Het Schrijven van een Case Studie in 5 Stappen

0
86

Het schrijven van een case-studie voor een opleiding kan een uitdaging zijn. Hoewel er verschillende typen van case studies, kunt u rekenen op de twee dingen die hetzelfde blijven—ze vereisen een analytisch denkvermogen en een groot deel van het onderzoek.

Bij het opstellen van een case-study, zult u waarschijnlijk worden gevraagd om te verklaren dat een probleem of situatie en om vervolgens de illustratie van een mogelijke of geïmplementeerde oplossing. U moet over het algemeen zijn deze fundamentele elementen:

 • Een uitleg van het probleem of de situatie geanalyseerd.
 • Een beschrijving van de oplossing (of de voorgestelde oplossing) en de implementatie ervan.
 • Een samenvatting van de resultaten en een analyse van de effectiviteit van de oplossing.

De vijf stappen, die hieronder worden weergegeven zijn ontworpen om u van uw pre-schrijven van voorbereiding tot aan het indienen van uw case study.

Hoe Schrijf Je een Case Study?

 1. Onderzoek
 2. Beginnen met het Samenvatten van de Situatie en Waarom Het Belangrijk Is
 3. Detail van de Oplossing Die Werd Uitgevoerd
 4. Het analyseren van de Resultaten van de Oplossing
 5. Cite Elke Bron Materiaal

1. Onderzoek

Een case studie is analytisch van aard en vereisen veel onderzoek. Dit betekent dat een groot deel van het werk wordt gedaan voordat u start met het schrijven van je studie. Uw case study moeten vertellen het verhaal van uw zaak van begin tot eind, dus je hebt een grondige kennis van de verschillende factoren hierbij een rol spelen.

Zeggen dat je van plan bent om te schrijven over een stad die was succesvol in het verminderen van overtollige afvalstoffen, met name door middel van recycling. Uw eerste stap is het verzamelen van relevante informatie over de situatie. U kunt bijvoorbeeld onderzoeken de volgende onderwerpen:

 • Wat zijn de wetten of het beleid in verband met dit scenario, en wanneer zijn ze geplaatst? Hebben ze invloed op de situatie positief of negatief?
 • Wat zijn de belangrijke data punten in zowel de huidige als de historische voorwaarden?
 • Wat hebben ambtenaren van de stad en andere invloedrijke figuren gezegd over de situatie?

Afhankelijk van hoe diepgaand uw opdracht ook is, je kan rekenen op artikelen, andere case studies, of zelfs interviews met mensen. Het verzamelen van zo veel mogelijk informatie als je kunt, zal u helpen om te analyseren waarom de oplossing gewerkt heeft of niet.

2. Begin Uw Case-Studie Door het Samenvatten van de Situatie en Waarom Het Belangrijk Is

Wat zijn de conflicten of risico ‘ s in de gegeven scenario? Zorg ervoor dat u duidelijk de lay-out van de fundamentele feiten van het probleem of de situatie wordt aangepakt, zodat de lezer zal begrijpen waarom de oplossing was nodig. Dit is waar de statistieken die u verzameld heeft zal helpen vullen uw uitleg, en u kunt een beschrijving van de context van de situatie historisch of in vergelijking met andere vergelijkbare situaties.

3. Detail van de Oplossing Die Werd Uitgevoerd

Het beschrijven van de wijzigingen in de strategie of de wetten van de stad of een staat, dat gericht is op het verminderen van het probleem. Onder context voor wanneer en hoe de veranderingen opgetreden: wat was het proces, en wie waren de belangrijkste spelers?

Zorg er ook informatie over de tijd of de kosten die betrokken zijn bij de uitvoering van de oplossing. En, als er complicerende factoren, verlaat niet degenen uit. Uitleggen hoe het onverwachte complicaties waren verwerkt, kunnen ook van belang zijn.

4. Het analyseren van de Resultaten van de Oplossing

Was het de bedoeling effect op de situatie? Als de oplossing zou kunnen zijn een model voor soortgelijke gevallen, verklaren de bredere nut van inzicht in de impact ervan. Als de resultaten waren gemengd of gecreëerd resultaten afwijken van wat verwacht werd, wat waren de factoren die van invloed die uitkomst? Hoe kan een meer effectieve oplossing worden gevonden?

5. Cite Elke Bron Materiaal

In een literatuurlijst aan het einde van uw case-study, is het van vitaal belang om te verwijzen naar een bron materiaal dat u gebruikt in uw schrijven. Dit omvat artikelen, boeken, andere case studies waarnaar wordt verwezen, of enige mensen die je kan hebben geïnterviewd om informatie te verzamelen. Houden gedurende het onderzoek en het schrijven van alle gebruikte bronnen—je zal je dankbaar zijn later zelf.

Lora Wegman is een bijdragende schrijver voor Varsity Docenten, een live-learning platform dat verbindt studenten met persoonlijke instructie te versnellen academische prestaties.