Bent U een Pushover Ouder? 5 Manieren om Sterk te Blijven

0
81

Steeds een ouder niet alleen laat ons het ongelooflijke voorrecht en de verantwoordelijkheid om de zorg, opvoeding en de liefde van ons kind, het geeft ons ook de gelegenheid om een paar onverwachte titels van andere dan vader en moeder. Wij zijn coaches, cheerleaders, chauffeurs, begeleiders, leerkrachten, disciplinarians, coddlers, aanbieders en vele malen—pushovers!

Zonder zelfs te realiseren kunnen de ouders in de val van een pushover-ouder—één-dat streeft naar hun kind om verschillende redenen, zoals het proberen om een kernsmelting te voorkomen of woede-aanval, niet te willen worden van een gemiddelde ouder willen worden van uw kind, vriend of gewoon omdat je een hekel aan ‘ nee ‘ zeggen. Deze tactiek lijkt misschien onschuldig uit, maar helaas, deze aanpak verzendt het bericht naar uw kinderen die de wereld om hen heen draait en dat zult u ze nooit meer te worden geconfronteerd met een negatieve situatie in hun jonge of –klaar te krijgen—hun dramatische tween/tiener leven.

Hoewel opvoeding zal altijd zijn ups en downs, je hoeft niet te worden ingevoerd als een pushover als je stelt Machtige Mama ‘ s 5 straight-forward, zinvolle strategieën die het mogelijk maken voor het hele gezin om te leven in een gelukkig, ouder-gedreven omgeving.

Hoe het Niet een Pushover Ouder

  1. Tip #1: Bedoel Wat Je Zegt.
  2. Tip #2: Bieden van Verwachtingen en Gevolgen.
  3. Tip #3: Heb Routines.
  4. Tip #4: Maak het niet Makkelijk.
  5. Tip #5: Leren om Ja te Zeggen Zonder dat het een Sukkel.

Laten we eens kijken naar deze een beetje dichterbij.

Tip #1: Bedoel Wat Je Zegt.

Als er een stuk van het ouderschap advies dat ik kan geven aan alle nieuwe ouders, het zou aan “bedoel wat je zegt,” omdat deze actie geeft de totale geloofwaardigheid van uw rol als ouder en verzorger. Het verzenden van uw kind gemengde berichten kan uiteindelijk leiden tot uw eigen ondergang als een pushover ouder, en het is echt niet eerlijk naar je kinderen. Zorg ervoor dat uw kind weet dat als je belooft gevolgen voor het goede of het slechte gedrag dat u zal leveren op elke tijd. Consequente opvoeding maakt dat kinderen zich veilig voelen, want er zijn geen verrassingen door u, de ouder, bij een besluit of belofte is gedaan. Als je niet in overeenstemming met alle van de tijd, je bent het onderwijs van uw kinderen is dat uw woord is niets waard. Zeg het niet als u niet van plan om het te doen. En aan de andere kant, als je het zegt, bereid om het te doen.

Tip #2: Bieden van Verwachtingen en Gevolgen.

Een pushover ouder betekent dat je kan bedreigen gevolgen, maar nooit te versterken. Om dit gedrag te veranderen, komen met de verwachtingen en de gevolgen voor elke regel te breken.

Kinderen van alle leeftijden moet weten van de familie regels voor alles van mee te helpen met klusjes, om de voltooiing van huiswerk, voor het slapen gaan en de avondklok tot een aanvaardbaar gedrag ten opzichte van anderen. De tijd voor het bespreken van deze zaken is wanneer dingen goed gaan, niet nadat er een incident heeft plaatsgevonden. Ga zitten met uw kinderen en laat hen weten welke soorten gedrag u niet zal tolereren in uw familie. Lijst met voorbeelden van onacceptabel gedrag, zoals het behandelen anderen met respect, vers of beledigen, schelden, weigeren om te helpen met de afwas of het huiswerk, het mishandelen van bezittingen, slaan, bijten, of andere fysieke agressie.

Je kan niet verwachten dat uw kind, ongeacht de leeftijd, te voldoen, indien hij niet weet wat uw verwachtingen. Het houden van uw kind verantwoordelijk heeft niet tot gevolg dat een kind gehoorzaam is 100% van de tijd, maar het betekent wel dat u het instellen van de limieten, en u geven een gevolg is als je kind besluit om te breken van de regels. Door het behoud van deze consequent, de dagen van een pushover zal tot een einde komen.

Zijn uw tween of tiener in het creëren van oplossingen voor chronisch respectloos situaties. Als je gaat door middel van dezelfde zeurende bewegingen nacht na nacht, een vergadering bijeenroepen. Ga zitten, rustig spreuk uit het probleem, en dan verrast hen: Vraag hen dan te denken van bepaalde oplossingen. Model respect voor hen door echt te luisteren en maken ze een partner in de oplossing.

Stel dat uw dochter is voortdurend de strijd aan met u over wanneer te beginnen met huiswerk. Zeggen, “Hey, we hebben dagelijks gevechten over wanneer te beginnen met je huiswerk en het werkt niet voor een van ons. Ik denk dat je moet beginnen met je huiswerk op 7, maar je bent vaak bezig met iets anders. Hoe kunnen we dit oplossen?”