Er Sjokolade Virkelig Kommer Utdødd?

0
137

Hvis din nyhetsfeed ser noe som min, det er ofte full av ulike tar over et utvalg av medier som dekker alle en lignende tema. I det siste, vitenskap nyheter har vært fulle av historier om den forestående utryddelse av kakao plante, en plante som, selvfølgelig, har det ekstremt viktig jobb med å gi oss med sjokolade.

Men er det virkelig grunn til alarm? Litt mer graving viser at mange, om ikke alle, av artikler relatert til økningen av advarsler av evnen til klimaendringer for å tørke ut sjokolade som vi kjenner det link tilbake til en enkelt artikkel er skrevet for en nyhetskanalen. Med andre ord, ikke en original forskning artikkelen.

Denne typen avhengighet av en enkelt artikkel er vanligvis en oppskrift på trøbbel, spesielt hvis denne artikkelen er en tolkning av andres resultater, og ikke resultatene i seg selv. Selv i forskning, men forskere vil alltid trekke fra flere kilder, eller gjenta eksperimentene flere ganger. God original forskning artikler vil alltid plassere sine nye resultater i sammenheng med hva som allerede er kjent.

Her på Hverdagen Einstein vi har selv diskutert lignende tilfeller der ulike nyhetskilder har fremmet en fengende overskrift som ikke er fullstendig eller nøyaktig representere den opprinnelige kilden til informasjon. For eksempel, mens de etterforsker en serie av artikler som hevder at forskere hadde funnet den beste tiden på dagen for å drikke kaffe, jeg fant nyhetsformidlere alle peker tilbake til et blogginnlegg av en neuroscience PhD-student som var rett og slett grubler om potensielle fremtidige forskningsområder. Så mens gleaning maksimal årvåkenhet fra min kaffe høres utrolig, og det var ikke noe galt eller feil om den opprinnelige kilden, oppfølging og artikler presentert hva som syntes å være en kunnskapsbasert konklusjon, men var egentlig mer av en hypotese.

Så hva om det opprinnelige sjokolade artikkel som forårsaket slike rør? Artikkelen har tittelen alene, “Sjokolade er på vei til å gå tapt i 40 år,” er sterkt fryktede og gir meg lyst til å umiddelbart spise sjokolade i huset mitt. Bare i tilfelle.

Artikkelen hevder videre at “kakao planter er planlagt å forsvinne av så tidlig som i 2050 takk til varmere temperaturer og tørketrommel værforhold.”

De viktigste forsknings-basert begrunnelse i artikkelen ser ut til å være en artikkel fra National Oceanic and Atmospheric Administration, en historie som i seg selv er en oppsummering av noen av de cacao-relaterte resultater presentert i 2014 rapport fra Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Både NOAA artikkelen og IPCC-rapporten er godt undersøkt, pålitelige kilder.

Men mens både gi sterke advarsler om den påvirkes av skiftende temperaturer på avlinger som kakao, verken truer kakao utryddelse. Hvis det er slik studie, det er ikke sitert. Fremtiden av kakao avlinger som er beskrevet for året 2050 av de siterte kilder i stedet inkluderer det faktum at “stigende temperaturer vil presse egnet kakao dyrking områder oppoverbakke” og den uheldige realiteten at 89.5% av kakao produksjon nettsteder studert av rapportens forfattere er spådd til å være “mindre egnet.”

Klimaendringer utgjør en sikkerhetsrisiko, både for individer og for nasjoner, og dermed behov for å bli tatt på alvor. Men alarmen før bevisene er skikkelig på plass, kan svekke tilliten til bevis-basert resultater når de er mer godt forstått. Men, artikkelen i spørsmålet ikke presentere noen virkelig interessante fakta om bærekraft av sjokolade i den æra av klimaendringer. De er dessverre bare skjult bak en misvisende tittel.

La oss se på fire grei sjokolade fakta—fra både den opprinnelige NOAA artikkelen og høyt sitert nyheter artikkelen—som er like interessante.

1. Kakao trær kan bare dyrkes i en veldig smal stripe av breddegrader.

For å trives og produsere sjokolade vi elsker å spise, kakao trær krever jevn temperatur, høy fuktighet, mye regn, litt vind og jord rik på næringsstoffer som nitrogen. Alle disse forhold er bare møtt i ~20 grader fra ekvator (enten nord eller sør). Dermed, mer enn halvparten av verdens sjokolade er laget av bare to land: elfenbenskysten og Ghana, Indonesia blir en annen ledende produsent. Disse landene er spådd til å se en temperaturøkning så høyt som nesten fire grader (Fahrenheit) eller to grader (Celsius), som vil utvilsomt påvirke sine avlinger.