5 Skäl Till Att Barn Ska Skicka Skriftliga Tackkort

0
46

Med dagens teknik, att nå ut och få kontakt med vänner, familj och kollegor och kunder är enklare än någonsin. I omedelbar klicka på en knapp kan vi skicka en e-post, sms: a, eller foton till grannen eller till någon i hela världen.

På grund av lättheten att kommunicera elektroniskt, de flesta människor tenderar att förlita sig på att ansluta på detta sätt snarare än det goda, gammaldags sätt att skicka en handskriven anteckning eller brev. Även om detta är verkligen acceptabelt, det finns fortfarande många tillfällen där en skriftlig anmärkning är inte bara lämpligt utan också mycket uppskattat och ett av dessa fall är ett tackkort.

Här är fem skäl att uppmuntra familjemedlemmarna att skicka ett skriftligt tack via snigelpost, inte genom cyber space.

  1. Det är Oväntat.
  2. Det Lär Tacksamhet.
  3. Det Stärker Bra Sätt.
  4. Det Lär Oss Att Inte Ta Saker För Givet.
  5. Det Känns Bra.

Låt oss gå djupare in i varje.

1. Det är Oväntat.

Folk älskar att veta att de är uppskattade, men i dagens hektiska värld, den typ av gester som människor gör för varandra kan lätt gå obemärkt förbi. Skicka en skriftlig anmärkning av tacksamhet eller uppskattning visar din tacksamhet och kan också uppmuntra den person som hjälpt dig att vilja hjälpa dig, eller ännu bättre någon annan gång i framtiden.

2. Det Lär Tacksamhet.

Låt oss inse det, vi lever i en mycket konsumentdriven, materialistiska värld. Dagens barn bombarderas med reklam försöker pracka på de senaste, största prylar, designer sneakers, måste-ha-tech produkter, trendiga kläder, stilar, och till och med måste-ha skolan skåp inredning! När barnen skicka en skriftlig tack till mor-och farföräldrar, klasskamrater, barnvakter, och även deras barnläkare, det förstärker vikten av att känna tacksamhet, att lägga en stabil grund för att uppskatta alla genom sina unga och vuxna liv.

3. Det Stärker Bra Sätt.

Den praxis för att skriva personliga tackkort hjälper barnen att utveckla viktiga sociala färdigheter som är nödvändiga för att upprätthålla goda relationer. I grund och botten, när barnen får lära sig att fysiskt tacka en annan person för en gåva (eller erfarenhet) att de har fått, det är också för att främja goda seder. Vänligen och tack har länge varit de magiska orden—en skriftlig tacka för att du tar detta till en helt ny nivå.

4. Det Lär Oss Att Inte Ta Saker För Givet.

Om en familjemedlem, vän, eller kollega tar tid från sitt hektiska schema för att ge en gåva till någon i ditt hushåll, som innebär att de tror starkt nog för ditt barn att göra denna insats. Att skriva ett tackkort är inte bara en bra sak att göra, det hjälper också barnen lära sig att inte ta dessa relationer för givna. Att vägleda dem på ett åldersanpassat sätt. En tre år gammal och inte kommer att handwrite hennes egen anmärkning, men hon kan rita en liten bild, som du kan lägga till ett par meningar av uppskattning. Om ditt barn börjar unga, att skriva tackkort kommer att bli en underbar vana, och ingjuta en djup känsla av uppskattning för både gåvor och de människor som gav dem.

5. Det Känns Bra.

Vem älskar inte att ta emot e-post som är personligt och kan inte annat bill eller katalog? Skicka anteckningar (noteringar av uppskattning kan göras av äkta omsorg om en annan person, inte bara för att de har gett dig en materiell gåva. Är det ett kontor medlem av personalen på ditt barns skola som lyser upp rummet med ett varmt och vänligt leende och alltid gör ditt barn känna sig trygga? Har du en favorit anställd på din deli som vet exakt hur du vill ha din kallskuret skivad? Har din svärmor älskar att spendera tid med sina barnbarn för att ge er en liten paus nu och om igen? Dessa typer av exempel kan också motivera en tankeväckande, skriftlig anmärkning av uppskattning genom att du eller ditt barn. Inte bara kommer de att bli överraskad och väldigt glad över att få det, kommer du att känna fantastiskt att veta hur speciell du gjort någon känner—bara för att!

Gör det till en vana att berätta för människor att tacka dig. För att uttrycka din uppskattning, uppriktigt och utan förväntan om något i gengäld. Uppskattar verkligen de runt omkring dig, och du kommer snart att hitta många andra runt omkring dig. Uppskattar verkligen livet, och du kommer att upptäcka att du har mer av det.
–Ralph Marston

För mer idéer besöka Mäktiga Mamma på quickanddirtytips.com.

Bilden av ett barn att skriva ett brev © Shutterstock