Krossa Myter om Meditation med Dan Harris

0
154

Du vet att meditation är bra för dig. Du vet att du bör nog prova det. Men på något sätt, du kan bara inte göra det stick. Du kanske inte har tid, tror att det kommer att göra dig mjuk, eller oroa dig att du har att sitta i lotusställning eller odla en man bun. Har inte rädd!

Speciell gäst Dan Harris kommer att hjälpa till att sätta dessa rädsla för att vila. Dan är en Emmy Award-vinnande journalisten och co-ankare av ABC Nightline och helgen utgåvor av Good Morning America. Han är författare till 10% Gladare, #1 på New York Times bestseller. Han gick vidare till att starta 10% Gladare podcast och en app som heter 10% Gladare: Meditation för Rastlös och Skeptiker (som förresten tycker jag är den bästa titeln någonsin). Han bor i New York med sin fru, Bianca, deras son, Alexander, och tre ASPCA katter. Hans nya bok, Meditation för Rastlös och Skeptiker, är en del road trip dokumentär, del mythbusting, en del meditation, och är nu tillgängliga.

I vårt samtal, Dan problemet löst de största hindren som hindrar oss från att meditera, till exempel…

  • Jag har inte tid.
  • Jag kan inte göra det. Vanliga varianter på detta är, “jag kan inte rensa tankarna,” “Min uppmärksamhet span är för kort”, “jag är för rastlös/distractable/orolig/ADHD, etc.”
  • Meditation är konstig och woo-woo.
  • Meditation gör mig mjuk och självbelåtna.
  • Meditation är som att äta dina grönsakerdet är bra för mig, men oattraktiv.
  • Jag behöver inte en annan sak att bocka av min ” att-göra-lista.

Läs vidare för att få din meditation gåta löst!

Ellen Hendriksen: jag gillade verkligen båda dina böcker, 10% Gladare och Meditation för Rastlös och Skeptiker, men för våra lyssnare som kanske inte känner till din historia, kan du ge oss en kort bakgrund om din, skulle en del säga, osannolika väg till meditation?

Dan Harris: Ja, jag är inte en stereotyp meditatör, definitivt.

VA: Du är inte.

DH: Inte en stereotyp meditation evangelist. Ja, jag är ganska bekant hade en panik attack på nationell tv redan 2004 på Good Morning America. Jag var förankra news uppdaterar, som är den person som kommer på toppen av varje timme och ger rubriker. Och jag har precis förlorat min förmåga att tala, eftersom jag var bara flippa ut. Och du kan se det på YouTube om du vill.

EH: Att det är väldigt modigt av dig!

DH: kan Du skriva i “Panic Attack på Live-Tv” och det är det första resultatet som kommer upp.

VA: Tur för dig.

DH: Det var på grund av vissa dumma beslut i mitt personliga liv. På den tiden, jag hade tillbringat flera år utomlands i krigszoner som en ung, ambitiös, idealistisk reporter, och hade kommit hem och blivit deprimerad. Och så är det där saker och ting blev riktigt dumt: jag började självmedicinera med droger, inklusive kokain och ecstasy.

Och det var tillräckligt, enligt de läkare jag senare hört, att på ett konstlat sätt höja nivån av adrenalin i min hjärna och att sortera för att förstärka min baslinje ångest och gör mig mer benägna att ha panik attacker. Så att upptäckten och den typen av kaskad av mindless beteende ställa mig på en väg som till sist landade jag på meditation.

VA: Och sedan då, så du säger i boken att—jag älskar det här citatet—som “meditation har blivit offer för den värsta marknadsföringskampanj för någonting någonsin.” Så vad är fel med den nuvarande bilden av meditation, och hur, i dina ögon, kan det åtgärdas?

Meditation har blivit offer för den värsta marknadsföringskampanj för någonting någonsin.

DH: ja, jag tror att jag har en massa saker att säga om detta. Om du tittar på traditionell konst som skildrar erfarenhet av meditation—du vet, Buddhor, little Buddha statyer som du ser i airport spa—det har killar vikas ihop till en kringla eller kvinnor vikas ihop till en kringla med dessa saliga ser på deras ansikten att de flyter ut i kosmos, och, du vet, det är all lycka och ljus…

VA: Det är väldigt retuscherade, ja, visst.

DH: Ja. Ja! Och så som skapar intrycket av att meditation är konstig, och b) att du kommer att göra fel om du i slutändan, du vet, omedelbart hamnar i ett tillstånd av lycksalighet. Och det är inte hur meditation verkligen är! Det är träning för din hjärna och ditt sinne, och ofta är det svårt. Riktigt hårt! På grund av vad du gör i meditation är att försöka fokusera på en sak i taget. Brukar du sitter—du behöver inte sitta med benen i kors, du kan bara sitta i en stol om du vill—och du försöker få din fulla uppmärksamhet till känslan av din andedräkt oftast. Och då detta är nyckeln, varje gång du blir distraherad, som du, en miljon gånger.

VA: Det är vad hjärnan gör.

DH: Ja, ja! Du börja om igen och igen och igen. Men på grund av detta lite underhållande märkt “hemska marknadsföringskampanj,” folk som sitter ner för att meditera, att de omedelbart att bli distraherad, och de omedelbart sluta, “jag kan inte göra det.” Jag menar, igår var jag hört det två gånger från människor: “Åh, ja, ja, jag har provat att meditera, jag kan inte göra det.”

Och det är som att säga, du vet, någon händer du en fiol och du kan inte spela det, eftersom du har aldrig tagit en lektion innan, och du drar slutsatsen att du inte kan spela fiol. Det är en färdighet! Du vet, du måste lära dig hur man gör det. Du får bättre och bättre och bättre på att göra det.

Men du är alltid offert-slut citat “inte” på meditation. Det är meditation. Det handlar inte om att få ett särskilt tillstånd av lycka zon. Det kan faktiskt hända i den djupa änden av poolen, men för de flesta av oss, inklusive jag själv, i allmänhet denna process av meditation är att se till att du har blivit distraherad och börja om igen och igen och igen. Och förresten, det är det viktiga!