Gøre Æteriske Olier Arbejde?

0
102

Din ven foreslår, at du bruger en lotion infunderes med pebermynte æterisk olie til at hjælpe med at bekæmpe din kvalme. Din partner insisterer på, at han har aldrig sovet så godt, fordi du begynder at drysse lidt lavendelolie på sin pude om natten. Alene i sidste år er forbrugerne i de Forenede Stater brugt $1 milliard på æterisk olie produkter og forventes at overstige $11 milliarder af år 2022. Men hvad betyder forskning sige? Gøre æteriske olier virkelig arbejde?

Hvad er Aromaterapi?

Æteriske olier er olier, typisk duftende dem, der er blevet udvundet fra de rødder, blomster, blade eller frø af planter, der bruger damp eller anvendt pres. Qualifier “betydning” henviser til det faktum, at olien indeholder “essensen” af anlægget (dvs naturlige kemikalier, som kan give en særlig lugt eller smag). I praksis aromaterapi, er disse olier—når den fortyndes—er påføres huden, lugtede, duppet på en pude eller i et badekar, eller opvarmet, så deres aroma er spredt i luften. Nogle sæber og lotion kan også være lavet med æteriske olier og bruges som aromaterapi produkter.

Brugen af æteriske olier, på tværs af kulturelle og daterer tilbage tusinder af år. Mange kender historien om røgelse bliver tilbudt som en af de gaver af Magi. Selv hvis du ikke har købt en æterisk olie, rulle eller diffuser, chancerne er, at du kan have brugt dem alligevel. Vick ‘ s Vaporub, typisk gnides på brystet som en hoste suppressant, indeholder essentielle eucalyptus, cedarleaf, muskatnød og olier (blandt andre) suspenderet i vaseline.

Gøre Æteriske Olier og Aromaterapi Work?

National Institute of Health giver en grundig oversigt via det AMERIKANSKE National Library of Medicine af forskning i effekten af æteriske olier. I øjeblikket er der ingen beviser-støttede forskning, der viser, eventuelle sygdomme, der kan helbredes ved brug af æteriske olier eller praksis aromaterapi. Resultaterne på de øvrige mulige fordele af æteriske olier som, for eksempel, stemningen elevatorer eller stress relievers, er mere blandet, men de fleste er stadig usikkert.

En af de videnskabelige undersøgelser, som har vist positive resultater fra æteriske olier, der omfatter patienter med demens. Selv om der i modsætning til almindelige lore, drikker en spiseskefuld fiskeolie hver dag, vil sandsynligvis ikke afværge demens, der er tegn på, at balsam fra citron olie reducerer uro i patienter med demens, ifølge en undersøgelse i Journal of Clinical Psychiatry.