitten met je baas voor dat hart-tot-hart en neem het heft in eigen handen. Uw shmoopie staat te popelen voor hun spannende lingerie, en dat is een deadline die u niet wilt missen.

Ik ben Stever Robbins. Volg GetItDoneGuy op Twitter en Facebook. Wilt grote toespraken op de productiviteit, het Leven een Bijzondere Leven, of ondernemerschap? Huur mij! Vind me op http://SteverRobbins.com.

Afbeelding van de zandloper © Shutterstock