Doen Essentiële Oliën Werken?

0
111

Uw vriend suggereert dat het gebruik van een lotion doordrenkt met pepermunt essentiële olie om te helpen in de strijd tegen je misselijkheid. Uw medewerker staat erop dat hij nog nooit sliep zo goed sinds de start te strooi een beetje lavendelolie op zijn kussen in de nacht. Vorig jaar alleen al aan de consument in de Verenigde Staten doorgebracht $1 miljard op essentiële olie producten en naar verwachting meer dan $11 miljard in het jaar 2022. Maar wat houdt het onderzoek zeggen? Essentiele oliën echt werken?

Wat is Aromatherapie?

Essentiële oliën zijn oliën, meestal geurige degenen, dat is gewonnen uit de wortels, bloemen, bladeren of zaden van planten met behulp van stoom of de uitgeoefende druk. De kwalificatie “essentieel” verwijst naar het feit dat de olie bevat de “essentie” van de plant (d.w.z. de natuurlijke chemische stoffen die zorgen voor een aparte geur of smaak). In de praktijk van de aromatherapie, deze oliën—een keer verdund—worden toegepast op de huid, rook, gedept op een kussen of in een bad of verwarmd, zodat het aroma wordt verspreid in de lucht. Sommige zepen en lotions kunnen ook gemaakt worden met essentiële oliën en gebruikt als aromatherapie producten.

Het gebruik van essentiële oliën is cross-culturele en dateert duizenden jaren terug. Velen kennen het verhaal van wierook wordt aangeboden als een van de geschenken van de Wijzen uit het oosten. Zelfs als u nog niet gekocht een essentiële olie roller of rooster, zijn de kansen u hebt gebruikt ze toch. Vick ‘ s Vaporub, meestal direct op de borst om de hoest te onderdrukken, bevat de essentiële eucalyptus, cedarleaf, en nootmuskaat oliën (onder andere) opgehangen in de vaseline.

Doen Essentiële Oliën en Aromatherapie in zijn Werk?

Het National Institute of Health biedt een gedegen overzicht via de US National Library of Medicine van onderzoek naar de werkzaamheid van essentiële oliën. Op dit moment is er geen bewijs is-back-onderzoek waaruit blijkt ziekte die kan worden genezen door het gebruik van etherische oliën of van de praktijk van de aromatherapie. De resultaten op de andere mogelijke voordelen van essentiële oliën als, bijvoorbeeld, de stemming liften of stress relievers, zijn meer gemengd, maar de meeste zijn nog geen uitsluitsel.

Een van de wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond positieve resultaten van essentiële oliën betreft patiënten met dementie. Hoewel in tegenstelling tot wat vaak lore, het drinken van een eetlepel visolie elke dag niet waarschijnlijk afwenden van dementie, is er bewijs dat de balsem van citroen olie vermindert agitatie bij patiënten met dementie volgens een studie in de Journal of Clinical Psychiatry.