RSVP Etikette

0
104

          

Etter å ha skrevet og podcasting som Moderne Manerer Fyr for et par år, ville du tror at jeg aldri var skyldig i noen etikette faux pas at jeg diskutere.

Og hvis du tror at du er alvorlig feil.

Faktisk, jeg skriver ofte fra mine egne erfaringer, enten på grunn av min egen feil eller fra vitne snafus av andre.

Dagens episode er intet unntak, og det kommer på hælene av en mannerly uhellet. Jeg var nylig invitert til en fest, som jeg hadde all intensjon om å delta. Dessverre, jeg tok litt lenger tid enn jeg burde ha til å sende i mitt SVAR til vertene. Gisp!

>

Hvis du noensinne har arrangert en fest, du vet den følelsen av å måtte vente på at alle skal RSVP. Så, før du forlater verten lurer på om du har falt ut av Jorden, sjekk ut mine topp 3-quick and dirty tips for riktig SVAR etikette:

Tips #1: Det er Alltid Viktig å Verten

I en perfekt verden, ville folk sette RSVP ‘ ing til en hendelse på toppen av sine to-do lister. Men la oss innse det, dette er sjelden tilfelle. Det som virkelig skjer er at du får en invitasjon (enten via e-post eller brevpost) og selv om du kan bli begeistret for arrangementet, kan du sette av svarer til et senere tidspunkt. Og da det senere blir enda senere, før den neste tingen du vet at du får en e-post fra verten spør om du skal delta på. Og nå du ser ut som du har null interesse, når det egentlig bare var å være lat. Ikke kast dine øyne, vi er alle skyldige i dette.

Alt som en gjest trenger å gjøre er å dukke opp, men for verten, planlegger et arrangement tar en stor mengde av tid, krefter, energi og penger.

Faktisk, bare siste måneden, jeg tok meg tid til å reagere på en hendelse invitasjon for en organisasjon der jeg er styremedlem. Snakk om pinlig! La meg først si at jeg hadde hver hensikt i å gå til denne hendelsen, men (som det alltid gjør), liv kom i veien og jeg rett og slett glemte det. Heldigvis, jeg fanget min feil i tid, men hvis jeg ikke hadde, ville det ha vært en stor utstilling av mangel på respekt.

Dette er et eksempel på en gjest (meg) ikke fullt ut forstå eller respektere innsatsen til verten. Alt som en gjest trenger å gjøre er å dukke opp, men for verten, planlegger et arrangement tar en stor mengde av tid, krefter, energi og penger. Alt vi trenger å gjøre er RSVP, men mens vi gjør (eller ikke gjør), noen planlegger, å finne et sted, bestilling av catering, etc. – alle tingene som vi som inviterte gjester sannsynlig glemme å ta hensyn til. Og for å toppe det hele av, vert suksess måles etter hvor mange personer som deltar på arrangementet (men de vil ikke vite at for at fordi ingen har RSVP hadde ennå!).