5 Sätt att Hantera syskonrivalitet

0
148

En minut är ditt barn spelar gärna tillsammans—att dela sina leksaker, skrattar om hur dumma deras uppstoppade djur att se på sig peruker och solglasögon—och så plötsligt, de råka i luven på varandra, slåss och namn ringer för att ingen riktigt anledning förutom att överträffa varandra.

Syskonrivalitet är oundvikligt oavsett om du har 2 barn eller 8 barn som Mäktiga Mamma. Det är därför i dag kommer jag att diskutera 5 sätt som du kan uppmuntra mer vänlighet och mindre konkurrens i ditt hem..

Det är viktigt att förstå att syskon rivalitet är helt normalt. Det är inte ovanligt att se problemen börjar strax efter födseln av en ny barn. Även om det är frustrerande och stressande att titta på dina barn behandlar varandra illa, det finns åtgärder du kan vidta för att hålla fred i ditt hem samtidigt som du hjälper dina barn bildar en kärleksfull syskon-relation:

Tips #1: Kräva Respekt

Kränkande och sårande ord är kraftfulla och skadlig. I själva verket, experter dra slutsatsen att varje negativ kommentar behöver minst 5 positiva kommentarer för att jämna ut. Det beror på dåliga känslor och dålig feedback har mer effekt än bra. Så det är extremt viktigt att lära våra barn att respektera varandra.

När föräldrar visar respekt, är att barn är mer benägna att följa. Var uppmärksam på hur du behandlar familj, din partner, dina vänner, och de utanför familjen. Vara vänlig och artig mot lärare, grannar, livsmedelsbutiker kontorister, och någon annan som du ansluter med under hela veckan. Erbjuder ett vänligt ord till bussen pojke som bara rensat i röran som ditt barn medan matsal.

Ditt barn tittar på och lära dig hela tiden, så visar respekt för andra oavsett situation. Till exempel, om någon försöker köra om dig på motorvägen för att köra långsamt, istället för att skrika obsceniteter på bilen, hålla sig lugn och i förbigående påpeka, “Att damen måste vara i en rush till någonstans mycket viktigt.” Genom att bevittna hur du hanterar kontroversiella situationer, du hjälper också till att lägga grunden för ditt barn att vara respektfulla mot varandra.

Tips #2: inte engagera

När dina barn är gamla nog att förstå riktningar, prova för att se om de kan träna sina egna konflikter innan du kliver in och ingripa. Denna strategi kan vara svårt att dra av för som föräldrar vill vi hjälpa våra barn att lösa sina problem när det är möjligt, och yngre barn behöver vägledning när det gäller problemlösning.

Till exempel kan du styra din yngre barn i hur man turas om att leka med samma leksak genom att fysiskt visa hur man kan dela trummor och säger något i stil med “Nu är det mammas tur att spela trummor, kan jag få dem?” Då kan du modell din tur slut och lämna honom tillbaka uppsättning trummor, “Här har du, Michael, nu är det din tur att spela.”

När jag ser problem bryggning mellan någon av mina barn, jag försöker vänta ut det, om inte, naturligtvis en av dem bestämmer sig för att han skulle vilja att fysiskt skada andra. Annars kan jag lugnt konstatera och om käbbel fortsätter, jag ger dem milda påminnelser och förvarning. Ett perfekt exempel är att räkna till tre. Mina barn vet att en av våra regler är som om jag når tre och problemet har inte lösts, jag kommer att ingripa och de kommer då att ta itu med min konsekvenser.

Om jag har lagt märke till varför de kämpar, jag också hjälpa dem att komma ihåg att uttrycka sina känslor till varandra snarare än att bara skrika eller gripen. “Annie, jag gillar inte elaka saker ni säger om min vän.” Det bästa för att hjälpa dem att lösa problemet själva. Du kan ge förslag, men låt dem bestämma vad de bästa alternativen är.