Slutten av Netto Nøytralitet: Hva Det Betyr For Vitenskap (og Deg)

0
106

Hvordan vil du beskrive internett til noen fra, si, det 18. århundre? Nesten 4 milliarder internett-brukere, halvparten av disse er i Asia, tilgang daglige hva som utgjør en samling av all menneskelig kunnskap til dags dato. Internett, et nettverk av sammenhengende mindre nettverk gjør at kunnskap skal overføres over store avstander raskt til hvem ønsker å få tilgang til informasjon.

Netto nøytralitet er ideen om at all informasjon som sendes over internett bør behandles likt, uansett hvem brukeren er, hva innholdet i denne informasjonen er, hva nettstedet viser at informasjon, eller hvilken plattform eller et program som brukes til å få tilgang til informasjonen. Alle slike restriksjoner er helt menneske-konstruert: teknologien i seg selv som gjør internett mulig ikke bryr seg hva slags informasjon det sender zoome rundt om i verden.

Imidlertid, under ledelse av Formann Ajit Pai, en tidligere advokat for Verizon, Federal Communications Commission (fcc) som fastsetter reglene av netto nøytralitet her i USA, er satt til å stemme for å avslutte netto nøytralitet i bare et par uker. Hvorfor skulle noen ønske å avslutte netto nøytralitet? Og hva betyr dette for vitenskap og innovasjon?

Hvordan fungerer internett-arbeid?

For å forstå viktigheten av netto nøytralitet, la oss først se på en oversikt over hvordan internett fungerer. Når du besøker et webområde som quickanddirtytips.com din datamaskin (eller smarttelefon eller nettbrett) sender en forespørsel om å koble til nettstedet ditt gjennom din personlige internett-tilkobling til internett-tjenesteleverandøren eller internett-LEVERANDØREN. Din ISP så sender sammen med din forespørsel til en annen server, og deretter en annen og muligens en annen, helt til den når et domain name server som gjenkjenner navnet på nettstedet du prøver å nå. Domenenavnet servere opptre som adressebøker eller virtuelle operatører, koble brukere med nettsteder som de søker.

Når forespørselen når den riktige serveren som er vert for filer med data for quickanddirtytips.com den informasjon som etterspørres av brukeren er delt opp i pakker og sendt tilbake over nettverket. Disse pakkene trenger ikke alltid å reise den samme ruten som tillater dem å manøvrere rundt tilstoppet eller treg områder av nettverk og komme til deg, brukeren, er mest effektivt. Men, til slutt nå, er de alle må passere gjennom internett-LEVERANDØREN. Enheten deretter syr sammen pakker sammen igjen som biter av et puslespill for å vise nettstedet for deg.

Du har kanskje lagt merke til at selv i denne svært forenklet beskrivelse, din ISP er nøkkelen til din tilkobling til internett som det ultimate kontroll over hva slags informasjon du kan få tilgang til og hvor fort du kan få tilgang til den.

Hva skjer til internett uten netto nøytralitet?

Innenfor rammen av netto nøytralitet, din ISP, enten det er Comcast, Verizon, eller at&T, er nødvendig for å behandle alle internett-innhold likt. Uten netto nøytralitet, internett-LEVERANDØREN din kan kontrollere hva slags innhold du har lov til å se. De kan lade du som bruker ekstra avgifter for å få tilgang til bestemte nettsteder, eller de kan kreve at de hosting nettsteder betale mer penger, slik at deres innhold er ikke redusert eller helt blokkert fra å nå brukerne. Så uansett hvor mye penger du betaler, kan du likevel ikke være i stand til å effektivt få tilgang til nettsteder som du velger.