Busting de Mythen van Meditatie met Dan Harris

0
143

Je weet meditatie is goed voor je. Je weet dat je zou waarschijnlijk proberen. Maar op een of andere manier, je kan het gewoon niet maken stick. Misschien heb je geen tijd hebt, denk het maakt je zacht, of u zorgen hoeft te zitten in de lotushouding of het telen van een man broodje. Heb geen angst!

Speciale gast is Dan Harris zal helpen om die angst om te rusten. Dan is een Emmy Award-winnende journalist en co-anker van ABC ‘ s Nightline en de weekend-edities van Good Morning America. Hij is de auteur van 10% Gelukkiger, een #1 New York Times bestseller. Hij ging naar de lancering van de 10% Gelukkiger podcast en een app genaamd 10% Gelukkiger: Meditatie voor Onrustige Sceptici (die, door de manier, is denk ik de beste titel ooit). Hij woont in New York City met zijn vrouw, Bianca, hun zoon, Alexander, en drie ASPCA katten. Zijn nieuwe boek, Meditatie voor Onrustige Sceptici, is een onderdeel road trip documentaire, deel mythbusting, onderdeel meditatie hoe, en is nu beschikbaar.

In ons gesprek, Dan probleem-opgelost de grootste blokkades die ons ervan weerhouden ons te mediteren, zoals…

  • Ik heb geen tijd.
  • Ik kan het niet doen. Common variaties op deze behoren “kan ik niet duidelijk in mijn gedachten,” “Mijn aandachtsspanne is te kort”, “ik ben te onrustig/distractable/angstig/ADHD, etc.”
  • Meditatie is raar en woo-woo.
  • Meditatie maakt me zacht en behaaglijk.
  • Meditatie is als het eten van de groentenhet is goed voor mij, maar onaantrekkelijk.
  • Ik hoef niet een ander ding om te controleren uit mijn to-do lijst.

Lees op uw meditatie raadsel opgelost!

Ellen Hendriksen: ik heb echt genoten, zowel van uw boeken, 10% Gelukkiger en Meditatie voor Onrustige Sceptici, maar voor onze luisteraars die niet bekend zijn met je verhaal, kun je ons een korte achtergrond op je, sommigen zouden zeggen, onwaarschijnlijke weg naar meditatie?

Dan Harris: Ja, ik ben niet een stereotype mediteerder, zeker.

EH: dat ben Je niet.

DH: Niet een stereotype meditatie evangelist. Ja, ik heb heel beroemde en had een paniek aanval op de nationale televisie in 2004 op Good Morning America. Ik was het verankeren van het nieuws updates, dat is de persoon die komt op in de top van elk uur en levert de krantenkoppen. En ik verloor mijn vermogen om te spreken, want ik was gewoon freaking out. En je kunt het zien op YouTube als je wilt.

EH: Dat is heel dapper van je!

DH: U typt in “Paniek Aanval op Live Televisie” en het is het eerste resultaat dat komt.

EH: Lucky you.

DH: Het werd veroorzaakt door een aantal domme beslissingen in mijn persoonlijke leven. Op het moment, ik had een aantal jaren doorgebracht in het buitenland oorlogsgebieden als een jonge, ambitieuze, idealistische journalist, en had thuis te komen en gekregen depressief. En dit is waar de dingen best wel dom zijn: ik begon te zelfmedicatie met drugs, waaronder cocaïne en ecstasy.

En dat was genoeg, volgens de dokter heb ik later te raadplegen, om kunstmatig verhogen van het niveau van adrenaline in mijn hersenen en sorteren van versterken mijn baseline angst en maak mij meer kans op paniekaanvallen. Dus die ontdekking en die soort van cascade van hersenloze gedrag mij uit op een pad dat uiteindelijk landde me op meditatie.

EH: En sindsdien dus je zegt in het boek dat—ik hou van dit citaat—dat “de meditatie is het slachtoffer van de ergste marketing-campagne voor alles wat ooit.” Dus wat is er mis met het huidige beeld van meditatie, en hoe, in uw ogen, kan het worden aangepakt?

De meditatie is het slachtoffer van de ergste marketing-campagne voor alles wat ooit.

DH: Nou, ik denk dat ik een heleboel dingen over te zeggen. Als je kijkt naar de traditionele kunst dat toont de meditatie-ervaring—u weet wel, de Boeddha ‘s, de kleine Boeddha-beelden die u ziet in de luchthaven van spa’ s—het jongens opgevouwen in een pretzel of vrouwen opgevouwen in een krakeling met deze gelukzalige uitdrukking op hun gezichten als ze zweeft in de kosmos, en, weet je, het is alle gelukzaligheid en licht…

EH: Het is allemaal heel gespoten, ja, zeker.

DH: Ja. Ja! En dus dat geeft de indruk dat, a) meditatie is raar, en b) dat je gaat om het te doen mis is, tenzij je uiteindelijk weet je onmiddellijk terecht in een toestand van gelukzaligheid. En dat is niet hoe meditatie echt is! Het is een oefening voor je hersenen en je geest, en vaak is het moeilijk. Echt hard! Want wat je aan het doen bent in meditatie probeert zich te concentreren op één ding tegelijk. Meestal zit je—je hoeft niet te zitten in kleermakerszit, u kunt gewoon gaan zitten in een stoel als je wilt—en je probeert te brengen van uw volledige aandacht naar het gevoel van je adem meestal. En dit is de sleutel, elke keer als je afgeleid, die u, een miljoen keer.

EH: Dat is wat de hersenen doen.

DH: Ja, ja! U begint opnieuw en opnieuw en opnieuw. Maar omdat dit facetiously met het label “verschrikkelijk marketing campagne,” de mensen zitten om te mediteren, krijgen ze onmiddellijk afgeleid, en ze meteen concluderen, “ik kan dit niet.” Ik bedoel, ik hoorde gisteren twee keer van mensen: “Oh, ja, ja, ik heb geprobeerd om te mediteren, ik kan het niet doen.”

En dat is hetzelfde als zeggen dat, weet je, iemand de handen die u van een viool, en je kan niet spelen, omdat je nog nooit hebt genomen een viool les voor, en je vaststellen dat je niet kunt spelen op de viool. Het is een vaardigheid! Weet je, je moet leren hoe om het te doen. Je krijgt beter en beter en beter te doen.

Maar je bent altijd quote-unquote “niet” in je meditatie. Dat is meditatie. Het is niet over het krijgen van een speciale status van een bliss-zone. Dat kan zelfs gebeuren in het diepe gedeelte van het zwembad, maar voor de meeste van ons, waaronder ikzelf, in het algemeen is dit proces van meditatie is te zien dat je bent afgeleid en begin opnieuw en opnieuw en opnieuw. En door de manier, dat is het belangrijkste!