Kan Sex Hjälper Dig Att Gå Ner I Vikt?

0
93

Myt: att Ha sex, gå ner i vikt!

Vem älskar inte tanken på sex som ett träningspass strategi? Tänk dig – att ha roligt, få orgasm, bränna kalorier och komma i form – allt på samma gång. Perfekt!

Sex gör bränna kalorier. Experter uppskattar att 30 minuters sex bränner 85 till 150 kalorier. Dessa kalorier kan lägga upp om du har sex tillräckligt ofta. Teoretiskt, som du behöver för att bränna cirka 3 500 kalorier för att gå ner ett halvt kilo i kroppsvikt, så om du var med upp till 100 kalorier varje gång du har haft sex, kan du förlora ett halvt kilo om du haft sex med 35 gånger. Det låter ganska bra. Om du hade sex oftare eller under en längre tid, kan du bränna ännu mer kalorier.

Problemet är detta: de Flesta människor inte har sex i 30 minuter. Istället, den genomsnittliga längden av kön är närmare 5 minuter. I själva verket, den största ökningen i din hjärtfrekvens och blodtryck under sex förekommer endast i ca 15 sekunder under orgasm, och då saker och ting snabbt återgå till det normala.

Plus att du förmodligen inte arbeta så hårt som du tror att du gör när du har sex. Baserat på studier av unga gifta män, den mängd stress på hjärtat under sex eller ökning av hjärtfrekvensen beräknas vara ungefär samma som att gå upp för två trappor. Det anses vara mild till måttlig fysisk aktivitet, och din puls sällan blir högre än 130. Ja, du gör något, men det är inte tillräckligt för att räknas som ett rejält träningspass. Det är naturligtvis möjligt att om du måste arbeta mycket hårdare för att få orgasm, eller om du är äldre eller inte vältränad, sex kan medföra lite mer belastning för dig.

Om du inte har sex för mycket längre tid och med mycket mer kraft än vad som är genomsnittet, kön enbart är förmodligen inte kommer att få dig någonstans nära den rekommenderade mängden motion. De nuvarande rekommendationerna för en vuxen att vara frisk är att sikta för två och en halv timme per vecka av måttligt ansträngande fysisk aktivitet. Detta skulle vara den samma grad av ansträngning som rask promenad eller dansa. Om du tror att du kan uppnå detta med sex, med alla medel gå för det, men de flesta människor är bara inte få nog för att utnyttja alla fördelar av motion.

. . .

Dr. Aaron E. Ohlsson är professor i pediatrik vid Indiana University School of Medicine och chef för Center for Health Policy & Professionalism Forskning och Centrum för Barn-och Ungdomar relativa Effektiviteten Forskning.

Dr Rachel C. Vreeman är docent i pediatrik vid Indiana University School of Medicine och codirector av Pediatrisk Forskning för den Akademiska Modellen Ger Tillgång till Hälso-och sjukvård (AMPATH) i Kenya.