Är Choklad Verkligen På Att Utrotas?

0
170

Om ditt nyhetsflöde ser något liknande mitt, så är det ofta full av olika tar över en mängd olika nyhetskällor alla täcker ett liknande ämne. På senare tid har den vetenskap nyheter har varit fullt av historier om den förestående utrotning av kakao växt, en växt som naturligtvis har ytterst viktigt jobb med att förse oss med choklad.

Men finns det verkligen anledning till oro? Lite mer grävande visar att många, om inte alla, av de artiklar som är relaterade till den kraftiga varningar om möjligheten av klimatförändringar att torka ut choklad som vi känner den länk tillbaka till en enda artikel skriven för en nyheter utlopp. Med andra ord, inte en ursprunglig forskning artikel.

Denna typ av beroende av en enda artikel är vanligtvis ett recept för problem, särskilt om samma artikel är en tolkning av någon annans resultat och inte själva resultaten. Även i forskning, men forskare kommer alltid att dra från flera källor eller upprepa experiment flera gånger. Bra ursprungliga forskning artiklar kommer alltid att placera sina nya resultat i samband med vad som redan är känt.

Här på Vardagliga Einstein vi har även diskuterat liknande fall där olika nyhetskällor har främjat en catchy rubrik som inte helt eller representerar exakt den ursprungliga källan till informationen. Till exempel, medan undersöker en serie artiklar som påstår att forskarna hade bestämt sig för att den bästa tiden på dagen för att dricka ditt kaffe, jag hittade den nyhetskanaler alla pekade tillbaka till ett blogginlägg av en neurovetenskap Doktorand som var helt enkelt funderade om potentiella framtida forskningsområden. Så medan efterskörd maximal uppmärksamhet från min eller låter fantastiskt, och det var inget fel eller felaktig om den ursprungliga källan, uppföljning artiklar presenterade vad som verkade vara en evidensbaserad slutsats men var egentligen mer av en hypotes.

Så vad om det ursprungliga choklad artikel som orsakat sådan uppståndelse? Artikelns titel ensam, “Choklad är på väg att gå utdöd i 40 år” är starkt aning och gör att jag omedelbart vill äta all choklad i mitt hus. Bara i fall att.

Artikeln säger vidare att “kakaoplantor är tänkt att försvinna genom att så tidigt som 2050 tack till varmare temperaturer och torrare väder.”

De viktigaste forsknings-baserad källa i artikeln verkar vara en artikel från National Oceanic and Atmospheric Administration, en berättelse som i sig är en sammanfattning av några av de cacao-relaterade resultat som presenteras i 2014 års rapport från ipcc, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Både NOAA artikel och IPCC: s rapport är väl underbyggda, tillförlitliga källor.

Men samtidigt som både ger starka varningar om effekter av förändrade temperaturer på grödor som kakao, varken hota kakao utrotning. Om det finns en sådan studie, det är inte citerade. Framtiden för kakao grödor beskrivs till år 2050 genom den citerade källor i stället har det faktum att “de stigande temperaturerna kommer att driva lämplig kakao odling områden uppförsbacke” och den olyckliga verkligheten som 89,5 i anspråktagna% av kakao produktionsanläggningar studerats av rapportens författare spås bli “mindre lämplig.”

Klimatförändringarna utgör en säkerhetsrisk, både för individer och nationer, och därför måste tas på allvar. Men slår larm innan bevisen är fast på plats kan försvaga förtroendet i evidensbaserade resultat när de är mer ordentligt förstås. Men artikeln i fråga inte presentera några riktigt intressanta fakta om hållbarhet av choklad i den tid av klimatförändringar. De är tyvärr bara gömd bakom en missvisande titel.

Låt oss titta på fyra enkla choklad fakta—såväl från den ursprungliga NOAA artikel och högt citerade artikel—som är precis lika intressant.

1. Kakao träd kan odlas i en mycket smal remsa av breddgrader.

För att trivas och producera choklad som vi älskar att äta, kakao träd kräver stadig temperatur, hög luftfuktighet, massor av regn, lite vind och jord rik på näringsämnen som kväve. Alla dessa villkor är endast uppfylls inom ~20 grader från ekvatorn (antingen norr eller söder). Alltså mer än hälften av världens choklad är gjord av bara två länder: Elfenbenskusten och Ghana, Indonesien att vara en ledande producent. Dessa länder kommer att se en temperaturökning med så hög som nästan fyra grader (Fahrenheit) eller två grader (Celsius) som utan tvekan kommer att påverka deras grödor.