Gör ett Löfte till Din Framtida Bok

0
49

Vad som följer är ett utdrag från Jack Gantos ” fantastiska bok “att Skriva Radar.” Jack är en prisbelönt children ‘ s fiction-författare, och nu har han en ny bok som heter “att Skriva Radar” som är något av en “how to” bok för att hjälpa barnen att komma igång att skriva kreativt och att se sig själva som författare. Liksom de flesta saker från Jack, det är roligt och varvas med berättelser, historien som leder fram till utdrag som handlar om hur han stal hans äldre systers tidning när han var liten.

Efter min körning i med Betsy, att jag startat min tidning mission och denna gången som jag gjorde det på rätt sätt inga roliga affärer.

Här är vad jag gjorde och vad jag ska berätta för dig är precis vad jag vill att du ska göra.

Jag gjorde en deal med mig själv och tog en ed som skulle förändra hela mitt liv.

Efter skolan var jag på biblioteket för att hjälpa bibliotekarie, Fru Hammer, reshelve böcker. Hon har ett efternamn som fick henne att låta tufft, och det var hon. Hon hade fått sparken från två andra skolor för “kränkande beteende.” Jag var inte säker på om det innebar missbruk av barn eller missbruk av böcker eller både och, men jag visste att när hon träffar en grabb med en bok som både barn och boka lidit. Men hon hade också ett stort hjärta och skyddade mig från alla ogudaktiga barn som aldrig läst men bara sharked runt biblioteket söker problem. Så jag var glad att hjälpa henne när hon frågade.

Tja, jag hade en bok vagn full av återgår jag var reshelving. Du kan nog gissa att G avsnittet var min favorit reshelving territorium. Den dagen jag gjorde vad jag alltid har gjort. Som jag tryckte min bok vagnen som jag sprang mina fingrar över ryggarna på G författarna tills jag kom till min framtida bok fack, ett med GALDONE på ena sidan och GEORGE på den andra. Jag kan föreställa mig min bok, med mitt efternamn, GANTOS, som passar perfekt på hyllan mellan de två författarna. Klart att jag inte har en bok med mitt namn och titel på den för att reshelve mellan GALDONE och GEORGE, så jag knuffade i det nästa bästa—jag stoppade in handen mellan dessa böcker och vred den bak-och-fram tills jag öppnade upp en mörk, tom plats. När jag stod där en mäktig känsla kom över mig, och jag sänkte mitt huvud.

Min far sa alltid till mig att en man handslag är lika bra som hans ord. Och så med min hand och tryckte mellan de böcker jag viskade en ed och lovade mig själv att jag skulle börja skriva en bok, oavsett hur svår uppgift—och jag skulle lita och tro på mig själv och jag skulle inte vara en quitter och min bok en dag skulle passa precis där min hand var nu.

Jag la min andra hand över mitt hjärta. “Jag ger mitt hedersord”, sa jag allvarligt, och sedan långsamt skakade hand med att den tomma platsen.

När jag tog bort min hand som jag snabbt ätit upp min bibliotekets arbete. Jag vinkade adjö till Mrs Hammare och marscherade ut på biblioteket dörren och ner på gatan för att den stationära butik och samtidigt tänka djupt om min ed, och vad jag hade att göra för att hålla det.

Jag hade sparat min syssla med pengar, och i den butiken jag köpte en billig ny tidning. Det var en liten svart bok som var en konstnär skissbok. Det fanns inget lås på den. Sidorna var ofodrad och onumrerade för att rita, och bindningen var stark eftersom jag tappade mina böcker en hel del. Den svarta boken kom med inga riktlinjer eller regler. Vad jag skrev i den, bra eller dåligt, var upp till mig. Den vassa spetsen av min penna var nu chef för varje ord i ordlistan, och det kändes bra att vara chef över något så otroligt kraftfull som hela det engelska språket. Allt jag behövde göra var att berätta för varje ord om att rada upp. Det lät enkelt nog, men jag misstänkte att det var inte lätt. Ord som alltid har ett sinne för sin egen.

Som det visar sig, mitt skrivande ed blev en av de viktigaste löften jag någonsin gjort för mig själv—och det var ett löfte jag höll. Så vill jag att du går till biblioteket och hitta exakt var din framtida bok med ditt namn på den som får plats på hyllan. Då vill jag att du stoppa din hand i att slot och lovar dig själv att du också kommer att skriva en bok och att det en dag kommer att vara på bibliotekets hylla för vissa läsare att kolla in och ta ett stort nöje i att läsa.

Ja, jag vill att du ska göra det. Inte bara för mig utan för dig själv. Nu, gör det!

Bild med tillstånd från Shutterstock.