Hur man Skriver en fallstudie i 5 Steg

0
40

Att skriva en fallstudie för en högskola naturligtvis kan vara en utmaning. Även om det finns olika typer av fallstudier, du kan räkna på två saker förblir desamma—de kräver analytiska tänkande och en stor del av sin forskning.

När du skriver en fallstudie, kommer du förmodligen bli ombedd att förklara ett problem eller en situation och sedan illustrera en potentiell eller en implementerad lösning. Du bör normalt även dessa grundläggande delar:

 • En förklaring av problemet eller en situation som analyseras.
 • En beskrivning av lösningen (eller förslag till lösning) och dess genomförande.
 • En sammanfattning av resultaten och en analys av effektiviteten av lösningen.

De fem steg som visas nedan är utformade för att ta dig från din pre-skriva förberedelser hela vägen genom att skicka in din fallstudie.

Hur Skriver Du en fallstudie?

 1. Bedriva Forskning
 2. Börja Med att Sammanfatta Situationen och Varför Det Är Viktigt
 3. Detalj Lösning Som Genomfördes
 4. Analysera Resultaten av Lösningen
 5. Citat Från Någon Källa Material

1. Bedriva Forskning

En fallstudie är analytiska och kan kräva massor av forskning. Detta innebär att en stor del av arbetet är gjort innan du börjar skriva dina studier. Din fallstudie bör berätta historien om ditt ärende från början till slut, så behöver du en grundlig förståelse av de olika faktorer som spelar in.

Säg att du planerar att skriva om en stad som var framgångsrika i att minska överskottet av avfall, särskilt genom återvinning. Ditt första steg kommer att vara att samla in relevant information om situationen. Till exempel kan du undersöka följande ämnen:

 • Vad är det för lagstiftning och politik som rör detta scenario, och när de satt på plats? Har de påverkat situationen positivt eller negativt?
 • Vad som är viktiga data punkter i både aktuella och historiska villkor?
 • Vad har stadens tjänstemän och andra inflytelserika personer har sagt om situationen?

Beroende på hur djup din uppgift är, du kan lita på artiklar, andra fallstudier, eller även intervjuer med människor. Att samla så mycket information som du kan hjälper dig att analysera varför den lösning som fungerade eller inte fungerade.

2. Börja Din fallstudie Genom att Sammanfatta Situationen och Varför Det Är Viktigt

Vad är konflikter eller de risker som i det givna scenariot? Se till att du tydligt lägga ut den grundläggande fakta om problem eller en situation behandlas så att läsaren kommer att förstå varför det behövdes en lösning. Det är där den statistik som du samlat in kommer att hjälpa till att komplettera din förklaring, och du kan beskriva bakgrund av situationen antingen historiskt eller i jämförelse med andra liknande situationer.

3. Detalj Lösning Som Genomfördes

Beskriva förändringar i strategi eller lagarna i staden eller staten som syftar till att minska problemet. Inkluderar sammanhang för när och hur förändringar skett: vad var processen, och som var det viktigaste spelare?

Se också till att innehålla information om tid eller kostnaden för att genomföra lösningen. Och, om det finns komplicerande faktorer, inte lämna dem ute. Förklara hur oväntade komplikationer hanteras kan också vara viktigt.

4. Analysera Resultaten av Lösningen

Gjorde det har den avsedda effekten på den situation? Om lösningen kan vara en modell för liknande fall, förklara den större nyttan av att förstå dess inverkan. Om resultaten var blandade eller skapat resultat skiljer sig från vad som förväntades, vad var de faktorer som påverkar det resultatet? Hur skulle en mer effektiv lösning?

5. Citat Från Någon Källa Material

I en referenslista i slutet av din fallstudie är det viktigt att uppge någon källa material du använt i ditt skrivande. Här finns artiklar, böcker, andra studier som refereras till, eller alla personer som du kan ha intervjuat för att samla in information. Håll koll under hela forsknings-och skrivprocessen av alla resurser som används—du kommer tacka dig själv senare.

Lora Wegman är en bidragande författare till Varsity Handledare, en levande plattform som kopplar ihop studenter med personlig instruktion för att påskynda akademiska prestationer.