5 Triks for å Håndtere Passiv Aggressive Mennesker

0
101

Krenkelser med et smil. Stillhet når du vet at de kan høre deg. Komplimenter med en side av side-øye. Passiv aggressive mennesker vet hvordan de skal tjene opp en variert frokostbuffé “Åh nei hun ville ikke.” Og overvinne på “LOL” etterpå ikke negativ ting.

Men det manifesterer seg, passiv aggresjon er den fine kunsten av å være sint uten tilsynelatende sint. Det er to ingredienser: sinne og unngåelse.

Den første, sinne—eller søskenbarn irritasjon, frustrasjon eller irritasjon—alltid bobler under overflaten. Men prøver å undertrykke sinne er som å prøve å holde lokk på en gryte med kokende vann. Til slutt, det vil spy ut som en dampventil.

I tillegg til tynt-tilslørte sinne, den andre ingrediensen i passiv aggresjon er unngåelse. Det er en måte å unngå konflikt, unngå følelsen ekte sinne, og slipper å være direkte i en situasjon hvor man føler seg i stand.

Personer som er passive aggressive lært et sted på veien at det ikke er greit å bli sint. Kanskje de ble lært at konflikten er så truende at det må unngås på alle kostnader. Kanskje de hadde lært at det å være “fin” er det eneste alternativet. Eller kanskje det er deres måte å uttrykke sin misnøye uten regelrett opprør.

Så hva gjør du når din partner insisterer gjennom sammenbitte tenner, “jeg er ikke sint.” Eller tenåringen sier med en eye roll, “Geez, kan du ikke fortelle meg at du ville ha meg til å gjøre min klesvask i dag”? Eller din samboer staver ut “jeg unclogged avløp” i badekaret hår som ser mistenkelig ut som deg? Her er 6 tips for å prøve.

Hvordan å Håndtere Passiv Aggressive Mennesker

  1. Tips #1: Se etter et mønster.
  2. Tips #2: å Gjøre det klart at det er trygt å snakke ut om det.
  3. Tips #3: For uhelbredelige tilfeller, validere dem…
  4. Tips #4: …hold dem til sitt ansvar…
  5. Tips #5: …og belønne dem når de er skikkelig selvsikker.

La oss utforske hvert litt lenger.

Tips #1: Se etter et mønster.

Vi er alle mennesker, og vi har alle våre dager. Noen ganger en kommentar eller en eye roll vil lekke ut, som et spørsmål fra en dampventil.

Men hvis det er et mønster, eller en standard når ting blir stressende, passiv aggresjon behov for å bli behandlet.

Men å håndtere det er nettopp hva den passivt aggressive personen prøver å unngå. Passiv aggressive folk å unngå konflikt som pesten. De er redd for, eller du bare vet ikke hvordan de skal håndtere en konflikt, slik at de kan unngå det. Men så harme bygger og deres fiendtlighet lekkasjer mer enn en pinnsvinets regnfrakk. Hvilket bringer oss til…

Tips #2: Gjøre det klart at det er trygt å snakke ut om det.

Passiv aggressive mennesker er redd for at du skal kjefte på dem, avvise dem, til å slutte å elske dem, eller på annen måte reagere på en mye sterkere måte enn det du egentlig vil.

Det er spesielt viktig å ringe ut passiv aggressiv atferd på jobb. Passiv aggressive kolleger er ofte ulykkelige eller usikre i sine jobber. Men snarere enn å øke problemet, passiv aggressive co-arbeidere skape hindringer, kaste bort tid, og generelt gjøre alle er jobb vanskeligere, for ikke å nevne mindre hyggelig.

Derfor, enten på jobb eller hjemme, gjøre det klart at du ville heller høre om problemer enn å la dem belastende under wraps. Kritisk, forsterke dette ved å ikke reagere med svært ting de er redd for. Hvis du blåse din topp, bagatellisere dem, eller på annen måte stillhet sitt sinne, vil de gå rett tilbake til å la det boble under overflaten igjen. De vil gå rett tilbake i skallet sitt, som en eremitt krabbe med bare klør henger ut.

Nå, hvis du prøver å snakke det ut, men de fortsatt nekte sinne eller misnøye (“Meg? Jeg har det bra. Alt er fint.” Eller, “Beklager at jeg var sent, men du burde ha sendt en påminnelse på e-post,”) ting plutselig gå til et helt annet nivå. Hvilket bringer oss til…