Hvordan du Lager en Nødsituasjon matforsyningen

0
88

Niamh skriver: “I lys av flere nyere naturkatastrofer (orkaner, jordskjelv, og wildfires), katastrofeberedskap er foran sinn. Hva slags mat ville du anbefale å ha på hånden som en del av din personlige katastrofeberedskap plan?”

Du er ikke den eneste, Niamh! Jeg fikk mange e-poster fra lyttere som spør om råd på å sette sammen en nødsituasjon mat forsyning. Nødhjelp er ment å komme deg gjennom i tilfelle at du midlertidig mister strøm, vann, og/eller tilgang til fersk mat. Som mål for en perfekt balansert kosthold under disse omstendigheter er trolig urealistisk. Men du ønsker ikke å være til å stole helt på leftover Halloween candy, heller.

Hvor Mye Mat Trenger Du?

Eksperter anbefaler å ha en tre-dagers forbruk av ikke-bedervelige mat og vann for hver person i husholdningen. Ikke glem å inkludere i tally andre, som for eksempel eldre foreldre eller naboer eller college i alderen barn, som kan stole på deg i en nødsituasjon. Figur ca 2000 kalorier per person per dag.

Du ønsker også å ha minst en liter rent vann per person per dag. Dette kan være mindre vann enn du er vant til å drikke. Av denne grunn, det er bra for å unngå salt mat og andre matvarer som kan gjøre deg tørst.

Hvordan du Lager Din Beredskap Mat Kit

Den er ideell mat for en emergency kit ikke krever matlaging. Dette utelukker ting som pasta og tørkede bønner, selv om de er både næringsrikt og ikke-bedervelige. Hvis hermetisk mat er i pakken din, sørg for å lagre en ikke-elektrisk kan-åpneren med nødhjelp. Dehydrert mat som tørket frukt og grønnsaker er lettere og mer portable enn hermetisert, som kan være en fordel i tilfelle du trenger å decamp.

Her er en liste over gode kandidater for akutt matforsyninger:

  • Hermetisert fisk som tunfisk, laks, eller sardiner. Tunfisk og laks er også tilgjengelig i sokkel-stabil poser.
  • Biff eller fisk jerky
  • Tørket eller hermetisk frukt
  • Dehydrert eller hermetiske grønnsaker
  • Hermetiske bønner
  • Usaltet nøtter og frø
  • Nyttår trøfler
  • Protein og/eller energi barer
  • Melk eller nondairy alternativer i sokkel-stabil emballasje

Heldigvis er mange av matvarer i beredskap kit er også på min liste over de mest næringsrik mat for pengene, noe som betyr at du ikke trenger å kontanter i barnas undervisning fondet til lager pantry. Men motstå fristelsen til å spare penger ved å kjøpe matvarer fra åpne bulk containere. Produsent-forseglede pakker er bedre beskyttet fra luften, fuktighet og forurensning, og det er mindre sannsynlighet for å ødelegge.

Jeg håper det vil være en lang tid (eller aldri) før du trenger å bruke disse matvarene. Men selv ikke-bedervelige matvarer får gamle til slutt. Hvert par årene, rotere beredskap lager til din vanlige pantry og erstatte det. Lagre dine nødhjelp i et kjølig, tørt sted og gjøre hva du kan for å hindre gnagere og insekter fra raiding stash.

Flere Tips

Hvis strømmen går, vil du ikke være i stand til å holde mat i kjøleskap eller fryses for lang. Men du vil sannsynligvis ha en god del av mat i kjøleskap og fryser. Før bryte seg inn i din tørket og hermetikk, spise nedkjølt første—men bare så lenge kan du holde dem på trygg mat temperaturer. Hold en ikke-elektrisk termometer i kjøleskapet og fryseren for å overvåke temperaturer.

En gang i kjøleskap eller fryser klatrer over 40 grader fahrenheit, klokken tikker, spesielt på svært bedervelige varer som melk og kjøtt. Hvis du er i stand til å varme mat, lage mat og spise rått kjøtt, før de ødelegge. Lage mat og spise frossent kjøtt og grønnsaker som de tine. Åpne kjøleskapet og fryseren så raskt og ofte som mulig for å holde maten kald så lenge som mulig. Det hjelper å ha et mentalt bilde av hva som er i kjøleskapet. Bestem deg for hva du kommer til å ta før du åpner døren.

Jeg håper at ingen av dere vil alltid være i en situasjon som krever det, men å ha en plan for nødhjelp er en utmerket for personvern. Et nødstilfelle mat forsyning er bare ett aspekt av en katastrofe beredskap plan. Du finner mer ressurser på http://ready.gov.

Bilde av beredskap matforsyninger © Shutterstock