Hvorfor “Uddannelse For Time-Outs’ Kan Være Positiv

0
120

For et par uger siden, Shalane Flanagan blev den første Amerikanske kvinde til at vinde i New York City Marathon i 40 år, og den mest interessante del er, at hun gjorde det, efter at en væsentlig del af 2017 off fra træning og løb for at komme ud af en større skade.

Da vinde NYC Marathon, et inspirerende fænomen, der kaldes “Shalane Effekt” har været sprint omkring marathon fællesskabets sociale medier som en runner med hår på brand. Det er baseret på det faktum, at hver eneste af Shalane træning partnere (alle 11 kvinder) kvalificerede sig til Ol i den tid, at de var til træning med hende. Wow! I New York Times, Lindsay Crouse opfandt udtrykket, og beskrev det på denne måde: “Du fungere som en raket booster for karriere for de kvinder, der arbejder sammen med dig, mens slynget fremad dig selv.” Citat fra denne artikel, jeg har set gået rundt de er, “Flanagan ikke bare tale om opløftende kvinder; hun hæver dem. Og de vinder.”

Hver eneste af Shalane træning partnere (alle 11 kvinder) kvalificerede sig til Ol i den tid, at de var til træning med hende.

Som absolut værdige og inspirerende som denne virkning er, at der er en anden lige så inspirerende og interessant aspekt af Flanagan ‘ s historie, som jeg ønsker at fokusere på. Det er, hvad jeg kalder Andre Shalane Effekt. En, som jeg håber, vil tjene som et lysende eksempel for alle hårdt-opladning atleter derude, der presser sig selv gennem sygdom, stress og endda personskader. Denne Anden Shalane Effekt er den ene, der viser os, at du kan tage ti uger ud af træning, og stadig komme ud på toppen. Måde på toppen!

At tage en Uddannelse Time-Out

Flanagan ‘ s ti uger væk, kom, efter at hun blev ramt af en voldsom lavere rygskade, som var hendes første store skade, da hun blev professionel i 2004. At sige, at skaden var alvorlig, ville være en underdrivelse. Det var en egentlig pause i hendes hoftebenskammen, som er den største af de tre knogler, der fusionere for at danne os coxa, eller hoftebenet. Pausen var sandsynligvis forårsaget af skovhugst for mange km på løbebånd eller på nogle snedækkede glat Portland, Oregon terræn. Hvis du undrer dig over, hvor mange er for mange, Shalane har været kendt for at køre op til 130 km per uge i løbet af sin uddannelse sæson.

Som næsten alle de alvorlige atleter, jeg har kendt, Shalane fundet den mentale udfordring ved at tage tid ud til nyttiggørelse mere vanskeligt end selve den fysiske handling at give sin krop den hvile, den er nødvendig. Kort efter hun droppede ud af Boston Marathon i Foråret 2017, hvor skaden blev først bragt til lys, Shalane fortalte Runner ‘ s World magazine, “Det er kastet mig for en løkke. Jeg har været nødt til at revurdere, hvad der er vigtigt for mig. Jeg føler stadig lidt lost lige nu.”

Følelsen af mistet giver fuldstændig mening, når du forstår, at hvis du stopper med at køre til blot for en uge, er din maksimale aerobe kapacitet (max VO2) vil falde, og hvis du tager to uger fra, du er tilbøjelige til at tilføje mere end et minut at din 5k run-time. Vel vidende, at det er let at se, hvor meget angst kan være forårsaget af, at selv en simpel tilbageslag ligesom forkølelse, endsige et brækket bækken.

Jeg tror, at alle af os marathon fans spørgsmålstegn ved, om, på 36 år, Shalane nogensinde ville vende tilbage til det høje niveau af fitness hun var tidligere på—men det gjorde hun. Og hvordan! Lad os se på, hvordan dette er muligt ved at undersøge de gode og de dårlige af at tage tid ud af træning.

De Ulemper af en Uddannelse af Time-Out

Et stort antal af ting til at ske, når en atlet tager tid ud af træning og løb, men for nu, vil jeg fokusere på de mest relevante kører effekter.

  • Efter to ugers uddannelse, viser undersøgelser, at VO2 max falder med 6%.
  • Efter ni uger VO2 max falder med 19%.
  • Efter elleve uger VO2 max falder med 25.7%.
  • Mængden af blod, der pumpes af hjertet pr slog også tager et styrtdyk med 10% efter tre uger.
  • Dine muskler’ aerobe enzymer, der hjælper producere den energi, der falder med 25% efter kun tre uger.

Fordelene ved en Uddannelse af Time-Out

Nok med doom og dysterhed. Nogle gode ting, som også ske i løbet af tid ud af træning.

  • Dine muskler, sener og knogler få lidt tid til at komme sig helt og helbrede.
  • Du reparere de små tårer i væv over hele kroppen (ofte på steder, du ikke vidste var involveret i din sport), der resulterer i en mere skade-resistente dig.
  • Dit sind genskaber sin begejstring for din sport, og øger din lyst og evne til at træne effektivt.
  • Dit immunsystem tager en slå, når du er under uddannelse og fritid kan give det tid til at genoprette og styrke.