5 Tips för att Hjälpa till att Hålla Ditt Barn i Fokus

0
158

En av de största fördelarna av att vara ett barn är att deras jobb är full av så många fantastiska fördelar—att vara sorglös, lekfull, pigg, nyfiken, pigg, dumma, stökigt, även stygg är alla en del av affären. Med alla som kommer på, tillsammans med den enorma mängden av multi-tasking våra barn verkar ta för givet, det är lätt att se hur även de mest lysande elever i vår mitt, kan ha svårt att hålla sig fokuserad.

Distraktioner börjar nu våra barn att stiga upp och lysa. Med sina smartphones praktiskt taget under deras kuddar, de börjar sin dag checkar in med Snapchat, texter, online video spel, och alla de andra vägar för sociala medier som de kontinuerligt plug-in hela dagen. När de tenderar att dessa viktiga områden i livet, de rusning för att få klädd, rycka sina ryggsäckar och ta bussen eller deras åka till skolan (och glömma att äta frukost). Det är en ganska normal cykel för tusentals familjer i hela landet, och det verkar inte vara att låta upp.

Den genomsnittliga människan har en åtta-sekunders uppmärksamhet span–mindre än en guldfisk, enligt en 2015 studie från Microsoft. För barn som har så mycket som händer i deras värld, med fokus kan vara en riktig utmaning, särskilt under studietiden.

En av mina favorit mantran när mina barn var på Dagis var en liten mässa lärare brukade sjunga när klassen klev av banan—”Hocus pocus, dags att fokusera!” Barnen älskade det och omedelbart bosatte tillbaka att ta itu med uppgiften. Tjugo år senare, har jag fortfarande kiddingly ramsa som mantra när jag hittar mig själv eller någon i min familj driver vilse, men det har inte samma effekt som det gjorde för alla dessa år sedan. Här är fem tips för att hjälpa att hålla din familj centrerad när livet virvlar runt dem i en miljon olika riktningar.

5 Sätt att Hålla Ditt Barn Fokuserad

  1. Bli Kreativ
  2. Välj Fokus Livsmedel
  3. Främja en Organiserad Miljö
  4. Stanna På Uppgiften med Rätt App
  5. Uppmuntra Mindfulness

Låt oss undersöka var och en lite längre.

1. Bli Kreativ

Tro det eller ej, många gånger anledningen till att ett barn kan bara inte bosätta sig i och vara fokuserad är för att han är uttråkad. En av mina söner är diagnostiserad med ADD (Attention Deficit Disorder) så att lära sig att läsa och skriva var små mardrömmar för honom (och mig!). Han inte bara har tålamod eller förmåga att sitta och öva på sina bokstäver och ord som hans kamrater, som ledde till stor frustration.

Lyckligtvis hade han en underbar support system i skolan som redovisas barnen gillar honom med att LÄGGA tvungen att lära sig på olika sätt. Han hatade att praktisera skriver sina brev på en vanlig fodrad tablett av papper, så att hans lärare hade honom att skriva bokstäverna på andra sätt som vid rakning grädde, eller med krita. Detta kreativa sätt fick honom engagerad och så småningom var han villig att sitta ner och skriva alfabetet på papper.

Samma med att lära sig läsa. Han var inte intresserad av att vara försedda med flash-kort eller stirrar på orden i en enkel läsare bok, men när vi läste tillsammans och agerade ut några av de ord han började lära dem. Till exempel, istället för att hamra in ordet “apple” och “pojke” om och om igen bytte vi upp det och tog en riktig apple och höll upp den på samma gång vi var på att lära sig nya ord. Jag vill hänvisa till ordet apple i berättelsen genom att hålla upp den faktiska apple. Jag pekade på honom och märkt ordet pojke och hänvisas tillbaka till historien som mer av en “visa och berätta” för att hjälpa honom att registrera vad ordet såg ut i tryck. Vi har då gjort det dumma med att skämta om hur pojken i berättelsen var väldigt hungrig och ville ta en stor tugga av äpplet. Det höll sitt intresse som han lärde sig att läsa nya ord.

Så lite kreativitet kan gå en lång väg att vända något tråkigt till något roligt, och barnen vill att min son kan sitta och koncentrera sig mycket längre än att bara lära sig från en bok eller en tavla.

Se Också: 5 Sätt att bli en Mer Lekfull Förälder

2. Välj Fokus Livsmedel

Medan vi har alltid känt att vad vi äter påverkar våra kroppar och hur vi ser ut, forskare är också att lära sig mer och mer om att vad vi äter och tar en vägtull på våra hjärnor. Min kollega, Monica Reinagel, MS, D/N, CNS, den Näring Diva diskuterar detta ämne i sin episod, Hur Kost Påverkar Din Hjärna. I allmänhet, hon förklarar att det inte finns några livsmedel som faktiskt gör oss smartare, men de val vi gör i vår kost kan spela en viktig roll i att optimera hjärnans funktion. Några av hennes viktigaste tips i det här segmentet är:

  • Att äta en hälsosam kost inklusive fullkorn, frukt och grönsaker, och massor av protein.
  • Att äta frukost. Studier visar att barn som äter frukost är bättre elever. (Mäktiga Mamma sekunder här!)
  • För att undvika stora måltider eller livsmedel med mycket socker.
  • Få tillräckligt med sömn och motion. För att mer i detalj ta att lyssna på henne hela avsnittet på hur kost påverkar din hjärna.

Förutom att bibehålla en hälsosam, balanserad kost, det har varit studier gjorda som visar att vissa livsmedel har verkligen packa en dänga av ingredienser så som antioxidanter för att hjälpa till att hålla hjärnan skarp. I 21 Superfoods Din Hjärna Vill Att Du ska Äta, du kommer att lära dig varför livsmedel som granatäpplen, salvia, blåbär och selleri kan gynna din kropp och din hjärna.