Är Du en Smal Förälder? 5 Sätt att vara Stark

0
58

Att bli förälder är inte bara tillåter oss otroligt privilegium och ansvar att vårda, vårda och älska våra barn det också ger oss möjlighet att ta ett par oväntade titlar andra än mamma och pappa. Vi är tränare, cheerleaders, chaufförer, rådgivare, lärare, disciplinarians, coddlers, leverantörer, och många gånger—pushovers!

Utan att ens inse det föräldrar kan falla i fällan av att vara en smal förälder—en som syftar till att behaga sina barn av olika skäl, såsom att försöka undvika en härdsmälta eller utbrott och vill inte vara en elak förälder, som vill vara din vän med barnet eller helt enkelt bara för att du hatar att säga “nej”. Denna taktik kan tyckas harmlös från gång till gång, men tyvärr kan denna metod skickar meddelandet till dina barn att världen kretsar kring dem och att du kommer att se till att de aldrig behöver möta en negativ situation i sina unga eller –klar—deras dramatiska tween/tonåring liv.

Om föräldraskap kommer alltid att ha sina upp-och nedgångar, du behöver inte vara riktad som en smal om du etablera Mäktig mammas 5 rakt fram, sunt förnuft strategier som gör det möjligt för hela familjen att leva i en lycklig, förälder-driven miljö.

Hur man Inte Vara en Smal Förälder

  1. Tips #1: Inte Menar Det Man Säger.
  2. Tips #2: Ge Förväntningar och Konsekvenser.
  3. Tips #3: Har Rutiner.
  4. Tips #4: inte Göra det Lätt Hela Tiden.
  5. Tips #5: att Lära sig att Säga Ja, Utan att Vara en Sucker.

Låt oss titta på dessa lite närmare.

Tips #1: Inte Menar Det Man Säger.

Om det finns en bit av föräldraskap råd jag kan ge till alla nya föräldrar, det skulle vara att “inte menar det man säger,” eftersom detta ger en total trovärdighet i din roll som förälder och vårdnadshavare. Skicka ditt barn blandade meddelanden i slutändan kan leda till din egen död som en smal förälder, och det är verkligen inte rättvist att ditt barn. Se till att ditt barn vet om du lovar konsekvenser för bra eller dåligt beteende som du kommer att leverera på dem varje gång. Konsekvent uppfostran gör att barnen känner sig trygga eftersom det inte finns några överraskningar av dig, förälder, när ett beslut eller löftet är gjort. Om du inte är konsekvent hela tiden, du undervisa dina barn att ditt ord är inte värt någonting. Bara inte säga det om du inte kommer att göra det. Och å andra sidan, om du säger det, vara beredd att göra det.

Tips #2: Ge Förväntningar och Konsekvenser.

Att vara en smal förälder innebär att du kan hota konsekvenser men aldrig att förstärka dem. För att ändra detta beteende, komma med förväntningar och konsekvenser för en regel att bryta.

Barn i alla åldrar behöver veta familjen regler för allt från att hjälpa till med sysslor, för att slutföra läxor, till läggdags och utegångsförbud för acceptabelt beteende mot andra. Tid att diskutera dessa frågor är när saker går bra, inte efter att en incident har inträffat. Sitta ner med barnen och låt dem veta vilka typer av beteenden som du inte kommer att tolerera i din familj. Lista exempel på oacceptabla beteenden som behandlar andra med respekt, att de är friska eller oförskämd, namn ringer, vägrar att göra sysslor eller läxor, misshandla ägodelar, slå, bita, eller någon annan fysisk aggression.

Du kan inte förvänta dig att ditt barn, oavsett ålder, att vara kompatibel om han inte känner till dina förväntningar. Håller ditt barn till svars inte resultera i ett barn som är lydiga 100% av tiden, men det betyder att du som sätter gränserna, och du ger en konsekvens när ditt barn bestämmer sig för att bryta mot reglerna. Genom att upprätthålla denna konsekvent, dina dagar för att vara en smal kommer till ett slut.

Inkludera ditt tween eller tonåring i att skapa lösningar för kroniskt respektlöst situationer. Om du går igenom samma tjat rörelser natt efter natt, kalla till ett möte. Sitta ner, lugnt stava ut problemet, och sedan överraska dem: Be dem att tänka på några lösningar. Modell respekt för dem genom att verkligen lyssna och att göra dem en partner i lösningen.

Till exempel, säga att din dotter är ständigt slåss med dig över när du ska börja med läxor. Säga, “Hej, vi har varit med dagliga strider om när du ska börja din hemläxa och det fungerar inte för någon av oss. Jag tycker du ska börja din hemläxa vid 7, men du är ofta upptagen med något annat. Hur kan vi lösa detta?”