Hvorfor “Trening Time-Outs’ Kan Være Positiv

0
89

For noen uker siden, Shalane Flanagan ble den første Amerikanske kvinne til å vinne New York City Marathon i 40 år, og det mest interessante er at hun gjorde det etter å ha tatt en betydelig del av 2017 fri fra trening og konkurranser for å gjenopprette fra en stor skade.

Siden vinnende NYC Marathon, en inspirerende fenomen som kalles “Shalane Effekten” har blitt spurt rundt maraton samfunnets sosiale medier som en løper med hår på brann. Det er basert på det faktum at hver og en av Shalane trening partnere (alle 11 kvinner) kvalifisert for Ol i løpet av den tiden at de var trening med henne. Wow! I New York Times, Lindsay Crouse innførte begrepet og beskrev det på denne måten: “Du virker som en rakett booster for karrierer av kvinner som jobber sammen med deg, mens catapulting frem deg selv.” Sitat fra artikkelen jeg har sett gått rundt de fleste er, “Flanagan ikke bare snakk om å heve kvinner; hun hever dem. Og de vinner.”

Hver og en av Shalane trening partnere (alle 11 kvinner) kvalifisert for Ol i løpet av den tiden at de var trening med henne.

Så absolutt verdig og inspirerende som at effekten er, det er en annen og like inspirerende og interessant aspekt av Flanagan er historien, som jeg ønsker å fokusere på. Det er hva jeg kaller den Andre Shalane Effekt. En som jeg håper vil fungere som et lysende eksempel for alle de hardt lading idrettsutøvere ut det som er å presse seg gjennom sykdom, stress, og selv skade. Denne Andre Shalane Effekten er den som viser oss at du kan ta ti uker fri fra trening og fortsatt kommer ut på topp. Måte på toppen!

Ta en Trening Time-Out

Flanagan er ti uker av kom etter at hun led et alvorlig lavere ryggskade, som var hennes første store skader da hun ble proff i 2004. Å si at skaden var alvorlig ville være et understatement. Det var en faktisk pause i sin iliac crest, som er den største av de tre bein som sammen om å danne os coxa, eller hip bein. Pause var sannsynligvis forårsaket av logging for mange mil på tredemølle eller på noen snø-dekket glatt Portland, Oregon terreng. Hvis du lurer på hvor mange er for mange, Shalane har vært kjent for å kjøre i overkant av 130 miles per uke i løpet av sin trening sesongen.

Som nesten alle seriøse idrettsutøvere jeg har kjent, Shalane funnet den mentale utfordringen det er å ta fri for å recovery vanskeligere enn den faktiske fysiske handlingen av å gi kroppen hennes resten det er nødvendig. Kort tid etter at hun droppet ut av Boston-Maraton i løpet av Våren 2017, hvor skaden ble først brakt til lys, Shalane fortalte Runner ‘ s World magazine, “Det er kastet meg for en loop. Jeg har hatt til å revurdere hva som er viktig for meg. Jeg fortsatt føler meg litt lost akkurat nå.”

Følelsen tapt gjør fullstendig mening når du forstår at hvis du slutter å kjøre for bare en uke, maksimal aerob kapasitet (maks VO2) reduseres, og hvis du ta to uker fri, er du sannsynligvis til å legge til mer enn et minutt til 5k løp tid. Å vite at det er lett å se hvor mye angst kan være forårsaket av selv en enkel tilbakeslag som vanlig forkjølelse, la alene en brukket bekkenet.

Jeg tror alle av oss marathon fans stilte spørsmål ved om, på 36 år gamal, og Shalane noensinne ville returnere til høyt nivå av fitness tidligere var hun på—men hun gjorde. Og hvordan! La oss se på hvordan dette er mulig ved å undersøke de gode og de dårlige av å ta tid ut av trening.

Ulempene av en Trening Time-Out

Et stort antall av ting skje når en utøver tar tid ut av trening og konkurranser, men for nå, vil jeg fokusere på de mest relevante kjører effekter.

  • Etter to uker uten trening, studier viser at VO2 maks reduseres med 6%.
  • Etter ni uker VO2 maks dråper med 19%.
  • Etter elleve uker VO2 maks faller av 25.7%.
  • Mengden av blod som pumpes av hjerte per slå tar også en nosedive med 10% etter tre uker.
  • Musklene’ aerobe enzymer som bidrar til å produsere energi falle med 25% etter bare tre uker.

Fordelene av en Trening Time-Out

Nok med undergang og tungsinn. Noen gode ting også skje i løpet av tiden av trening.

  • Muskler, sener og bein få litt tid til å komme seg fullt og helbrede.
  • Du reparere de små tårer i vev i hele kroppen (ofte på steder du ikke visste var involvert i sporten) som resulterer i en mer skade-resistente.
  • Ditt sinn gjenoppretter sin entusiasme for sporten og øker din vilje og evne til å trene effektivt.
  • Immunforsvaret tåler en trøkk når du er i trening og fritid kan gi det tid til å gjenopprette og styrke.