OSA Etikett

0
79

          

Efter att skriva och podcasting som Moderna Seder Kille för ett par år, skulle du tror att jag aldrig har gjort sig skyldig till något etikett faux pas att jag diskuterar.

Och om du tror att du är allvarligt fel.

Faktum är att jag ofta skriver från mina egna erfarenheter, antingen på grund av att mitt eget fel eller från bevittnar snafus av andra.

Dagens avsnitt är inget undantag när det kommer på hälarna av en mannerly missöde. Jag var nyligen inbjuden till en fest, som jag hade för avsikt att närvara. Tyvärr, jag tog en lite längre än jag borde ha för att sända i mitt OSA till värdarna. Suck!

>

Om du någonsin värd en fest, vet du känslan av att behöva vänta för alla att OSA. Så, innan du lämnar värd undrar om du har fallit av Jorden, kolla in min top 3 snabb och smutsig tips för korrekt OSA etikett:

Tips #1: Det är Alltid Viktigt att Värden

I en perfekt värld, skulle människor lägga OSA: ar till en händelse på toppen av sin att-göra-listor. Men let ‘ s face it, det är sällan fallet. Vad som verkligen händer är att du får en inbjudan (antingen via e-post eller snigelpost) och även om du kanske vara glada om den händelse du lägger av att svara tills ett senare tillfälle. Och då det senare blir ännu senare, tills nästa sak du vet att du får ett e-postmeddelande från värden som frågar om du ska gå på. Och nu ser du ut som att du har noll intresse, när det verkligen du var bara att lata. Rulla inte dina ögon, vi är alla skyldiga till detta.

Alla som gäst har att göra är att visa upp, men för värden, planering av en händelse tar enormt mycket tid, ansträngning, energi och pengar.

I själva verket, precis som förra månaden, tog jag min tid med att svara på en event-inbjudan till en organisation där jag är ledamot. Snacka om pinsamt! Låt mig först säga att jag hade för avsikt att gå till denna händelse, men (som det alltid gör), livet kom i vägen och jag glömde helt enkelt. Tack och lov, jag fångade mitt misstag i tid, men om jag inte hade det skulle det ha varit en stor show av respektlöshet.

Detta är ett exempel på en gäst (mig) inte kan förstå eller respektera mödan värd. Alla som gäst har att göra är att visa upp, men för värden, planering av en händelse tar enormt mycket tid, ansträngning, energi och pengar. Allt vi behöver göra är att SVARA på inbjudan, men samtidigt som vi gör (eller snarare inte gör) att någon planerar att hitta en plats, bokning storkök, etc. – alla saker som vi som inbjudna gäster kommer glömma att ta hänsyn till. Och för att topp det allt ut, värd framgång mäts i hur många människor deltar i evenemanget (men de kommer inte att veta säkert eftersom ingen har RSVP skulle ännu!).