Gøre et Løfte til Din Kommende Bog

0
99

Det følgende er et uddrag fra Jack Gantos’ fantastiske nye bog “at Skrive Radar.” Jack er en prisbelønnet children ‘ s fiction forfatter, og han har nu en ny bog, der hedder “at Skrive en Radar” det er noget af en “how to” bog for at hjælpe børn med at komme i gang med at skrive kreativt og at se sig selv som forfattere. Ligesom de fleste ting fra Jack, det er sjovt, og veksler med historier, så den historie, der fører op til uddrag handler om, hvordan han stjal hans ældre søster ‘ s journal, da han var barn.

Efter mit løb i med Betsy, jeg har genstartet min journal mission – og denne gang gjorde jeg det på den rigtige måde, ingen sjove virksomhed.

Her er hvad jeg gjorde, og hvad jeg er ved at fortælle, at du er præcis, hvad jeg ønsker, du skal gøre.

Jeg lavede en aftale med mig selv og tog en ed på at ville ændre hele mit liv.

Efter skole var jeg på biblioteket at hjælpe bibliotekaren, Fru Hammer, reshelve bøger. Hun har et efternavn, der fik hende til at lyde hårdt, og hun var. Hun var blevet fyret fra to andre skoler for “grov opførsel.” Jeg var ikke sikker på om det betød, at misbrug af børn eller misbrug af bøger eller begge dele, men jeg vidste, at når hun ramte et barn med en bog, der både barn og bog, der er lidt. Men hun havde også et stort hjerte og beskyttede mig fra alle de ugudelige børn, der aldrig har læst, men bare sharked omkring biblioteket på udkig efter ballade. Så jeg var glad for at hjælpe hende ud, når hun bliver spurgt.

Tja, jeg havde en bog vogn fuld af afkast var jeg reshelving. Du kan sikkert gætte, at G-punkt var min favorit reshelving område. Den dag jeg gjorde, hvad jeg altid har gjort. Da jeg skubbede min bog indkøbskurv jeg kørte mine fingre tværs af udløberne af den G forfattere, indtil jeg kom til min kommende bog slot, den ene med GALDONE på den ene side og GEORGE på den anden. Jeg kunne forestille mig, min bog, min sidste navn, GANTOS, passer stramt på hylden mellem de to forfattere. Selvfølgelig vil jeg ikke have en bog med mit navn og titel på det, at reshelve mellem GALDONE og GEORGE, så jeg skubbede i den næste bedste ting—jeg stak min hånd mellem disse bøger og vrikkede det frem-og-tilbage, indtil jeg åbnede op en mørk, ledigt slot. Som jeg stod der en stærk følelse kom over mig, og jeg sænkede mit hoved.

Min far fortalte mig altid, at en mands håndtryk er nu så godt som hans ord. Og så med min hånd presset mellem de bøger, jeg hviskede en ed og lovede mig selv, at jeg ville begynde at skrive en bog—uanset hvor hårdt den opgave—og jeg ville stole og tro på mig selv, og jeg ville ikke være en quitter og min bog en dag ville passe lige præcis der, hvor min hånd var nu.

Jeg lagde min anden hånd over mit hjerte. “Jeg give mit æresord,” sagde jeg alvorligt, og derefter langsomt rystede hænder med, at tom slot.

Når jeg fjernede min hånd jeg hurtigt færdig med min biblioteket arbejde. Jeg vinkede farvel til Fru Hammer og marcherede ud af biblioteket døren og ned på gaden for at den stationære butik, mens de tænker dybt over min ed, og hvad jeg skulle gøre for at holde det.

Jeg havde gemt min opgave penge, og på den butik jeg købte en billig ny-tidende. Det var en lille sort bog, som var en kunstner skitsebog. Der var ingen lås på det. Siderne blev uforede og unummererede for tegning, og den er bindende, var stærk, fordi jeg droppede mine bøger en masse. Den sorte bog kom med ingen anvisninger eller forskrifter. Hvad jeg skrev inde for det, godt eller dårligt, var op til mig. Den skarpe spids af min pen var nu chef for hvert ord i ordbogen, og det føltes godt at være chef for noget som utrolig kraftfuld som hele det engelske sprog. Alt, hvad jeg havde at gøre, var at sige hvert ord, hvor at line op. Det lød let nok, men jeg mistænkte, at det var ikke let. Ord altid have en mening om deres egen.

Det viser sig, at min skrivning ed blev en af de vigtigste løfter, jeg nogensinde har gjort for mig selv—og det var et løfte, jeg holdt. Så jeg vil have dig til at gå til dit bibliotek og finde ud af præcis, hvor din kommende bog med dit navn på det vil passe på hylden. Så jeg ønsker, at du skal stikke din hånd ind i slot og lover dig selv, at du også vil skrive en bog, og at en dag, vil det være på bibliotekets hylde til nogle læser for at tjekke ud og tage en stor fornøjelse i at læse.

Ja, jeg vil have dig til at gøre det. Ikke bare for mig, men også for dig selv. Nu, gør det!

Billede venligst udlånt af Shutterstock.