Waarom ‘Training Time-Outs’ Kunnen Positief

0
111

Een paar weken geleden, Shalane Flanagan werd de eerste Amerikaanse vrouw te winnen van de New York City Marathon in 40 jaar, en de meest interessante is dat ze na het nemen van een substantieel deel van 2017 uit van de trainingen en wedstrijden om te herstellen van een zware blessure.

Sinds het winnen van de NYC Marathon, een inspirerend fenomeen van de zogenaamde “Shalane Effect” is sprinten om de marathon gemeenschap social media als een loper met haar in brand. Het is gebaseerd op het feit dat ieder van Shalane opleiding partners (alle 11 vrouwen) gekwalificeerd voor de Olympische spelen tijdens de tijd dat ze aan het trainen waren met haar. Wow! In de New York Times, Lindsay Crouse bedacht de term en beschreven het, in deze manier: “U dienen als een raket booster voor de loopbaan van de vrouwen die werken met u samen, terwijl katapulten vooruit jezelf.” Het citaat uit dat artikel heb ik gezien doorgegeven rond het meeste is, “Flanagan niet alleen praten over het verheffen van vrouwen; zij verheft hen. En ze winnen.”

Elke één van Shalane opleiding partners (alle 11 vrouwen) gekwalificeerd voor de Olympische spelen tijdens de tijd dat ze aan het trainen waren met haar.

Als absoluut waardig en inspirerend als dat effect is, is er een even inspirerende en interessante aspect van Flanagan ‘ s verhaal dat ik me op wil richten. Het is wat ik roep de Andere Shalane Effect. Een die, naar ik hoop zal dienen als een lichtend voorbeeld voor alle hard-opladen atleten die er zijn die duwen zich door ziekte, stress en zelfs letsel. Deze Andere Shalane Effect is degene die ons laat zien dat je tien weken af van de opleiding en de nog uit te komen op de top. Manier op de top!

Het nemen van een Training Time-Out

Flanagan tien weken uit kwam nadat ze leed aan een ernstige rug letsel, dat was haar eerste grote letsel omdat ze draaide zich pro in 2004. Om te zeggen het ontstaan van het letsel ernstig is, zou een understatement zijn. Het was een werkelijke breuk in haar crista iliaca, die is de grootste van de drie botten die samen tot de os coxa of heup bot. De pauze werd waarschijnlijk veroorzaakt door houtkap te veel kilometers op de loopband of op sommige besneeuwde gladde Portland, Oregon terrein. Als u zich afvraagt hoe veel is te veel, Shalane is bekend omhoog van 130 km per week tijdens de training van het seizoen.

Net als bijna alle serieuze sporters die ik heb gekend, Shalane vond de mentale uitdaging van de tijd neemt voor herstel moeilijker dan de werkelijke fysieke handeling van het geven van haar lichaam de rust die het nodig had. Kort nadat ze liet uit van de Marathon van Boston in het Voorjaar van 2017, waar de schade werd voor het eerst aan het licht gebracht, Shalane vertelde Runner ‘ s World magazine, “Het is geworpen mij voor een lus. Ik heb evalueren, wat is belangrijk voor mij. Ik voel me nog steeds een beetje verloren nu.”

Het gevoel verloren wordt volledig duidelijk wanneer u begrijpen dat als u stoppen met het uitvoeren van voor slechts een week, uw maximale aërobe capaciteit (VO2 max) zal afnemen en als je twee weken uit is, bent u waarschijnlijk om meer dan een minuut om je 5k run-time. Wetende dat, het is gemakkelijk om te zien hoe veel angst kan veroorzaakt worden door een eenvoudige tegenslag, zoals de gewone verkoudheid, laat staan een gebroken bekken.

Ik denk dat ieder van ons marathon fans de vraag of, 36 jaar oud, Shalane ooit zou terugkeren naar het hoge niveau van fitness eerder was ze, maar ze deed het. En hoe! Laten we eens kijken hoe dit is mogelijk door het onderzoeken van het goede en het slechte van het nemen van de tijd uit van de opleiding.

De Nadelen van een Training Time-Out

Een groot aantal dingen gebeuren wanneer een sporter kost tijd weg van training en racen maar voor nu, ik zal richten op de meest relevante uitgevoerd effecten.

  • Na twee weken geen opleiding, studies tonen aan dat de VO2-max daalt met 6%.
  • Na negen weken de VO2-max daalt met 19%.
  • Na elf weken de VO2-max daalt 25.7%.
  • De hoeveelheid bloed die rondgepompt door het hart per beat ook neemt een duikvlucht door 10% na drie weken.
  • Uw spieren’ aërobe enzymen die helpen met het produceren van de energie vallen met 25% na drie weken.

De Voordelen van een Training Time-Out

Genoeg met de kommer en kwel. Een aantal goede dingen die ook gebeuren in de loop van de tijd uit van de opleiding.

  • Je spieren, pezen en botten krijgen de tijd om volledig te herstellen en te genezen.
  • Het herstellen van die kleine scheurtjes in het weefsel in uw lichaam (vaak op plaatsen die je niet wist, waren betrokken bij de sport), resulterend in een meer letsel-bestendig.
  • Je geest herstelt haar enthousiasme voor de sport en verhoogt uw wens en het vermogen om te trainen effectief.
  • Uw immuunsysteem neemt een pak slaag als je het trainen en keer uit kan geven het de tijd om te herstellen en te versterken.