Er Chokolade Virkelig Uddød?

0
88

Hvis dit news feed ser noget, som mit, er det ofte fuld af forskellige varer på tværs af en række forskellige nyhedskanaler alle, der dækker et lignende emne. Sidst, science news har været fulde af historier om den forestående udslettelse af cacao plante, er en plante, der, selvfølgelig, er den yderst vigtige opgave at forsyne os med chokolade.

Men er der virkelig grund til alarm? Lidt mere grave viser, at mange, hvis ikke alle, af de artikler, der er relateret til den bølge af advarsler om muligheden af klimaændringer, med at tørre chokolade, som vi kender det link tilbage til en enkelt artikel skrevet til nyheder stikkontakt. Med andre ord, ikke en original forskning artikel.

Denne form for afhængighed af en enkelt artikel er normalt en opskrift på problemer, især hvis denne artikel er en fortolkning af andres resultater og ikke resultater i sig selv. Selv i forskningen, men forskerne vil altid trække fra flere kilder eller gentage forsøg flere gange. God original forskning artikel vil altid placere deres nye resultater i forbindelse med, hvad der allerede er kendt.

Her på Hverdagens Einstein vi har selv diskuteret lignende tilfælde, hvor forskellige nyhedskilder har fremmet en fængende overskrift, der ikke fuldt ud eller præcist repræsenterer den oprindelige kilde af information. For eksempel, under behandlingen af en række artikler, der hævder, at forskere havde konstateret, at den bedste tid på dagen til at drikke din kaffe, jeg fandt nyhedskanaler alt peger tilbage til et blog indlæg af en neurovidenskab Ph.d. – studerende, der var simpelthen drømmende om potentielle fremtidige forskningsområder. Så mens gleaning maksimal opmærksomhed fra min og lyde fantastiske, og der var ikke noget galt eller forkert om den oprindelige kilde, opfølgende artikler, der præsenteres, hvad der syntes at være evidens-baseret konklusion, men blev virkelig mere end en hypotese.

Så hvad med at oprindelige chokolade artikel, der skabte så meget røre? Artiklens titel alene, “Chokolade er på vej til at uddø i 40 år,” er stærkt nok og giver mig lyst til straks at spise al den chokolade i mit hus. Bare i tilfælde.

Artiklen hedder det videre, at “cacao planter er dømt til at forsvinde ved at så tidligt som 2050 tak til varmere temperaturer og tørretumbler vejrforhold.”

Den vigtigste forskning-baseret citat i artiklen ser ud til at være en artikel fra National Oceanic and Atmospheric Administration, en historie som i sig selv er en oversigt over nogle af de cacao-relaterede resultater, der præsenteres i 2014 rapport fra det Mellemstatslige Panel om Klimaændringer (IPCC). Både NOAA artikel, og IPCC ‘ s rapport er veldokumenterede og troværdige kilder.

Men mens både giver stærke advarsler om betydning af skiftende temperaturer på afgrøder som cacao, hverken truer cacao udryddelse. Hvis der er en sådan undersøgelse, er det ikke nævnt. Fremtiden for cacao afgrøder, der er beskrevet for år 2050 med den citerede kilder i stedet indeholder det faktum, at “stigende temperaturer vil skubbe egnet cacao dyrkning områder op ad bakke” og den ulykkelige virkelighed, at 89.5% af cacao produktion lokaliteter undersøgt af rapportens forfattere er forudsagt til at være “mindre egnet.”

Klimaændringer udgør en sikkerhedsrisiko, både for enkeltpersoner og nationer, og som derfor kræver at blive taget alvorligt. Men der lyder en alarm, inden de beviser, der er helt på plads kan svække tilliden til evidensbaserede resultater, når de er mere fast forstået. Dog, den pågældende artikel ikke præsentere nogle virkelig interessante fakta om holdbarheden af chokolade i en tid med klimaændringer. De er bare desværre skjult bag en vildledende titel.

Lad os se på fire mere ligetil chokolade fakta—fra både den oprindelige NOAA artikel, og den meget citerede nyheden—der er lige så interessant.

1. Cacao træer kan kun dyrkes i en meget smal strimmel af breddegrader.

For at trives og producere chokolade, vi elsker at spise, cacao træer kræver stabile temperaturer, høj luftfugtighed, masser af regn, lidt blæst, og jorden er rig på næringsstoffer som kvælstof. Alle disse betingelser er kun opfyldt i ~20 grader for ækvator (enten mod nord eller syd). Dermed mere end halvdelen af verdens chokolade er lavet af blot to lande: elfenbenskysten og Ghana, Indonesien er en anden førende producent. Disse lande er forudsagt til at se en temperatur stige så højt som næsten fire grader (Fahrenheit) eller to grader (Celsius), som uden tvivl vil påvirke deres afgrøder.