4 Finansiella Par Misstag Att Göra När Man Flyttar Ihop

0
110

Att leva med en romantisk partner är ett stort steg känslomässigt, juridiskt och ekonomiskt. Oavsett om du bara flyttade ihop, förlovade eller gifta, pengar är en ledande orsak till oenighet för par.

I detta inlägg ska jag hjälpa dig att ställa viktiga förväntningar och att undvika vanliga ekonomiska misstag som kan resa upp din relation. Använd dessa fyra tips för att räkna ut viktiga frågor, till exempel hur man kan dela upp räkningar, om du bör du kombinera ekonomi, och om du behöver en relation avtal.

4 Finansiella Par Misstag Att Göra När Man Flyttar Ihop

  1. Att inte ha en relation avtal.
  2. Inte att skapa en utgifterna plan.
  3. Inte kommunicera om ekonomi på en regelbunden basis.
  4. Inte att fastställa finansiella mål tillsammans.

Kommunikation är grunden för en framgångsrik relation. Men när det kommer till pengar, många par vill inte prata om det förrän efter att de är i finansiella problem eller har allvarliga gnäller.

Här är detaljerna om fyra stora ekonomiska misstag att par bör undvika.

1. Att inte Ha en Relation Avtal.

Även om det kanske inte verkar mycket romantisk, med en formell relation eller samboavtal kan vara det bästa sättet att se till att du och din partner är på samma sida.

Om du inte tar dig tid att diskutera dag-till-dag-frågor för att leva tillsammans, det är ett missat tillfälle att se till att flytta ihop är en bra idé i första hand och för att ställa in din relation för framgång.

Par som planerar att gifta sig kan skapa ett äktenskapsförord, eller prenup för kort. Många par som inte planerar att gifta sig välja en nonup. Det är en liknande dokument som förklarar hur dina tillgångar och skulder ska hanteras om din förening slutar.

Men prenups och nonups kan innehålla en mängd olika frågor som vem som ska betala vad räkningar och ansvara för vissa hushållssysslor. De ska också beskriva vad som kommer att hända med ditt hem, leasing, husdjur och finansiella konton om du bryter upp, eller om en av er måste flytta för att arbeta, eller blir sjuka eller dör.

Med klarhet på dessa “tänk om” frågor och eventuella framtida finansiella och juridiska frågor är särskilt viktigt när du inte är gift och att du köper ett hem tillsammans eller planerar att ha barn tillsammans. Ogifta par inte få så många rättsliga skydd som gifta par. Så, är det ännu mer viktigt att ha viktiga frågor i skrift, bland annat en enkel och egendom planera, när du inte planerar att vigas.

Om du inte tar dig tid att diskutera dag-till-dag-frågor för att leva tillsammans, det är ett missat tillfälle att se till att flytta ihop är en bra idé i första hand och för att ställa in din relation för framgång. Och om du hamnar skilda vägar, med en initial överenskommelse som tillåter er att bryta upp i en tankeväckande och omtänksamt sätt.

Med formella avtal kan verka som en hel del arbete just nu, men de kan undvika en hel del stress i framtiden. Du kan skapa en relation avtalet från grunden eller använd en mall på en DIY-juridiska området som LegalZoom eller Raket Advokat.

Se också: 6 Tips för att Hantera Pengar på ett Par Nya

2. Inte att Skapa en Utgifterna Plan.

Hur kommer du att dela kostnader, såsom bostads -, verktyg -, försäkrings -, och mat kan vara knepigt. Det kan verka som att dela alla kostnader ner i mitten är det bästa alternativet. Men att dela vad du betalar av procentsatser kan vara mer rättvist om en person tjänar betydligt mindre än de andra.

Par måste också överväga om de ska slå samman sina personliga ekonomi genom att skapa gemensamma konton, såsom lönekonto, sparkonto och kreditkort. Mingel pengar är ett stort steg eftersom det har långtgående rättsliga konsekvenser och påverkar både av dina kredit-poäng.