Kan Motion Sänka Ditt Blodtryck?

0
49

Om du har läst hälso-nyheter på sistone, kommer du att veta att omkring trettio miljoner Amerikaner magiskt bara misslyckats med sin blodtryck test. Så mycket som jag skulle vilja göra ett politiskt skämt, en hänvisning till aktiemarknaden, eller ens en snabbmat skämt här, anledningen var inte någon av dessa hjärtat slog hårt faktorer.

Vad som hände var att American Heart Association sänkte måttstock på vad de anser vara friska blodtryck. Som i förra veckan, högt blodtryck kommer nu att definieras som 130/80 millimeter kvicksilver eller mer. Det innebär att en massa av oss kan behöva vara mer flitig än vi tidigare när mätningen var 140/90. Det är, om vi inte vill bli förföljda av vår GPs.

Den nya rekommendationen är ett direkt svar på resultaten av ett stort federalt finansierade studien kallas “Sprint”, som publicerades i flera år 2015 i New England Journal of Medicine.

Nu innan du rusar iväg och prata med din doktor om X, Y, eller Z medicinering är rätt för dig, skulle jag uppmuntrar dig att kolla in Näring Diva episod om DASH dieten och också överväga att bli aktiv!

Kan Motion Sänker Blodtrycket?

Låt oss börja med detta, om ditt hjärta kan ta det lugnt och inte arbeta så hårt för att pumpa hela ditt liv-att ge blod, då kraft på dina artärer kommer att minska och det kommer i sin tur att sänka ditt blodtryck. Vi vet alla att konsekvent fysisk aktivitet kan göra ditt hjärta starkare så det följer att en starkare hjärtmuskeln kommer att pumpa ditt blod med mindre ansträngning.

Vi har också veta en lång tid att bara genom att få mer rörelse i din dag, kan du sänka din systoliskt blodtryck (den övre delen av behandlingen) med cirka 4 till 9 millimeter kvicksilver och som är lika bra som några av de mest populära mediciner blodtryck.

Om du är en av de lyckliga med blodtryck i önskvärd rad, även efter det att den ändrade riktlinjer, regelbunden träning kan fortfarande hjälpa till att förhindra att ditt blodtryck från att få kontrollen som du ålder.

En annan bonus är att regelbundet “att få din svett på” kan hjälpa dig att bibehålla en hälsosam kroppsvikt och en hälsosam förhållandet mellan muskler till fett, vilket är en förbaskat bra sätt att hålla ditt blodtryck under wraps.

Vad är haken? Tja, det viktiga är att motionera regelbundet och att hålla den. Mayo Clinic säger att det tar ca tre månader av regelbunden träning för att se en betydelsefull förändring i dessa BP siffror och dessa ändringar endast pågå så länge som du fortsätter att gym medlemskap aktiva!

Hur Ofta Behöver Du att Träna?

Den goda nyheten är att du inte har att spendera timmar och timmar i gymmet varje dag. Allt du behöver göra är att helt enkelt gå ut och lägga till några måttliga fysiska aktiviteter på dagen. Vi pratar inte om något heroiska heller. För de flesta av er passar folk ute, det här kommer att bli en bokstavlig rask promenad i parken. Du kan även:

  • Promenad
  • Jogga
  • Cykel
  • Simma
  • Klippa gräsmattan
  • Skotta promenad
  • Dans
  • Eller någon kombination av ovanstående!

Den enda bestämmelse som Institutionen för Hälsa och Mänskliga Tjänster rekommenderar är att du sikta på minst 30 minuters aerob aktivitet de flesta dagar i veckan. Enkelt, eller hur?

Om du inte kan se dig själv göra så mycket träning på en gång, glöm inte 10-Minuters Pass jag tar upp på ett mycket regelbundet och ta även en titt på min artikel om att Tjäna Tid Att Träna.

Hur Hårt har Du Behov av att Träna?

I en studie om hur träningsintensitet påverkar blodtryck och hjärtfrekvens på feta ungdomar, efter en 6-månaders intervention systoliskt, diastoliskt, och menar BP minskade från både hög-och lågintensiv träning, men midjemått, puls och HRV visade positiva förändringar endast i den högintensiva gruppen. De drog slutsatsen att aerob träning ligger på en hög intensitet jämfört med låg intensitet hade ytterligare förmåner på abdominal fetma och kardiovaskulär hälsa utöver de fördelar de såg på blodtrycket.

En andra studie i 2009 på träningens intensitet och högt blodtryck visade att högre och lägre intensitet utbildning sänkt systoliskt blodtryck i motsvarande omfattning, men med lägre intensitet förändrar inte ambulatoriska blodtrycket. Endast de högre intensitet utbildning påverkat antropometriska egenskaper och blodfetter på ett fördelaktigt sätt, som är en super finare sätt att säga att det också förbättrats kroppen mått, till exempel längd, vikt, omkrets, och kroppsfett sammansättning samt kolesterol och triglycerider.

Så som vanligt, jag skulle föreslå att göra både och. Och det är sannolikt att det kommer komma som någon överraskning att jag också tyder på att kasta in lite gamla goda styrketräning.