Hvordan å Skrive en Case-Studie i 5 Trinn

0
101

Å skrive en case-studie for en college-kurs kan være en utfordring. Selv om det er forskjellige typer case-studier, du kan telle på to ting å forbli den samme—de krever analytisk tenkning ferdigheter, og en stor del av forskningen.

Når du skriver en case-studie, vil du sannsynligvis bli bedt om å forklare et problem eller en situasjon og så illustrerer en potensiell eller implementert løsningen. Du bør generelt inkludere disse grunnleggende elementer:

 • En forklaring på problemet eller situasjonen blir analysert.
 • En beskrivelse av løsningen (eller forslag til løsning) og dens implementering.
 • En oppsummering av resultatene og en analyse av effekten av løsningen.

De fem trinnene som vises nedenfor er utformet for å ta deg fra pre-skriftlig forberedelse hele veien gjennom å sende inn din case-studie.

Hvordan kan Du Skrive en Case-Studie?

 1. Gjør Research
 2. Begynn Med å Oppsummere Situasjonen, og Hvorfor Det Er Viktig
 3. Detalj den Løsningen Som Ble Implementert
 4. Analysere Resultatene av Løsningen
 5. Cite Noen Kildemateriale

1. Gjør Research

En case-studie er analytisk i naturen og kan kreve mye forskning. Dette betyr at en stor del av det arbeidet som er gjort før du begynner å skrive ditt studium. Din case-studie bør fortelle historien om saken din fra begynnelse til slutt, så vil du trenge en grundig forståelse av de forskjellige faktorer på spill.

Si at du har tenkt å skrive om en by som var vellykket i å redusere overflødig avfall, spesielt gjennom resirkulering. Ditt første skritt vil være å samle relevant informasjon om situasjonen. Du kan For eksempel undersøke følgende emner:

 • Hva er de lover og retningslinjer som er relatert til dette scenariet, og når ble de satt på plass? Har de påvirket situasjonen positivt eller negativt?
 • Hva er viktige datapunkter i både nåværende og historiske betingelser?
 • Hva har byens myndigheter og andre innflytelsesrike figurene sa om situasjonen?

Avhengig av hvor i dybden oppgaven din er, kan du stole på artikler, og andre undersøkelser, eller til og med intervjuer med folk. Samle så mye informasjon som mulig vil hjelpe deg med å analysere hvorfor løsningen fungerte eller ikke fungerte.

2. Begynn Din Case-Studie Av Oppsummerer Situasjonen, og Hvorfor Det Er Viktig

Hva er konflikter eller risikoer i det gitte scenariet? Sikre deg klart legge ut de grunnleggende fakta problem eller en situasjon som blir tatt opp, slik at leseren vil forstå hvorfor løsningen var nødvendig. Dette er hvor den statistikken du samlet vil bidra til å supplere din forklaring, og du kan beskrive konteksten av situasjonen enten historisk eller i forhold til andre lignende situasjoner.

3. Detalj den Løsningen Som Ble Implementert

Beskrive endringer i strategi eller lovene i byen eller staten som tok sikte på å redusere problemet. Inkluderer kontekst for når og hvordan endringer skjedd: hva var prosessen, og som var den viktigste spillere?

Pass også på å inkludere informasjon om tid eller kostnad involvert i å implementere løsningen. Og, hvis det var kompliserende faktorer, ikke la de ut. Forklare hvordan uventede komplikasjoner ble håndtert kan også være viktig.

4. Analysere Resultatene av Løsningen

Gjorde det har den tilsiktede effekt på situasjonen? Hvis løsningen kan være en modell for lignende saker, og forklare den videre nytten av å forstå sin innvirkning. Hvis resultatene var blandet eller skapt resultater som er forskjellig fra det som var forventet, hvilke faktorer som påvirker utfallet? Hvordan kan en mer effektiv løsning bli funnet?

5. Cite Noen Kildemateriale

I en referanseliste på slutten av case-studie, er det viktig å sitere en kilde materiale du brukt på å skrive. Dette inkluderer artikler, bøker, andre case-studier henvises til, eller som noen personer du kan ha intervjuet for å samle informasjon. Holde oversikt over hele forsknings-og skriveprosessen av alle ressurser som brukes—du vil takke deg selv senere.

Lora Wegman er en medvirkende forfatter for Varsity Veiledere, en live-læringsplattform som forbinder studenter med personlig instruksjon for å akselerere akademiske prestasjoner.