Gjøre Essensielle Oljer Arbeid?

0
67

Din venn foreslår at du bruker en fuktighetskrem fylt med peppermynte eterisk olje å bidra til å bekjempe dine kvalme. Din kollega insisterer på at han har aldri sovet så godt siden begynner å strø litt lavendel olje på puten hans om natten. Siste året alene forbrukere i Usa brukte $1 milliard på essensielle oljen produkter og er forventet å overstige $11 milliarder av år 2022. Men hva forskning sier? Gjøre essensielle oljer virkelig fungerer?

Hva er Aromaterapi?

Essensielle oljer oljer, vanligvis duftende, som har blitt hentet fra røtter, blomster, blader, eller frø av planter ved hjelp av damp eller påføres trykk. Den kvalifiserte “vesentlig” refererer til det faktum at oljen inneholder “essensen” av anlegget (dvs. den naturlige kjemikalier som gir en distinkt lukt eller smak). I praksis aromaterapi, disse oljer—når utvannet—brukes på huden, luktet, dytter på en pute eller i et badekar, eller oppvarmet slik at deres aroma er spredt i luften. Noen såper og kremer kan også være laget med essensielle oljer og brukes som aromaterapi produkter.

Bruk av eteriske oljer er kryss-kulturelle og går tilbake tusenvis av år. Mange kjenner historien av røkelse blir tilbudt som en av de gaver av Magi. Selv om du ikke har kjøpt en essensiell olje roller eller diffuser, sjansene er du kan ha brukt dem uansett. Vick ‘ s Vaporub, vanligvis gnidd på brystet som en hoste suppressant, inneholder de grunnleggende eukalyptus, cedarleaf, og muskat oljer (blant andre) suspendert i vaselin.

Gjøre Essensielle Oljer og Aromaterapi Virker?

National Institute of Health gir en grundig oppsummering via det AMERIKANSKE National Library of Medicine av forskning utført i effekten av essensielle oljer. For øyeblikket er det ingen bevis-støttet forskning som viser eventuelle sykdommer som kan kureres gjennom bruk av eteriske oljer eller praktisering av aromaterapi. Resultatene på andre mulige fordelene av essensielle oljer, som for eksempel humør heiser eller stress relievers, er mer blandet, men de fleste er fortsatt mangelfull.

En av de vitenskapelige studier som har vist positive resultater fra essensielle oljer innebærer pasienter med demens. Men i motsetning til vanlig lore, drikke en spiseskje fiskeolje hver dag vil ikke sannsynlig avverge demens, det er bevis for at balm fra sitron olje reduserer agitasjon hos pasienter med demens i henhold til en studie i Journal of Clinical Psychiatry.