5 Manieren om Sibling Rivaliteit

0
133

Een minuut uw kinderen spelen graag samen hun speelgoed delen, te lachen over hoe dom hun knuffels kijk het dragen van pruiken en zonnebrillen—en dan opeens, ze zijn op elkaar naar de keel, vechten en schelden zonder echte reden, behalve elkaar te overtreffen.

Sibling rivaliteit is onvermijdelijk of u hebt 2 kinderen of 8 kinderen, net als Machtige Mama. Dat is de reden waarom vandaag ga ik bespreken 5 manieren waarop u kan stimuleren meer vriendelijkheid en minder concurrentie in uw huis..

Het is belangrijk om te begrijpen dat sibling rivaliteit is heel normaal. Het is niet ongebruikelijk om te zien en je problemen kort na de geboorte van een nieuw kind. Maar het is frustrerend en stressvol zijn om je kinderen te kijken elkaar behandelen slecht, er zijn stappen die u kunt nemen om de vrede te bewaren in uw huis, terwijl het helpen van je kinderen vormen een liefdevolle broer of zus relatie:

Tip #1: Aandringen op Respect

Beledigende en kwetsende woorden zijn krachtig en beschadigen. In feite, deskundigen tot de conclusie dat elke negatieve reactie moet minstens 5 positieve opmerkingen om zelfs uit. Dat is omdat het slecht emoties en slechte feedback meer effect hebben dan goed is. Het is dus uiterst belangrijk om te leren onze kinderen respect is voor elkaar.

Wanneer ouders respect tonen, kinderen hebben meer kans om te volgen. Let goed op hoe je omgaat met leden van het gezin, uw partner, uw vrienden, en degenen die buiten de familie. Wees vriendelijk en beleefd tegen de leerkrachten, buren, boodschappen griffiers, en iedereen die u sluit met de hele week. Bieden een vriendelijk woord om de bus jongen die net maakte de puinhoop dat je kinderen tijdens het dineren.

Uw kinderen kijken en te leren van je de hele tijd, dus wees respectvol naar anderen, ongeacht de situatie. Bijvoorbeeld, als iemand probeert te geven die u op de snelweg rijdt te langzaam, in plaats van schreeuwen obsceniteiten in de auto, rustig blijven en terloops de opmerking, “Dat de vrouw moet zich in een haast om ergens heel belangrijk.” Door het getuigen van hoe je kunt omgaan met controversiële situaties, die u wilt helpen om de basis te leggen voor je kinderen om respect te tonen voor elkaar.

Tip #2: Don ‘ t Get Betrokken

Wanneer uw kinderen zijn oud genoeg om te begrijpen routebeschrijvingen, proberen om te zien of ze kunnen werken aan hun eigen conflicten voordat je stap in en in te grijpen. Deze strategie kan het moeilijk zijn om af te trekken, want als ouders willen we dat onze kinderen hun problemen op te lossen waar mogelijk, en voor de jongere kinderen begeleiding nodig hebben bij het oplossen van problemen.

Bijvoorbeeld, u kunt uw jongste kind in hoe te om de beurt spelen met hetzelfde speelgoed door het fysiek aan te tonen hoe het aandeel van de drums en zeggen iets als “Nu is het Mama’ s beurt om te spelen de drums, kan ik dan hebben?” Vervolgens kunt u het model van uw beurt beëindigen en overhandigen hem terug op de set van de drums, “Hier ga je, Michael, nu is het uw beurt is om te spelen.”

Als ik zie trouble brewing tussen elk van mijn kinderen, en ik kan wachten, tenzij één van hen besluit hij wil graag fysiek pijn van de andere. Anders ik rustig observeren en als het kibbelende blijft, ik geef ze een zachte aanmaningen en waarschuwingen vooraf. Een perfect voorbeeld is het tellen tot drie. Mijn kinderen weten dat een van de regels is dat als ik drie en het probleem is nog niet opgelost is, zal ik ingrijpen en ze vervolgens te gaan met mijn gevolgen.

Als ik het heb gemerkt waarom ze vechten, ik heb ook hen te herinneren aan hun gevoelens voor elkaar in plaats van simpelweg te schreeuwen of te grijpen. “Annie, ik hou niet van die nare dingen zeggen over mijn vriend.” Het is het beste om hen te helpen oplossen van het probleem zelf. U kunt suggesties, maar laat ze zelf beslissen wat de beste opties zijn.