5 Tricks til at Håndtere Passive Aggressive Mennesker

0
93

Tilsidesættelser med et smil. Stilhed, når du ved, at de kan høre dig. Komplimenter med en side af side-eye. Passive aggressive mennesker ved, hvordan at tjene op af en veritabel buffet af “Åh nej hun gjorde det ikke.” Og krydse på “LOL” bagefter ikke ophæver ting.

Men det manifesterer, passiv aggression er den fine kunst af at være vred uden at virke sur. Der er to ingredienser: vrede og undgåelse.

Den første, vrede—eller sine fætre og kusiner, irritation, frustration eller irritation—altid bobler under overfladen. Men at forsøge at undertrykke vrede er som at forsøge at lægge låg på en gryde med kogende vand. I sidste ende, det vil udspy som en damp udluftning.

I tillæg til tyndt sløret vrede, den anden ingrediens i passiv aggression er skatteundgåelse. Det er en måde at undgå konflikt, undgå at føle ægte vrede, og undgå at have for at være direkte i en situation, hvor man føler ude.

Personer, der er passive aggressive har lært et eller andet sted langs den måde, at det ikke er okay at være vred. Måske blev de undervist i, at en konflikt er så truende, at det skal undgås for enhver pris. Måske blev de undervist i det at være “nice” er den eneste mulighed. Eller måske er det deres måde at udtrykke deres utilfredshed uden decideret oprør.

Så hvad gør man, når din partner insisterer på, gennem sammenbidte tænder, “jeg er ikke gal.” Eller din teenager siger med et eye roll, “Geez, du ikke fortælle mig, at du ville have mig til at gøre mit vasketøj i dag”? Eller din værelseskammerat præciserer “jeg tilstoppede afløb” i badekarret hår, der ser mistænkeligt som din? Her er 6 tips til at prøve.

Hvordan til at Håndtere Passive Aggressive Mennesker

  1. Tip #1: Se efter et mønster.
  2. Tip #2: Gør det klart, at det er sikkert at tale det ud.
  3. Tip #3: For uhelbredelige tilfælde, validere dem…
  4. Tip #4: …hold dem til deres ansvar…
  5. Tip #5: …og belønne dem, når de er korrekt selvhævdende.

Lad os undersøge hver en lille yderligere.

Tip #1: Se efter et mønster.

Vi er alle mennesker, og vi har alle vore dage. Nogle gange en kommentar eller en eye roll vil sive ud, som en spurt fra en damp udluftning.

Men hvis det er et mønster, eller en standard, når tingene bliver for stressende, passiv aggression behov for at blive behandlet.

Men beskæftiger sig med det er netop, hvad passiv aggressiv person, der er forsøger at undgå. Passive aggressive folk med at undgå konflikt, som pesten. De er for bange eller bare ikke ved, hvordan til at håndtere konflikter, så de undgår det. Men så vrede bygger og deres fjendtlighed utætheder mere end et hulepindsvin er regnjakke. Hvilket bringer os til…

Tip #2: Gør det klart, at det er sikkert at tale det ud.

Passive aggressive mennesker er bange for du vil råbe af dem, afviser dem, holde op med at elske dem, eller på anden måde reagere på en meget stærkere måde, end du rent faktisk vil.

Det er især vigtigt at kalde passiv aggressiv adfærd på arbejdspladsen. Passive aggressive kolleger er ofte utilfredse eller usikre i deres job. Men snarere end at rejse spørgsmålet, passiv aggressiv co-workers skaber hindringer, spilder tid, og generelt gøre alles job mere vanskeligt, for ikke at nævne mindre behageligt.

Derfor, uanset om det er på arbejdet eller derhjemme, gøre det klart du ville hellere høre om problemer, end at lade dem roiling under wraps. Det afgørende er, at styrke dette ved ikke at reagere med den meget ting, de er bange for. Hvis du blæse din top, forklejne dem, eller på anden måde stilhed for deres vrede, at de vil gå tilbage, at lade den boble under overfladen igen. De vil gå tilbage i deres shell, som en eremitkrebs med kun kløer hænger ud.

Nu, hvis du forsøger at tale det ud, men de har stadig benægte, vrede eller utilfredshed (“Mig? Jeg har det fint. Alt er fint.” Eller, “Undskyld jeg kom for sent, men du skal have sendt en påmindelse e-mail,”) ting pludselig gå til et helt andet niveau. Hvilket bringer os til…