Er Du en Pushover Forelder? 5 Måter å bli Sterk

0
95

Å bli en forelder som ikke bare gir oss utrolig privilegium og ansvar for stell og pleie, omsorg og kjærlighet våre barn den også gir oss mulighet til å ta på seg et par uventede titler andre enn mamma og pappa. Vi er trenere, cheerleaders, sjåfører, rådgivere, lærere, disciplinarians, coddlers, leverandører, og mange ganger—pushovers!

Uten selv å realisere det foreldre kan falle i fellen av å være en pushover foreldre—en som har som mål å behage sine barn for forskjellige grunner som for eksempel prøver å unngå en nedsmelting eller tantrum, ikke ønsker å være en dårlig forelder, som ønsker å være ditt barns venn eller rett og slett bare fordi du hater å si “nei”. Denne taktikken kan virke ufarlig fra tid til annen, men dessverre, denne tilnærmingen sender meldingen til barna at verden dreier seg rundt dem, og at du vil sørge for at de aldri trenger å møte en negativ situasjon i sine unge eller –for å få klar sin dramatiske tween/ungdoms liv.

Selv om foreldre vil alltid ha det er oppturer og nedturer, du trenger ikke å være målrettet som en pushover hvis du etablere Mektige Mamma er 5 rett fram, commonsense strategier som gjør det mulig for hele familien å leve i et lykkelig, foreldre-drevet miljø.

Hvordan å Ikke Være en Pushover Forelder

  1. Tips #1: Hva Mener Du Si.
  2. Tips #2: Gi Forventninger og Konsekvenser.
  3. Tips #3: Har Rutiner.
  4. Tips #4: ikke Gjør det Lett Hele Tiden.
  5. Tips #5: Lær å Si Ja Uten å Være en Sucker.

La oss se på disse litt nærmere.

Tips #1: Hva Mener Du Si.

Hvis det er ett stykke av foreldre rådet jeg kan gi til alle nye foreldre, ville det være å “mene det du sier,” fordi denne handlingen gir total troverdighet til rollen som forelder og omsorgsperson. Sende barnet blandede meldinger kan til slutt føre til din egen bortgang som en pushover forelder, og det er virkelig ikke rettferdig for barna. Sørg for at barnet vet hvis du lover konsekvensene for god eller dårlig oppførsel som du vil levere på dem hver gang. Konsekvent foreldre gjør barna føler seg trygge fordi det er ingen overraskelser, foreldre, når en beslutning eller et løfte er gitt. Hvis du ikke er konsekvent hele tiden, du lærer barna dine på at dine ord er verdt noe. Bare ikke si det hvis du ikke kommer til å gjøre det. Og på den annen side, hvis du sier det, være forberedt på å gjøre det.

Tips #2: Gi Forventninger og Konsekvenser.

Å være en pushover forelder betyr at du kan true konsekvensene, men aldri forsterke dem. For å endre dette, kan du komme opp med forventninger og konsekvenser for noen å bryte regelen.

Barn i alle aldre trenger å vite familien regler for alt fra å hjelpe til med husarbeid, for å fullføre lekser, til sengetid og portforbud, til akseptabel atferd overfor andre. Tid til å diskutere disse sakene er når ting går bra, ikke etter at en hendelse har oppstått. Sette seg ned med barna og la dem få vite hva slags atferd du vil ikke tolerere i din familie. Listen eksempler på uakseptabel adferd, slik som å behandle andre med respekt, å være frisk eller uhøflig, navn som ringer, og nekter å gjøre husarbeid eller lekser, mishandle eiendeler, slåing, biting, eller andre fysiske aggresjon.

Du kan ikke forvente at barnet, uavhengig av alder, å være i samsvar dersom han ikke kjenner dine forventninger. Holder barnet ansvarlige ikke resultere i et barn som er lydig 100% av tiden, men det betyr ikke at du setter grensene, og du gir oss en konsekvens når barnet bestemmer seg for å bryte reglene. Ved å opprettholde dette konsekvent, dine dager for å være en pushover vil komme til en slutt.

Inkluderer din tween eller tenåringen i å skape løsninger for kronisk respektløst situasjoner. Hvis du går gjennom den samme griner bevegelser natt etter natt, ring til et møte. Sett deg ned, rolig stave ut problemet, og så overraske dem: Be dem om å tenke på noen løsninger. Modellen respekt for dem, ved å virkelig lytte og gjøre dem til en partner i løsningen.

For eksempel, si din datter er i konstant kamp med deg over når du skal starte lekser. Si, “Hei, vi har hatt daglige kampen om når du skal starte din lekser og det ikke fungerer for noen av oss. Jeg tror du bør starte din lekser på 7, men du er ofte opptatt med noe annet. Hvordan kan vi løse dette?”